problem lozyska Toyota Hiace4x4
Moderator: Mroczny
problem lozyska Toyota Hiace4x4
Witam serdecznie mam pytanko do posiadaczy4x4 no i mechanikow za 4 tyg wracam do polski 1350km ale nie jestem pewien czy luzy na lozyskach w przednich kolach nie sa zbyt duze ( no i czy wogule powinny byc i jak je zlikwidowac ) Za jakiekolwiek informacje juz dziekuje Pozdrawiam Qc (chwilowo Austria)
Jak lapie za kolo to jest niewielki w pionie i poziomie luz(ale czy ma bys czy niewogole???) Sam bym zlikwidowal tan luz ale nigdy nie rozbieralem napedow przednich W osobowkach sam wymienialem lozyska ale tu niewiem co jest pod tymi srobeczkami
) I wole zapytac was czy jak sam zlikwiduje luzy to nic sie nie stanie??? No a oczywiste ze jak wroce to powymieniam na nowe POzdrawiam
)

Jeżeli wymieniałeś łożyska w osobówce, powinieneś dać radę skasować luzy.Qc pisze:Jak lapie za kolo to jest niewielki w pionie i poziomie luz(ale czy ma bys czy niewogole???) Sam bym zlikwidowal tan luz ale nigdy nie rozbieralem napedow przednich W osobowkach sam wymienialem lozyska ale tu niewiem co jest pod tymi srobeczkami) I wole zapytac was czy jak sam zlikwiduje luzy to nic sie nie stanie??? No a oczywiste ze jak wroce to powymieniam na nowe POzdrawiam
)
Jeśli w twoim Hiace jest jak w Hiluxie to pod 6-ma śróbeczkami, jest duża śróba do kasowania luzu na łożysku piasty. Jak luz jest faktycznie niewielki to spoko po skasowaniu luzu nic nie będzie do wymiany.
- Damian
-
- Kontaktowanie:
Te sześć śróbeczek to sprzęgiełko piasty, zasprzęglające półosie. Zdejmujesz to jako cały element przed dobraniem się do łożyska. Tak jak Mich pisał, jak luzy masz małe to się skasuje i po problemie, tak jak u mnie w piątek. (BTW, oryginalne tojotowskie łożysko złapało luz po 20 tys. km
)

the lifestyle you've ordered is currently out of stock.
LR
LR