Skrzynia biegów HDJ80 Benzyna vs. diesel

LandCruiser, 4Runner, Hilux, Rav4

Moderator: Mroczny

Bullitt

Skrzynia biegów HDJ80 Benzyna vs. diesel

Post autor: Bullitt » śr lip 26, 2006 9:30 am

Panowie;

Czy ktos ma doświadczenie i może mi odpowiedziec na pytanie czy manualne skrzynie biegów w HDJ80 4.2 TD i FZJ80 4500 benzyna mają takie same przełożenia? Mam nadzieję i wrazenie, ze było by to logiczne, bo przeciez tego typu sprawy najłatwiej i najtaniej fabryce załatwiać poprzez przełożenia dyfrów (jesli miały by sie róznić).

Pytam, bo kupiłem taką skrzynie od diesla za małe pieniądze z nadzieją że jak moja wkońcu sie wysypie ( a może bo zgrzyta i haczy) to ta nowa przypasi bez bólu ze się jakoś biegi nie wydłużą i że przyspieszenie nie spadnie...

ANY IDEAS BOYZ?

Awatar użytkownika
Miras M

Post autor: Miras M » śr lip 26, 2006 5:56 pm

Z tego co wiem skrzynie są inne (H150F w dieslu i R151F w benzynie - inne przełożenia). Ale moge sie mylić :roll:

To że biegi zgrzytaja i haczą nie znaczy że skrzynia musi być już na wykończeniu, tylko sprzęgło.
same starocie

Bullitt

Post autor: Bullitt » czw lip 27, 2006 8:27 am

sprzęgło mam nowe...

Zdajsie że z tymi skrzyniami to dowiem się dopiero jak je podmienię....

Kuba

Awatar użytkownika
Miras M

Post autor: Miras M » pt lip 28, 2006 8:23 am

Jak Cie to tak bardzo interesuje to można zmierzyć przełożenia skrzyni i tej w garażu i tej w samochodzie, tylko troche z tym zabawy.
same starocie

ODPOWIEDZ

Wróć do „Toyota”