NOWY wita

LandCruiser, 4Runner, Hilux, Rav4

Moderator: Mroczny

lysyhill
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

NOWY wita

Post autor: lysyhill » wt kwie 18, 2006 8:25 am

Witam,jestem na forumie świerzonka,więc może trochę o sobie.Od roku posiadam hila 105 z 92 roku.Zamieszkuję w legnicy,wcześniej posiadałem przedziwne pojazdy marki AROmuscel sztuk 2,potem partol K160,no i obecnie hila.To tak pokrutce.Teraz pytanko, potrzebuję wymiary uszczelniaczy przedniego mostu,to znaczy -uszczelniacz półosi-wymiary średnicy bierzni i osadzenia, oraz wymiar -uszczelniacza piasty.Jeżeli ktoś posiada w.w. z góry dzięki.
KRZYCHU.

Awatar użytkownika
Mich

Kontaktowanie:

Post autor: Mich » wt kwie 18, 2006 10:23 am

Jedź do ASO toyta, zamów oryginałypo ok 30-50 zł. Nie warto kupować podróbek, są twardsze i wycierają żelazo, oryginał ma wewnątrz taki dodatkowy kołnież którego niema w podróbkach.
Michał
Hilux 2,4 TD-Szybka Taczka

http://picasaweb.google.com/MichuGdynia

lysyhill
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: lysyhill » wt kwie 18, 2006 10:40 am

To oni mają coś tańszego niż 500plenów ?? :o

Awatar użytkownika
heniu

Post autor: heniu » wt kwie 18, 2006 10:53 am

Witam :D

Zdziwisz sie, niektóre częsci w ASO są zaskakująco tanie więc warto zanim kupisz podróbkę upewnić sie czy czasem orginał nie jest wiele droższy np uszczelniacz do tylniego mostu całe 34 zł :)2
Adrenalina uzależnia
MTM Profi

Awatar użytkownika
Mich

Kontaktowanie:

Post autor: Mich » wt kwie 18, 2006 10:53 am

A masz stywny most z przodu?? Bo tam cena uszczelniacza piasty to troszkę wyższa chyba jest
Michał
Hilux 2,4 TD-Szybka Taczka

http://picasaweb.google.com/MichuGdynia

lysyhill
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: lysyhill » wt kwie 18, 2006 11:10 am

Właśnie dzwoniłem do ASO uszczelniacz piasty -98,00zł sztuk 1 słownie jedna,oni są boscy,ciekawe skąd biorą te ceny?Wiem,wiem przecież mam TOYOTĘ.Ale z czego oni robia te części?

Awatar użytkownika
Miras M

Post autor: Miras M » wt kwie 18, 2006 5:51 pm

lysyhill pisze:.Ale z czego oni robia te części?
Z bardzo dobrych materiałów
same starocie

lysyhill
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: lysyhill » śr kwie 19, 2006 7:49 am

Jasne,tylko dlaczego uszczelniacz z tych samych materiałów ale do drążkowachaczowca jest o połowe tańszy. :o Moim zdaniem firma wyszła z założenia takiego-cytat gościa z ASO"Wie pan to jest auto niszowe i raczej nie kupi pan zamienników i tak pan wróci do nas" :evil: koniec cytatu.Dowód na to że łoją nas miałem niedawno,mianowicie wymieniałem łożyska na ataku ,niestety zamienników nie uświadczysz.Cena łożyska w ASO-330plnów,ale znalazłem hurtownie łożysk koyo -cena-100plnow,czy wytrzymałość materiału po transporcie do serwisu tak drastycznie wzrosła że trzeba dopłacić 200stówki. ?? Wiem tróję ale wkurza mnie postawa ASO -skoro frajer nie jeżdzi corollą to go zdoimy na maksa.Nawiasem mówiąc wiekszość świata traktuje hiluxy jak my żuki czy nyski,bo i do pracy zostały stworzone więc dlaczego ASO ma podejście jak do leksusa :roll: .W związku z powyzszym ponawiam prozbę o wymiary wewnętrznego uszczelniacza. Pozdro.

Awatar użytkownika
MACIEK KRAKÓW

Post autor: MACIEK KRAKÓW » śr kwie 19, 2006 9:42 am

lysyhill pisze:Jasne,tylko dlaczego uszczelniacz z tych samych materiałów ale do drążkowachaczowca jest o połowe tańszy. :o Moim zdaniem firma wyszła z założenia takiego-cytat gościa z ASO"Wie pan to jest auto niszowe i raczej nie kupi pan zamienników i tak pan wróci do nas" :evil: koniec cytatu.Dowód na to że łoją nas miałem niedawno,mianowicie wymieniałem łożyska na ataku ,niestety zamienników nie uświadczysz.Cena łożyska w ASO-330plnów,ale znalazłem hurtownie łożysk koyo -cena-100plnow,czy wytrzymałość materiału po transporcie do serwisu tak drastycznie wzrosła że trzeba dopłacić 200stówki. ?? Wiem tróję ale wkurza mnie postawa ASO -skoro frajer nie jeżdzi corollą to go zdoimy na maksa.Nawiasem mówiąc wiekszość świata traktuje hiluxy jak my żuki czy nyski,bo i do pracy zostały stworzone więc dlaczego ASO ma podejście jak do leksusa :roll: .W związku z powyzszym ponawiam prozbę o wymiary wewnętrznego uszczelniacza. Pozdro.
:)2 :)2 :)2
P....... ASO !!
Bertone FREECLIMBER I 2.7i 91r.
Suzuki Jimny 1.3i 07r. 30" MT 2xARB
Suzuki GV I 3D 2.0TD 05r.

Awatar użytkownika
Miras M

Post autor: Miras M » śr kwie 19, 2006 12:44 pm

lysyhill pisze:Jasne,tylko dlaczego uszczelniacz z tych samych materiałów ale do drążkowachaczowca jest o połowe tańszy. :o Moim zdaniem firma wyszła z założenia takiego-cytat gościa z ASO"Wie pan to jest auto niszowe i raczej nie kupi pan zamienników i tak pan wróci do nas" :evil: koniec cytatu.Dowód na to że łoją nas miałem niedawno,mianowicie wymieniałem łożyska na ataku ,niestety zamienników nie uświadczysz.Cena łożyska w ASO-330plnów,ale znalazłem hurtownie łożysk koyo -cena-100plnow,czy wytrzymałość materiału po transporcie do serwisu tak drastycznie wzrosła że trzeba dopłacić 200stówki. ?? Wiem tróję ale wkurza mnie postawa ASO -skoro frajer nie jeżdzi corollą to go zdoimy na maksa.Nawiasem mówiąc wiekszość świata traktuje hiluxy jak my żuki czy nyski,bo i do pracy zostały stworzone więc dlaczego ASO ma podejście jak do leksusa :roll: .W związku z powyzszym ponawiam prozbę o wymiary wewnętrznego uszczelniacza. Pozdro.
A gdzie nie kroją? Kup sobie np. Opla Frontere i pojedź do ASO za jakąś pierdułką... zobaczysz że Toyota nie jest taka zła. Po doświadczeniach z krzyżakami wolę kupić oryginał w ASO i mieć spokój na następne kilka lat niz sie pi...olić z podróbkami co zawsze drożej wychodzi (chytry dwa razy traci)
same starocie

lysyhill
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: lysyhill » śr kwie 19, 2006 1:32 pm

Napewno Masz racje,ale koyo sa oryginalnymi łożyskami i nie występuja w tym przypadku nigdzie indziej a mozna je kupić trzy razy taniej,moim zdaniem to nie jest chytrość tylko ekonomia.A temat poruszyłem dlatego ponieważ mogę kupić uszczelniacz taniej też bardzo dobrej jakości i spełniający doskonale swoje zadanie.Jeżeli chodzi o elementy mechaniczne np.krzyżaki to zgadzam się że nie opłaca się kupować syfu, ale uszczelniacze, łożyska,filtry,paski można kupić z firm produkujących dla ASO tyko pod innymi kodami.Więc po co przepłacać jak nie ma różnicy ?? :wink: Dlatego pytam o rozmiary ponieważ chciałbym zamówic części zaczym rozbiorę żelazo.Pozdro :D

Awatar użytkownika
Ryszard Giedrojć

Post autor: Ryszard Giedrojć » śr kwie 19, 2006 2:17 pm

to zdradx gdzie są te tanie Koyo, bo we wspomnianej Fronterze tez łozyska tej firmy wystepuja.
Jeep Grand 2,7 CRD , Toyota LC RJ 70

lysyhill
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: lysyhill » śr kwie 19, 2006 2:37 pm

Uderz jutro na priw bo mam adres w domu,a dostęp do kompa mam do
16 ,00.A pozatym to chyba jakaś reklama by była ni ?? .
lysy.hill@op.pl

AdAm

Post autor: AdAm » czw kwie 20, 2006 8:20 am

lysyhill pisze:Uderz jutro na priw bo mam adres w domu,a dostęp do kompa mam do
16 ,00.A pozatym to chyba jakaś reklama by była ni ?? .
lysy.hill@op.pl
Taka reklama to moze byc. Konkurencji ASO na forum raczej nie ma wiec dawaj adresik publicznie.
A jak juz masz wielkie opory to ja tez na PW poprosze :D

Awatar użytkownika
Miras M

Post autor: Miras M » czw kwie 20, 2006 2:37 pm

Kombinować trzeba :)2

Wrzuć tu adres a jeśli nie to też na PW poprosze :wink:
same starocie

ODPOWIEDZ

Wróć do „Toyota”