NOWY wita
Moderator: Mroczny
NOWY wita
Witam,jestem na forumie świerzonka,więc może trochę o sobie.Od roku posiadam hila 105 z 92 roku.Zamieszkuję w legnicy,wcześniej posiadałem przedziwne pojazdy marki AROmuscel sztuk 2,potem partol K160,no i obecnie hila.To tak pokrutce.Teraz pytanko, potrzebuję wymiary uszczelniaczy przedniego mostu,to znaczy -uszczelniacz półosi-wymiary średnicy bierzni i osadzenia, oraz wymiar -uszczelniacza piasty.Jeżeli ktoś posiada w.w. z góry dzięki.
KRZYCHU.
KRZYCHU.
Witam
Zdziwisz sie, niektóre częsci w ASO są zaskakująco tanie więc warto zanim kupisz podróbkę upewnić sie czy czasem orginał nie jest wiele droższy np uszczelniacz do tylniego mostu całe 34 zł

Zdziwisz sie, niektóre częsci w ASO są zaskakująco tanie więc warto zanim kupisz podróbkę upewnić sie czy czasem orginał nie jest wiele droższy np uszczelniacz do tylniego mostu całe 34 zł

Adrenalina uzależnia
MTM Profi
MTM Profi
Jasne,tylko dlaczego uszczelniacz z tych samych materiałów ale do drążkowachaczowca jest o połowe tańszy.
Moim zdaniem firma wyszła z założenia takiego-cytat gościa z ASO"Wie pan to jest auto niszowe i raczej nie kupi pan zamienników i tak pan wróci do nas"
koniec cytatu.Dowód na to że łoją nas miałem niedawno,mianowicie wymieniałem łożyska na ataku ,niestety zamienników nie uświadczysz.Cena łożyska w ASO-330plnów,ale znalazłem hurtownie łożysk koyo -cena-100plnow,czy wytrzymałość materiału po transporcie do serwisu tak drastycznie wzrosła że trzeba dopłacić 200stówki.
Wiem tróję ale wkurza mnie postawa ASO -skoro frajer nie jeżdzi corollą to go zdoimy na maksa.Nawiasem mówiąc wiekszość świata traktuje hiluxy jak my żuki czy nyski,bo i do pracy zostały stworzone więc dlaczego ASO ma podejście jak do leksusa
.W związku z powyzszym ponawiam prozbę o wymiary wewnętrznego uszczelniacza. Pozdro.

- MACIEK KRAKÓW
lysyhill pisze:Jasne,tylko dlaczego uszczelniacz z tych samych materiałów ale do drążkowachaczowca jest o połowe tańszy.Moim zdaniem firma wyszła z założenia takiego-cytat gościa z ASO"Wie pan to jest auto niszowe i raczej nie kupi pan zamienników i tak pan wróci do nas"
koniec cytatu.Dowód na to że łoją nas miałem niedawno,mianowicie wymieniałem łożyska na ataku ,niestety zamienników nie uświadczysz.Cena łożyska w ASO-330plnów,ale znalazłem hurtownie łożysk koyo -cena-100plnow,czy wytrzymałość materiału po transporcie do serwisu tak drastycznie wzrosła że trzeba dopłacić 200stówki.
Wiem tróję ale wkurza mnie postawa ASO -skoro frajer nie jeżdzi corollą to go zdoimy na maksa.Nawiasem mówiąc wiekszość świata traktuje hiluxy jak my żuki czy nyski,bo i do pracy zostały stworzone więc dlaczego ASO ma podejście jak do leksusa
.W związku z powyzszym ponawiam prozbę o wymiary wewnętrznego uszczelniacza. Pozdro.

P....... ASO

Bertone FREECLIMBER I 2.7i 91r.
Suzuki Jimny 1.3i 07r. 30" MT 2xARB
Suzuki GV I 3D 2.0TD 05r.
Suzuki Jimny 1.3i 07r. 30" MT 2xARB
Suzuki GV I 3D 2.0TD 05r.
A gdzie nie kroją? Kup sobie np. Opla Frontere i pojedź do ASO za jakąś pierdułką... zobaczysz że Toyota nie jest taka zła. Po doświadczeniach z krzyżakami wolę kupić oryginał w ASO i mieć spokój na następne kilka lat niz sie pi...olić z podróbkami co zawsze drożej wychodzi (chytry dwa razy traci)lysyhill pisze:Jasne,tylko dlaczego uszczelniacz z tych samych materiałów ale do drążkowachaczowca jest o połowe tańszy.Moim zdaniem firma wyszła z założenia takiego-cytat gościa z ASO"Wie pan to jest auto niszowe i raczej nie kupi pan zamienników i tak pan wróci do nas"
same starocie
Napewno Masz racje,ale koyo sa oryginalnymi łożyskami i nie występuja w tym przypadku nigdzie indziej a mozna je kupić trzy razy taniej,moim zdaniem to nie jest chytrość tylko ekonomia.A temat poruszyłem dlatego ponieważ mogę kupić uszczelniacz taniej też bardzo dobrej jakości i spełniający doskonale swoje zadanie.Jeżeli chodzi o elementy mechaniczne np.krzyżaki to zgadzam się że nie opłaca się kupować syfu, ale uszczelniacze, łożyska,filtry,paski można kupić z firm produkujących dla ASO tyko pod innymi kodami.Więc po co przepłacać jak nie ma różnicy
Dlatego pytam o rozmiary ponieważ chciałbym zamówic części zaczym rozbiorę żelazo.Pozdro 

- Ryszard Giedrojć
-
Uderz jutro na priw bo mam adres w domu,a dostęp do kompa mam do
16 ,00.A pozatym to chyba jakaś reklama by była ni
.
lysy.hill@op.pl
16 ,00.A pozatym to chyba jakaś reklama by była ni

lysy.hill@op.pl
Taka reklama to moze byc. Konkurencji ASO na forum raczej nie ma wiec dawaj adresik publicznie.lysyhill pisze:Uderz jutro na priw bo mam adres w domu,a dostęp do kompa mam do
16 ,00.A pozatym to chyba jakaś reklama by była ni.
lysy.hill@op.pl
A jak juz masz wielkie opory to ja tez na PW poprosze