Silnik Patrol 3,3TD do LJ70/73?? Czy ktoś temat przerabiał??
Moderator: Mroczny
Silnik Patrol 3,3TD do LJ70/73?? Czy ktoś temat przerabiał??
Czy motał ktoś silnik 3,3 TD z Patrola do Toyoty?? Są tańsze w zakupie i naprawach, bardziej dostępne niż Toyotowe 3,0 KZT lub 4,2 HZ. Jakie wady, jakie zalety przy montażu do LJ7 

Land Cruiser HZJ-73
GAZ 69A (2,4TD-nie oryginał)
GAZ 69M (2,4-oryginał)
GAZ 69A (2,4TD-nie oryginał)
GAZ 69M (2,4-oryginał)
Re: Silnik Patrol 3,3TD do LJ70/73?? Czy ktoś temat przerabi
Chcesz taki mezalians popełnićPiter69A pisze:silnik z Patrola do Toyoty??

Kup ten silnik, ale razem z samochodem. Zapewne też jest tańszy w utrzymaniu.Piter69A pisze:Czy motał ktoś silnik 3,3 TD z Patrola do Toyoty?? Są tańsze w zakupie i naprawach, bardziej dostępne niż Toyotowe 3,0 KZT lub 4,2 HZ. Jakie wady, jakie zalety przy montażu do LJ7
Lala KDJ120, Wolf GD300, 469B, U1234 oraz Rolka150 i...Renata
[/color]

zmiesci sie - jezdzily wieksze silniki pod maska siedemdziesiątekKuszman pisze:Jak dla mnie to on sie wogole pod maske nie zmieści albo bardzo ciasno będzie. 6 garów zamiast 4rech.

A ja tam mezaliansu bym sie nie bal popelniac - ale napewno nie na tym silniku - dosc awaryjny - czy to nie jest przypadkiem ten od podskakujacych głowic ? Tak cos mi sie zdaje ze to wlasnie ten slynny .... jak tak to tragedia
Świszcząca Suka Stage I
Projekt zakończony , jeszcze tylko kilka poprawek
Projekt zakończony , jeszcze tylko kilka poprawek

tak a jakie to rzędowe szóstki się mieściły i jak kurdeZun pisze:zmiesci sie - jezdzily wieksze silniki pod maska siedemdziesiątekKuszman pisze:Jak dla mnie to on sie wogole pod maske nie zmieści albo bardzo ciasno będzie. 6 garów zamiast 4rech.
A ja tam mezaliansu bym sie nie bal popelniac - ale napewno nie na tym silniku - dosc awaryjny - czy to nie jest przypadkiem ten od podskakujacych głowic ? Tak cos mi sie zdaje ze to wlasnie ten slynny .... jak tak to tragedia

- Doktor-Granat
Strzelają, nikt nie mówi, że nie.Kylon pisze:A wam to niby głowice nie strzelają![]()
Tylko, że nam przypięto taką plakietke, a Wy się do tego za ochoczo nie przyznajecie ( ale co się dziwić, w końcu macie kultowe Toyoty

Aczkolwiek na naszym podwórku więcej znam Toyot z wybuchniętymi głowicami niż Nissanów, zadziwiające

ekspoloatowany jak trzeba i nie strzelają, Ba nie zacierają sie po zjedźie z górkiKylon pisze:Sie tu Nissanowcy ze swoimi śmietnikami zainstalowali. Podglądacie na forum Toyoty jakie ulepszenia do Nissanów zrobićA wam to niby głowice nie strzelają
![]()
HZJ - 6 cylindrów. Tylko troszku inny dłuższy przód

VOLVO TGB 11 + GE300 Спец + Honda XR400R
- Doktor-Granat
Każde auto można zakatować. Ja mam patrola 2,8 td i katuje go że hej kto mnie zna ten wie i jakoś na głowicę nie narzekam a potocznie mówi sie że głowice padają. Padaja tym co to najpierw w błotko a potem chłodnicy nie umują i jeżdzą aż im sie autko zagrzeje hi hi hi . Ale i tak do toyoty bym silnika od nissana nie wkładał to profanacja.
Nigdy nie mów Będę , bo Nie Będziesz. Zawsze mów Jestem! "GRANAT"
Masz do mnie blisko więc se po prostu przyjedż, poogladaj jak SD33T siedzi oryginalnie w patrolu, pomiary zrób. I decyduj.Piter69A pisze:Czy motał ktoś silnik 3,3 TD z Patrola do Toyoty?? Są tańsze w zakupie i naprawach, bardziej dostępne niż Toyotowe 3,0 KZT lub 4,2 HZ. Jakie wady, jakie zalety przy montażu do LJ7
Eee- nie pali cie w ryja ten wczorajszy barszcz?

8 matizów i mały wacek
www.szary-racing.pl
www.szary-racing.pl
A zatarł Ci się czy tylko pierdzielisz bo usłyszałeśBartas pisze:ekspoloatowany jak trzeba i nie strzelają, Ba nie zacierają sie po zjedźie z górkiKylon pisze:Sie tu Nissanowcy ze swoimi śmietnikami zainstalowali. Podglądacie na forum Toyoty jakie ulepszenia do Nissanów zrobićA wam to niby głowice nie strzelają
![]()
HZJ - 6 cylindrów. Tylko troszku inny dłuższy przód

- Doktor-Granat
Profanacja czego?marcinbest pisze:Każde auto można zakatować. Ja mam patrola 2,8 td i katuje go że hej kto mnie zna ten wie i jakoś na głowicę nie narzekam a potocznie mówi sie że głowice padają. Padaja tym co to najpierw w błotko a potem chłodnicy nie umują i jeżdzą aż im sie autko zagrzeje hi hi hi . Ale i tak do toyoty bym silnika od nissana nie wkładał to profanacja.
Jak coś nie robi to się zastepuje takim co robi - nie ważne z jakim znaczkiem.Ma byc lepsze - i to chyba jedyny wyznacznik działania.
Tylko silnie prosze- niech czasem który mi nie wyjedzie z tekstem o duszy i takich tam farmazonach

8 matizów i mały wacek
www.szary-racing.pl
www.szary-racing.pl
Nissany mają orginalne nie zdejmowane, nie pęknięte od nowości a Toyota .... no cuż ........ sie spawaKylon pisze:Ciekaw jestem czy to podwórko spawa i drutuje te głowice czy Wymienia na sprawne nie spawane.mik pisze: Aczkolwiek na naszym podwórku więcej znam Toyot z wybuchniętymi głowicami niż Nissanów, zadziwiające

kultura twoja kolego mówi za siebie, nic tobie nie muszę udowadniać, zwłaszcza przed tobą, w twoim interesie jest na około przekonywać o słuszności marki z jasnych powodów. Mnie nie przekonasz do KZJ i tyle, a jak to zbadałem organoleptycnie to tu nie miejsce akuratKylon pisze:A zatarł Ci się czy tylko pierdzielisz bo usłyszałeśBartas pisze:ekspoloatowany jak trzeba i nie strzelają, Ba nie zacierają sie po zjedźie z górkiKylon pisze:Sie tu Nissanowcy ze swoimi śmietnikami zainstalowali. Podglądacie na forum Toyoty jakie ulepszenia do Nissanów zrobićA wam to niby głowice nie strzelają
![]()
HZJ - 6 cylindrów. Tylko troszku inny dłuższy przódJak nie znasz budowy miski i umiejscowienia smoka to lepiej nie rzucaj słów na wiatr. Zakładam, że Patrol powieszony pionowo w dół też się zatrze.

Pozdrawiam
VOLVO TGB 11 + GE300 Спец + Honda XR400R