Hample w Hilu - Tloczki i zestaw

LandCruiser, 4Runner, Hilux, Rav4

Moderator: Mroczny

Awatar użytkownika
MaxLux

Hample w Hilu - Tloczki i zestaw

Post autor: MaxLux » śr cze 21, 2006 3:00 pm

Hejka,

Nie dawaly mi spokoju te slabe hample a ze klocki tez juz sie mialy ku koncowi (ok 1mm od rowka) wiec postanowilem je wymienic ....

A tu niespodzianka :evil: zapieczony jeden tloczek (z powodu przerwanej gumki) :o - udalo sie go jednak wyciagnac i podczyscic, ale skorodowany syf wiec go trzeba wymienic...

ASO na telefon powiedzialo ze:

Tloczek - kat: 4773135010 114 PLN :o
gumka (zestaw naprawczy niestety na caly przod) kat 0447935010 198PLN - mega :o !!

Ma ktos jakas inna rade - uzywka, wlasne zapasy etc. ?? nie usmiecha mi sie dac za tloczek w sumie 300PLN :cry:

Pozdrovka

wujek
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: wujek » śr cze 21, 2006 3:25 pm

zapytaj w JC Auto, jesli cos maja to zdecydowanie taniej.
w Krakowie na 29-go listopada, Zakopianskiej albo Al. Pokoju.

pzdr

Awatar użytkownika
Zun

Re: Hample w Hilu - Tloczki i zestaw

Post autor: Zun » śr cze 21, 2006 3:55 pm

MaxLux pisze:Hejka,

Nie dawaly mi spokoju te slabe hample a ze klocki tez juz sie mialy ku koncowi (ok 1mm od rowka) wiec postanowilem je wymienic ....

A tu niespodzianka :evil: zapieczony jeden tloczek (z powodu przerwanej gumki) :o - udalo sie go jednak wyciagnac i podczyscic, ale skorodowany syf wiec go trzeba wymienic...

ASO na telefon powiedzialo ze:

Tloczek - kat: 4773135010 114 PLN :o
gumka (zestaw naprawczy niestety na caly przod) kat 0447935010 198PLN - mega :o !!

Ma ktos jakas inna rade - uzywka, wlasne zapasy etc. ?? nie usmiecha mi sie dac za tloczek w sumie 300PLN :cry:

Pozdrovka
Na allegro w tej chwili sa bodajze dwa hile na rozbiorke , luknij - biore kilka czesci od jednego z tych gosci - u niego wyglada na to ze hill jest w bardzo dobrym stanie . Do ogloszenia nie mam linka ale tu jest do goscia mail : spamer0@op.pl , takze sprobuj . Ceny gosc mial wporzadku.
Świszcząca Suka Stage I
Projekt zakończony , jeszcze tylko kilka poprawek ;)

Awatar użytkownika
Daltong
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Daltong » śr cze 21, 2006 5:29 pm

U mnie do wymiany były wszystkie, a że były mocno skorodowane to ból straszny - długo szukałem w używkach i jak na tamten moment niczego nie wymyśliłem.
A jak zobaczyłem cenę z ASO toyoty to prawie zawał - jak się policzy wszystkie to wychodzi suma kosmiczna.

W moim przypadku dużo się nadeptałem - oddałem do tokarza, polera, chrom techniczny no ale teraz już są chyba niezniszczalne i w sumie nie wiem czy z jeżdzeniem to tu to tam nie wyszło taniej ??? kosztów nie liczyłem - ale tej drogi nie polecam - chyba że masz odpowiedni sprzęt
TOYOTA HILUX 2.4D 2WD LN85L 93r. mix LN65 87r 4WD
Ford F-250
TOYOTA Landcruiser FJ 60 82r.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Toyota”