co to za wynalazek?
Moderator: Mroczny
co to za wynalazek?
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C1296003
Co to jest? Wygląda całkiem "poważnie" ( jak dla kogoś kto ma auto na kołach 215/65/16). Oczywiście nie kupuje tylko zastanawia mnie cóż to za wynalazek rodem zza Oceanu.
Tak wogóle to takie cudo da się prowadzić w terenie czy to jest przerost formy nad treścią?
Czasami się pojawiają jakieś zmoty na allegro (np to: http://www.moto.allegro.pl/show_item.php?item=109990565 ) i zawsze mnie zastanawia czy jest realnym kupić auto dobrze zrobione - oczywiście pomijając cenę - czy też dobre auta sprzedawane są znajomym a na allegro to tylko jakichś nieudanych wytworów wyobraźni się ludzie pozbywają.
Co to jest? Wygląda całkiem "poważnie" ( jak dla kogoś kto ma auto na kołach 215/65/16). Oczywiście nie kupuje tylko zastanawia mnie cóż to za wynalazek rodem zza Oceanu.
Tak wogóle to takie cudo da się prowadzić w terenie czy to jest przerost formy nad treścią?
Czasami się pojawiają jakieś zmoty na allegro (np to: http://www.moto.allegro.pl/show_item.php?item=109990565 ) i zawsze mnie zastanawia czy jest realnym kupić auto dobrze zrobione - oczywiście pomijając cenę - czy też dobre auta sprzedawane są znajomym a na allegro to tylko jakichś nieudanych wytworów wyobraźni się ludzie pozbywają.
Trooper. Isuzu Trooper.
Ale na to pytanie co jest warta,to tez masz odpowiedz w ogloszeniu...welminski pisze:że mam niby wpisać w google "co jest warta toyota na takich kołach i czy to się do czegoś nadaje"?
jest warta 85 000zl
Nadaje sie do jazdy pewnie,filmow amerykanskich nie ogladasz?
Wsiada taki koles do toyoty i mknie przez prerie...

no raczej spodziewałem się odpowiedzi:
- na takich kołach wszystko się poukręca
- widziałem i straszny syf
no coś takiego w każdym razie. 38 calowe koła i silnik kilkaset KM jak podaje koleś to raczej sporo, ale całkiem możliwe przecież, że zrobił ją ktoś w USA wkładająć inne mosty, zmieniając kompletnie zawieszenie, skrzynie etc etc .. Tak się pytałem, z nudów i ciekawości. no.
- na takich kołach wszystko się poukręca
- widziałem i straszny syf
no coś takiego w każdym razie. 38 calowe koła i silnik kilkaset KM jak podaje koleś to raczej sporo, ale całkiem możliwe przecież, że zrobił ją ktoś w USA wkładająć inne mosty, zmieniając kompletnie zawieszenie, skrzynie etc etc .. Tak się pytałem, z nudów i ciekawości. no.
Trooper. Isuzu Trooper.
no, czytając czasami odpowiedzi dochodzę do wniosku, że wszystkie auta z allegro były raczej oglądane jeżeli stoją nie na końcu świata lub że patrząc na zdjęcia paru asów licząc śuby w kole i przygladając się temu co widać z zawieszenia i mostów na zdjęciach (a tu akurat chyba widać troszkę) jest w stanie powiedzieć nawet ile lat ma bacia stróża parkingu na którym to auto stoi. I tak sobie myślałem że może ktoś coś napisze. 

Trooper. Isuzu Trooper.
Bo szkoda by było mojego czasu bo byłbym za dobry. Hm.. no wiem, wybralbym te trudniejsze, bo po co zabierać ludziom radość z wygrywaniaLR_Olek pisze:zalezy ktore,bo na niektore to nawet nie masz co w ogole jechac...welminski pisze:Jak go kupie to będe już wygrywał te rajdy4x4 ?

Trooper. Isuzu Trooper.
no takim dlugaso-wysokosciowcem to na tych trudniejszych nie mialbys szans...welminski pisze:Bo szkoda by było mojego czasu bo byłbym za dobry. Hm.. no wiem, wybralbym te trudniejsze, bo po co zabierać ludziom radość z wygrywaniaLR_Olek pisze:zalezy ktore,bo na niektore to nawet nie masz co w ogole jechac...welminski pisze:Jak go kupie to będe już wygrywał te rajdy4x4 ?
no już zbliżamy się do udzielenia mi odpowiedzi: czy to wogóle sie do czegoś innego niż podjazd z klasą pod knajpę nadaje
?
Myśle, że następnym razem jak będe chciał się o coś zapytać - to założe sobie nowe konto i napiszę coś w stylu "cześć chcem se kupić ło to ałto co wy na to" - i pewnie wtedy wszyscy rzucą się do konstruktywnej krytyki

Myśle, że następnym razem jak będe chciał się o coś zapytać - to założe sobie nowe konto i napiszę coś w stylu "cześć chcem se kupić ło to ałto co wy na to" - i pewnie wtedy wszyscy rzucą się do konstruktywnej krytyki

Trooper. Isuzu Trooper.
Auto sie nadaje , ale nie koniecznie na polskie warunki - zalezy od specyfiki terenu. Ale np na skalki to rewelacja. Ogolnie auto powinno dobrze robic , tylko tam gdzie bedzie za ciasno bedzie dawalo du.py. No i tak jak wczesniej kolega napisal - na szybkosciowki sie nie nadaje - na szybkosciowki robi sie auta zupelnie , ale to zupelnie inaczej. A i auto warte swej ceny jak najbardziej.welminski pisze:no już zbliżamy się do udzielenia mi odpowiedzi: czy to wogóle sie do czegoś innego niż podjazd z klasą pod knajpę nadaje?
Świszcząca Suka Stage I
Projekt zakończony , jeszcze tylko kilka poprawek

Witam.
Ja powiem tyle, popatrzcie na przeguby w tym drążkowahaczowym zawieszeniu:

po pierwsze: zaraz rozpie....li ktoś przeguby przy takim lifcie zawieszenia na drążkach w terenie
po drugie: drążko wachaczowiec to na bulwar a nie na skałki i w teren, a dodatkowo z takim liftem to to wogóle wykrzyżu nie ma więc ...
Piękna fura na HAMERYKĘ, ale nie na nasze zabawy. Na oponach 38" to będzie problem z zakwalifikowaniem, tylko extrem. Spalanie pewnie też około 30l na 100 na czarnym (38", automat, 3.4l).
Moim skromnym zdaniem do baru i z dziewczyną, pod warunkiem że wysoką, bo drobna kobietka poprosu będzie miała problem zasiąś w środku
.
Pozdrawiam.
Kudlaty
Ja powiem tyle, popatrzcie na przeguby w tym drążkowahaczowym zawieszeniu:

po pierwsze: zaraz rozpie....li ktoś przeguby przy takim lifcie zawieszenia na drążkach w terenie
po drugie: drążko wachaczowiec to na bulwar a nie na skałki i w teren, a dodatkowo z takim liftem to to wogóle wykrzyżu nie ma więc ...
Piękna fura na HAMERYKĘ, ale nie na nasze zabawy. Na oponach 38" to będzie problem z zakwalifikowaniem, tylko extrem. Spalanie pewnie też około 30l na 100 na czarnym (38", automat, 3.4l).
Moim skromnym zdaniem do baru i z dziewczyną, pod warunkiem że wysoką, bo drobna kobietka poprosu będzie miała problem zasiąś w środku

Pozdrawiam.
Kudlaty
Kudłaty - masz lepszy wzrok odemnie
Caly czas mi sie wydawalo ze ta toyota jest zSASowana . Ale rzeczywiscie jak sie dokaldniej przyjrzalem to jest drazko wachaczowiec. Mozna sie z toba w sumie zgodzic ale - auta nie widzialem na zywo , Ty tez nie
a na zdjeciach to nie wszystko widac. A robia hamerykanie potwory tez na drazkach. Trzeba by bylo z bliska pogladac sobie te wachacze i drazki. Z drugiej jednak strony jak sie mu dokaldniej przyjrzec to tak - troche za duze felgi i za malo gumy jak na jezdzenie np. po skalkach. Za dzu chromu i naklejek
. Bierznik gumy nie swiadczy raczej o mozliwosci uzytkowania w jako takim terenie. Ale napewno musi miec wzmocnione wszytsko w ukladzie - normalne bebechy by nie wytrzymaly takiej mocy przekladanej na takie kola - nawet na asfalcie .
pozdrawiam

pozdrawiam
Świszcząca Suka Stage I

Ymm auto na pewno robi wrażenie:)21
- jestem pewien ze przy takich wyskokich oponach zostały wymienione przełorzenia - jesli tak to układ przeniesienia napędu da radę a to ze auto ma nie zależne zawieszenie nie dyskwalifikuje tego auta do jazdy terenowej. Te 38 calowe gumy są na pokaz ale zapodojąc tej Tojocie 35" simexy zadziwiła by nie jednego w terenie
Pod warunkiem ze ma zmienione przełożenia, wspomniane blokady działają co do mocy to nie wątpie że tam jest. Generalnie to mozemy pozazdrościć amerykanom ich wielkiemu przemysłowi tuningowemu dostępnego juz dla klasy średniej
Wady:
Auto drogie w eskpoloatacji
Na tych wystąjących gumach nie przejdzie żadnego przeglądu
Na pewno warte swojej ceny
- jeśli nie ma jakiś ukrytch wad 
- jestem pewien ze przy takich wyskokich oponach zostały wymienione przełorzenia - jesli tak to układ przeniesienia napędu da radę a to ze auto ma nie zależne zawieszenie nie dyskwalifikuje tego auta do jazdy terenowej. Te 38 calowe gumy są na pokaz ale zapodojąc tej Tojocie 35" simexy zadziwiła by nie jednego w terenie

Wady:
Auto drogie w eskpoloatacji

Na tych wystąjących gumach nie przejdzie żadnego przeglądu

Na pewno warte swojej ceny

Dżip z lebiodką
GSM 501 44 66 33

GSM 501 44 66 33
Ale mocno zryte. A gumy nazywaja sie nie NITRO tylko NITTO , model Mud Grappler -> http://www.offroaders.com/tech/AT-MT-Ti ... appler.htmDrako pisze:a gumy to bardzo zadkie w polsce NITRO typowe skalkowki
Dlatego daleki jestem od wystawiania "na dzien dobry" opinii , ze te auto nie robi. Trzeba by bylo ogladnac , przejechac sie , pojezdzic na skalkach
Świszcząca Suka Stage I

Alez oczywiscie. Tam jest inna kultura jazdy w terenie niz u nas . U nich nawet jak sie zmienia z 29 cali na 31 to zmieniaja przelozenie. Uwazam ze to bardzo dobry sposob - ale kogo u nas na to stac. Tam jest to dosc tanie , komplet Yukona do zmiany przelozneia (jeden z drozszych , ale talezr plus atak uwazany za jeden z mocniejszych - przekracza o wiele wytrzymalosc fabryczna , mozna kupic o ponad polwoe taniej , ale wytrzymalaosc jest juz w tedy tylko zblizona do oryginalnych) kosztuje 195 $ , warto do tego to tez od razu zamowic kit do wymiany wszytskich elementow znajdujacych sie w dyfrze , koszt 105$ - ale tak jak mwoie , to juz jest wersja heavy duty. Dla niech wydanie 300 $ na ukochana terenowkke to nie jest wielki problem - szczegolnie ze oryginalne bebechy dyfra tez zazwyczaj odsprzedaja na ebayu od razu.Eskapada pisze: - jestem pewien ze przy takich wyskokich oponach zostały wymienione przełorzenia
Świszcząca Suka Stage I

za 300 USD x 2 sam bym w swoim wymnił przełorzenia ..niestety do mojego padalca jest tylko to i tak sobie dumam
http://www.marks4wd.com/Mitsubishi-extr ... -gears.htm

Dżip z lebiodką
GSM 501 44 66 33

GSM 501 44 66 33
Eskapada pisze:za 300 USD x 2 sam bym w swoim wymnił przełorzenia ..niestety do mojego padalca jest tylko to i tak sobie dumam![]()

Świszcząca Suka Stage I