2 akumulatory
Moderator: Mroczny
2 akumulatory
Sorki - nie znalazlem podobnego topiku gdzie indziej - wiec pytam tu. Standardowa instalacja, jeden akumulator siada, drugi jeszcze zipie. Ktos mi powiedzial ze jak wymieniac to oba na raz - bo inaczej ten slabszy bedzie rozladowywal ten lepszy. Czy to prawda?
Pozatym wlasciwie jak taki uklad ładowac?
skoro juz pytam to jeszcze jedno - jaki akumulator mozecie polecic - 95Ah - rozmiar toyotowy 306x192mm - wcale nie ma takiego duzego ich wboru:(
Pozatym wlasciwie jak taki uklad ładowac?
skoro juz pytam to jeszcze jedno - jaki akumulator mozecie polecic - 95Ah - rozmiar toyotowy 306x192mm - wcale nie ma takiego duzego ich wboru:(
TLC LJ 70
Re: 2 akumulatory
http://www.rajdy4x4.pl/forum/viewtopic.php?t=29865stopa pisze: Pozatym wlasciwie jak taki uklad ładowac?
tutaj cosik jest

Seba Lodz
MAM SYNKA
GG - 1103907
MAM SYNKA

GG - 1103907
Jeśli masz dwa akumulatory to powinno sie wymienić oba na nowe, prawdą jest to że ten starszy rozładowywuje nowszy przez to skraca się jego żywotność ale masz tez gwarancję na nowy także można w razie czego reklamować
. Co do marki to ja polecam Varte, przerobiłem większość firm i ten zdecydowanie najlepiej się zachowuje 

Adrenalina uzależnia
MTM Profi
MTM Profi
MOLL - polecam, z takich zwykłych rzecz jasna, mam 2 w 4R - 75Ah 540Astopa pisze:
A ja nie polecamZynieK pisze:MOLL - polecam, z takich zwykłych rzecz jasna, mam 2 w 4R - 75Ah 540Astopa pisze:

Warte polecenie to VARTA , PERION ( to taki tani brand Varty - w sumie to samo , tylko inna naklejka i cena niższa) no i najlepszy moim i klientow zdaniem - CENTRA .
Centra najczesciej ma podobna cene do Varty , ale z pewnoscia pozyje dluzej. I nie daj sobie wmowic sprzedawcy ze BOSCH jest najlepszy - najdrozszy napewno , ale co do tej jakosci to sie nie zgodze.
Świszcząca Suka Stage I
Projekt zakończony , jeszcze tylko kilka poprawek
Projekt zakończony , jeszcze tylko kilka poprawek

- Maciek Skura
-
- Doktor-Granat