tylny zderzak-zbiornik na wodę
Moderator: Mroczny
-
-
Marzy mi się takie rozwiazanie i już jestem bliski realizacji, ale jest jeden problem:Rura z kwasówki która mi się podoba 150x150 x3lub 4 w rozsadnej cenie jest sprzedawana w sztangach po 6m.Szukam więc 2 wspólników aby kupić jedną sztangę i podzielić na 3 części.Każdy uzyska solidny zderzak o pojemności 38 litrów i świecący jak psu ślepia.Do pickupa super sprawa bo dociążą tył, nie podnosi środka ciężkości i stanowi dobrą osłonę. Kto się pisze do spółki?
Zbyszek
Zbyszek
-
-
tak
Zbyszek
Zbyszek
Zbyszek jakie to koszty (1/3 rury) ? A jak myslisz da się taką kwasówkę jakos skutecznie pomalowac na czarno ? Bo mi "psie ślepia" dizajn by psuły
No i w czarnym zderzaku troche by się w słońcu nagrzewała, a wieczorem ciepła woda mycia 
No i jak tak zamontowac hak ?

No i jak tak zamontowac hak ?

Suzuki Jimny 1,3, dawniej Hilux D4D 2004, VW Taro 2,4 D, Niva, Gaz 69
-
-
Jestem prawie z W-wy. Koszt sztangi to ok1650 Pln netto.(szukam taniej)
Może być czarny nawet wykonawca mnie na to namawia po polerowanie wymaga dużo pracy a malowanie proszkowe to zaden problem.
Mieści się( w Hiluxie) nad oryginalnym hakiem i pewnie nad każdym innym zamontowanym zgodnie z przepisami .
Zbyszek
Może być czarny nawet wykonawca mnie na to namawia po polerowanie wymaga dużo pracy a malowanie proszkowe to zaden problem.
Mieści się( w Hiluxie) nad oryginalnym hakiem i pewnie nad każdym innym zamontowanym zgodnie z przepisami .
Zbyszek
tylny zderzak -zbiornik na wodę
mam taką,, rurę" profil 160x100x3 będzie ze dwa metra.tylko mi powiedz co ty zrobisz zimą - bo woda to żywioł - morze borygo bo spirytu żal. pomyśl jak chesz to się odezwij 

-
-
W zimie będzie jeżdził pusty albo ze spirytusem na trasie ukraińskiej.
Taka rura ma trochę małą pojemność ale za to zgrabniej wygląda niż kwadrat. Jeżeli cena nie rzuci mnie na kolana to bym reflektował.
Zbyszek
Taka rura ma trochę małą pojemność ale za to zgrabniej wygląda niż kwadrat. Jeżeli cena nie rzuci mnie na kolana to bym reflektował.
Zbyszek
kurde nie handluje stalą -myślę ,że jakieś 300-400zł .a wtym pomógłbym ci z całą resztą materiału trzeba by ze dwa jakieś korki nalewowy i spustowy ,zaspawać boki - materiał małe kawalki blachy mocowanie potrzebny ,,projekt" rysunek
dam kontakt super spawacza, frezera. ten profil jest nowy miałem robić zderzak do mojej starej vitary ale zmieniłem koncepcje i brykę
dam kontakt super spawacza, frezera. ten profil jest nowy miałem robić zderzak do mojej starej vitary ale zmieniłem koncepcje i brykę

-
-
Propozycja bardzo interesująca. Jak możemy się spotkać w celu obejrzenia rury i rozmowy z fachowcem.
Zbyszek
Zbyszek
-
-
Przekonałem się, że warto czytać i pytać na forum.Dzięki Jaba-1 stałem się szczęśliwym posiadaczem
rury i od jutra zaczynam podchody pod fachowców
Do kogo się udać a kogo omijać z daleka ? Może jakieś oferty?
Zbyszek

Zbyszek
-
-
A po co im tyle sprężonego powietrza? chyba ze ktoś ma warsztat na kołach z narzędziami pneumatycznymi. Też widziałem te zderzaki okrągłe, czarne i była w nich woda. Dwa lata temu w Bad Kissingen to był hit.U mnie będzie woda i powietrze sprężone wypychające wodę do natrysku aby podczas kąpieli nie trzeba było kucać lub klęczeć przy kurku
Już nie mogę się doczekać
Zbyszek
Już nie mogę się doczekać

Zbyszek
-
-
Chyba sobie żartujesz?A jeśli nie to czy do operowania ciśnieniem w kołach nie wystarczy sprężarka?
Zbyszek
Zbyszek
Re: tylny zderzak-zbiornik na wodę
Wystarczy, ale dopompowanie 4 kolek sprezarka to ze 20-30 min, podczas gdy ze sbiornika to tylko 5 min. jak to masz zrobic pare razy dziennie to troche czasu zaoszczedzisz.zbyszek 53 pisze:Chyba sobie żartujesz?A jeśli nie to czy do operowania ciśnieniem w kołach nie wystarczy sprężarka?
Zbyszek
-
-
Faktycznie, teraz rozumiem.Dzięki za wyjaśnienie.
Muszę więc ten zbiornik zrobić tak aby był na wodę i na powietrze, zamiennie. Nie chodzi tylko o szybsze pompowanie kół ale takze czasami gdy się ściągnie opona albo trzeba ją wymienić to potrzebne jest tzw uderzenie z bomby dużą ilością powietrza aby opona wskoczyła na felgę i wtedy zbiornik jest niezbędny
Zbyszek
Muszę więc ten zbiornik zrobić tak aby był na wodę i na powietrze, zamiennie. Nie chodzi tylko o szybsze pompowanie kół ale takze czasami gdy się ściągnie opona albo trzeba ją wymienić to potrzebne jest tzw uderzenie z bomby dużą ilością powietrza aby opona wskoczyła na felgę i wtedy zbiornik jest niezbędny
Zbyszek
-
-
Mam już zderzak zbiornik na wodę.Moja radość jest wielka bo po 10 miesiącach wydatków nerwów i upokorzeń mam taką wyprawówkę jaką sobie wymyśliłem a nawet 2 wersje (na krótkie wyprawy zabudowa z kwasówki z namiotem dachowym lub bez, i na dalsze buda z łóżkiem i komodą).
A teraz w drogę....
Zbyszek
A teraz w drogę....
Zbyszek
tak btw do tego wystarczy też gaz do zapalniczekzbyszek 53 pisze: potrzebne jest tzw uderzenie z bomby dużą ilością powietrza aby opona wskoczyła na felgę i wtedy zbiornik jest niezbędny

pochwal sie jak to wyglada...zbyszek 53 pisze:Mam już zderzak zbiornik na wodę.Moja radość jest wielka bo po 10 miesiącach wydatków nerwów i upokorzeń mam taką wyprawówkę jaką sobie wymyśliłem a nawet 2 wersje (na krótkie wyprawy zabudowa z kwasówki z namiotem dachowym lub bez, i na dalsze buda z łóżkiem i komodą).
A teraz w drogę....
Zbyszek

Jeep WK 4.7 v8