co to moze byc

cisnienie w cylindrach w normie , wtryski dokrecone wg ksiazki
czy ktos mial taka przypadlosc

a po zatym wszystko ok
Moderator: Mroczny
saplakataraska pisze:czsami silnik na wolnych obrotach pracuje rowno czasmi nie
co to moze byc??
cisnienie w cylindrach w normie , wtryski dokrecone wg ksiazki
czy ktos mial taka przypadlosc???
a po zatym wszystko ok
pol pisze:aaa, to benzyna , to kolega Nikos pewno cos podpowie konkretnegoRebeka pisze:raczej na ciepłym, ale nie ma jakiejś prawidlowosci bo na simnym tez potrafi drgac. 4,5 v6
na zimnym czy na cieplymDiscotheque pisze:pol pisze:aaa, to benzyna , to kolega Nikos pewno cos podpowie konkretnegoRebeka pisze:raczej na ciep³ym, ale nie ma jakiej¶ prawidlowosci bo na simnym tez potrafi drgac. 4,5 v6
A w 4,2dezlu? znajomy walczy z tym problemem, pompa sprawdzona, wtryski sprawdzone i nowe, rozrzad sprawdzony a telepie go nadal
1. dlaczego byla pompa w regeneracji i czy wczesniej byla ustawiona na znaki i dzialala, i czy do pompy wsadzili manele boscha (bo denso drogie i czesto tak robia) , jezeli tak to tu bym szukal przyczyny niemozliwosci ustawienia na znaki, jezeli wogole o znaki na pompie chodzi, bo pelno znakow jest na innych kolach, ale jakby bylo pokopane w rozrzadzie tto chyba nie palil, albo nie obracal siieJarek AG pisze:Witam .Ten znajomy discotheque to w³a¶nie ja Jarek auto-gum . Silnik 4,2 td 12 zaworów z 92r ,wymienione wtryski na nowe pompa po regeneracji i ustawiona kompresja równa na 6 cyl mam gdzie¶ zapisane ile by³o .Jak pompa by³a ustawiona na znaki silnik ¿le pracowa³ i dawa³ bia³y dym dopiero ustawienie na tzw.czuja spowodowa³o ¿e jako¶ ¿yje wszystkie te zabawy robi³em u go¶cia który jest w temacie od 16lat i kilkana¶cie silników HDJ-ów robi³ (sam wiem o 8 szt ) sprawdzi³ wszystkie wzajemne ustawienia i jest ok .Mówi ¿e mo¿e byæ co¶ ¿le z³o¿one przez serwis bo jest ¶lad ¿e silnik tam by³ robiony .Troch mi siê nie u¶miech rozbieranie silnika aby to wyeliminowaæ .Czy kto¶ to ju¿ to przerabia³??. Inny problem powstaje w momencie przesuniêcia lewarka na D lub R i zatrzymanym aucie auto szarpie ,W lecie by³o ¿le teraz jak jest ch³odniej objawy s± o wiele miejsze .Czy to co¶ z konwerterem ?
danielpoz pisze:powaznieXJeep pisze:
Nominalnie na wolnych obrotach silnik benzynowy I6 4,5 litra 24V powinien mieć ok 8500-9000 obrotów![]()
Ty masz chyba tam silnik od MIGa skoro takie obroty
Ja rozwiazalem taki problem w jednym hdj-cie z gdyni.Jarek AG pisze:Witam .Ten znajomy discotheque to właśnie ja Jarek auto-gum . Silnik 4,2 td 12 zaworów z 92r ,wymienione wtryski na nowe pompa po regeneracji i ustawiona kompresja równa na 6 cyl mam gdzieś zapisane ile było .Jak pompa była ustawiona na znaki silnik żle pracował i dawał biały dym dopiero ustawienie na tzw.czuja spowodowało że jakoś żyje wszystkie te zabawy robiłem u gościa który jest w temacie od 16lat i kilkanaście silników HDJ-ów robił (sam wiem o 8 szt ) sprawdził wszystkie wzajemne ustawienia i jest ok .Mówi że może być coś żle złożone przez serwis bo jest ślad że silnik tam był robiony .Troch mi się nie uśmiech rozbieranie silnika aby to wyeliminować .Czy ktoś to już to przerabiał??. Inny problem powstaje w momencie przesunięcia lewarka na D lub R i zatrzymanym aucie auto szarpie ,W lecie było żle teraz jak jest chłodniej objawy są o wiele miejsze .Czy to coś z konwerterem ?
Nikos pisze:
Z kolei szarpanie przy przelaczaniu biegami............ zobacz wyregulowanie linki od skrzyni biegow lub czujnika od ECT znajdujacego sie na osi dzwigni gazu nad pompa wtryskową na bank masz pomieszane....
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość