I jeszcze jedno: Czy przy załączonych sprzęgiełkach na LOCK, kręcąc wałem ręką jest dopuszczalny obrót tego wału o ok.1/4 obrotu (kręci się wraz z półosiami)

Moderator: Mroczny
A pasy zapiąłeś przed przekręceniem stacyjki?STtomas pisze:Jest jeszcze coś takiego: wkładam kluczyk do stacyjki, przekręcam, włączam zapłon (bez kręcenia rozrusznikiem) i włącza się brzęczyk na 3-4 sek. , dźwięk taki sam jak przy pozostawieniu kluczyka w stacyjce
Co do przycisku O/D to plotki chodzą, że służy on do wyłączania nadbiegu czyli odpowiednika 5tki w manualu. A po co wyłączać nadbieg? Jak ciągniesz duża przyczepę która daje takie opory że auto nie daje rady ciągnąć jej na nadbiegu to go wyłączasz i unikasz ciągłego przełączania się biegów.STtomas pisze:Co do przycisków, to są takie: na dźwigni biegów O/D wciska się i wyskakuje i faktycznie jest to overdrive
PASYSobal pisze:Witam!
A pasy zapiąłeś przed przekręceniem stacyjki?
][
][
][Sobal
4Runnerem do błota nie wjeżdżałem, ale we WSZYSTKICH innych znanych mi terenówkach z automatem reduktor (4L) nie da się zapiąć bez Neutrala i zatrzymania auta.Maiki pisze: Co do włączania trybu 4L to doświadczenie mówi mi, żeby robić to tylko po zatrzymaniu auta i na przełożeniu N, tak z daleko posuniętej ostrożności puki nie masz pewności, że mozna inaczej.
Powinna byc naklejka na moście. A jak nie ma to zdejmij dekiel i zobacz czy w mechanizmie różnicowym są takie śmieszne tarczki cierne. Jak olej masz zwykły to nie tylko nie będzie działać ale też nigdy już nie będzie działać.STtomas pisze: Mam jeszcze takie pytanko. Jak sprawdzić w automacie, czy w tylnym moście jest LSD. Jeśli jest zalany zwykły olej (nie do LSD) to chyba nie będzie to działać ?
holy shit - no to fajnie. Poprzedni właściciel nie wie nic o LSD. Resztki jakiejś naklejki są. A czy przez korek wlewowy oleju coś dojżęYonek pisze:
Powinna byc naklejka na moście. A jak nie ma to zdejmij dekiel i zobacz czy w mechanizmie różnicowym są takie śmieszne tarczki cierne. Jak olej masz zwykły to nie tylko nie będzie działać ale też nigdy już nie będzie działać.
Jak instrukcja mówi 30 km/h to nie ma co przeginać i stawać, modlić się żeby się udało itp. Gdyby instrukcja się myliła to byle hamerykanin juz by wyciągnął od Toyoty miliard dolarów za szkody moralne powstałe na skutek szoku doznanego w czasie awarii reduktora przełączonego przy np. 20km/h.Maiki pisze:Co do włączania trybu 4L to doświadczenie mówi mi, żeby robić to tylko po zatrzymaniu auta i na przełożeniu N, tak z daleko posuniętej ostrożności puki nie masz pewności, że mozna inaczej.
Ale ktoś kilka postów wcześniej proponował, żeby wpinać 4L przy 30km/hYonek pisze:4Runnerem do błota nie wjeżdżałem, ale we WSZYSTKICH innych znanych mi terenówkach z automatem reduktor (4L) nie da się zapiąć bez Neutrala i zatrzymania auta.Maiki pisze: Co do włączania trybu 4L to doświadczenie mówi mi, żeby robić to tylko po zatrzymaniu auta i na przełożeniu N, tak z daleko posuniętej ostrożności puki nie masz pewności, że mozna inaczej.
Powinna byc naklejka na moście. A jak nie ma to zdejmij dekiel i zobacz czy w mechanizmie różnicowym są takie śmieszne tarczki cierne. Jak olej masz zwykły to nie tylko nie będzie działać ale też nigdy już nie będzie działać.STtomas pisze: Mam jeszcze takie pytanko. Jak sprawdzić w automacie, czy w tylnym moście jest LSD. Jeśli jest zalany zwykły olej (nie do LSD) to chyba nie będzie to działać ?
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości