To i ja się pochwalę
Moderator: Mroczny
To i ja się pochwalę
Kiedyś pytałem, kto mi zrobi zdrezak i bagażnik do mojej 80. No i były odpowiedzi że tylko ARB i inne sraty taty że w PL to ewentualnie Henio spawacz ale to sam zderzak ze 4 kpln bedzie kosztować.
Tu jest poglądowe zdjęcie:
http://w-connect.pl/dsc00047.jpg
Kosztowało :
Zderzak: 1000
Progi: 500
Bagażnik po którym mozna skakać 1000.
Nawet nie chce mi się komentowac wykonania- bo po prostu nie ma co ,jest lepsze od ARB.
Pozdrawiam izycze Wam Wesołych I Szczęśliwych Swiąt Bożego Narodzenia. Do mnie Mikołaj już przyszedł.
Tu jest poglądowe zdjęcie:
http://w-connect.pl/dsc00047.jpg
Kosztowało :
Zderzak: 1000
Progi: 500
Bagażnik po którym mozna skakać 1000.
Nawet nie chce mi się komentowac wykonania- bo po prostu nie ma co ,jest lepsze od ARB.
Pozdrawiam izycze Wam Wesołych I Szczęśliwych Swiąt Bożego Narodzenia. Do mnie Mikołaj już przyszedł.
- Marek Wójcik
-
pooooczekamyyyy
(to chyba jakos tak w Zmiennikach leciało) 
a tak powaznie - pamietam jak dzis piekne zderzaki i progi, zrobione za bardzo atrakcyjne pieniadze w patrolu pewnego mojego Kolegi (jest na forum, jak bedzie chcial to sie sam odezwie)
pienkne byly i sliczne, prawie jak te na zdjeciu
po czym okazalo sie, ze progi to i owszem, ale nie na przestrzal w ramie na tulejach - tylko do zewnetrznej scianki ramy, zderzaki wyspawane z blachy jak nie przymierzajac puszka od coli lub nadwozie suzuki maruti i gną sie od podmuchów wiatru, mocowanie zderzaka do ramy takie, ze jak kogos szarpnął do tyłu swoim hakiem (montowanym ofkors do zderzaka) to mu rampa swietlna z dachu zjechala na maskę
bo ją zderzak za odciągi zdjął
itd, itp
a kumpel co to poprawial opowiadal o innych cudach jeszcze jak na przyklad przerobienie puszki filtra pod snorkel polegające na jej zgniecieniu i uzyciu silikonu jako materialu konstrukcyjnego... generalnie poprawa tego wszystkiego kosztowala dwa razy wiecej niz produkcja pierwowzoru
nie to, zebym mial cos do tego zderzaka od Bullita lub jego producenta, tak tylko pisze
tamten producen byl gdzies w kierunku wschodnim, jakis radom czy inny lublin

a tak powaznie - pamietam jak dzis piekne zderzaki i progi, zrobione za bardzo atrakcyjne pieniadze w patrolu pewnego mojego Kolegi (jest na forum, jak bedzie chcial to sie sam odezwie)
pienkne byly i sliczne, prawie jak te na zdjeciu

po czym okazalo sie, ze progi to i owszem, ale nie na przestrzal w ramie na tulejach - tylko do zewnetrznej scianki ramy, zderzaki wyspawane z blachy jak nie przymierzajac puszka od coli lub nadwozie suzuki maruti i gną sie od podmuchów wiatru, mocowanie zderzaka do ramy takie, ze jak kogos szarpnął do tyłu swoim hakiem (montowanym ofkors do zderzaka) to mu rampa swietlna z dachu zjechala na maskę

a kumpel co to poprawial opowiadal o innych cudach jeszcze jak na przyklad przerobienie puszki filtra pod snorkel polegające na jej zgniecieniu i uzyciu silikonu jako materialu konstrukcyjnego... generalnie poprawa tego wszystkiego kosztowala dwa razy wiecej niz produkcja pierwowzoru

nie to, zebym mial cos do tego zderzaka od Bullita lub jego producenta, tak tylko pisze

robok rzępoli w harapuciu
jedna sprawa to np. bagaznik za 1000 zl dla 1 klienta pod zamowienie u znajomego, a druga to produkcja takiego bagaznika do sprzedazy, gdzie jeszcze wchodzi pare rzeczy jak podatki, marze no i tak znienawidzony przez wielu zarobek producenta - tu mozna wpisac .... co sie chce na okreslenie takiego typa 
spokojnie mozna samemu zrobic sobie wszystko do autka w cenie znacznie nizszej niz "rynkowa"
nie wszyscy natomiast to potrafia lub chca tak robic i ida do sklepu - ot jak zgnilym zachodzie
pozdro, na zdjeciu wyglada ladnie

spokojnie mozna samemu zrobic sobie wszystko do autka w cenie znacznie nizszej niz "rynkowa"
nie wszyscy natomiast to potrafia lub chca tak robic i ida do sklepu - ot jak zgnilym zachodzie

CAMP COYOT 20-23.08.2009
www.coyot.pl
www.coyot.pl
- Elwood
-
- Kontaktowanie:
emsi pisze:jedna sprawa to np. bagaznik za 1000 zl dla 1 klienta pod zamowienie u znajomego, a druga to produkcja takiego bagaznika do sprzedazy, gdzie jeszcze wchodzi pare rzeczy jak podatki, marze no i tak znienawidzony przez wielu zarobek producenta - tu mozna wpisac .... co sie chce na okreslenie takiego typa
Nie wydaje Ci się, że drożej wychodzi jeden egzemplarz od serii?

Tylko w takiej serii, koszt zderzaka to 35% ceny końcowej a jak "nasz skladacz" zechce zarobić to tez do takiego wniosku dojdzie.
Kolega "z góry" co zapodał te zdjęcie nikomu namiaru nie wyśle, stawiam kratę

The Bluesmobile
"...nauczyć się być w świecie, oglądać go, odkrywać, zwyczajnie, nim zniknie..."
"...nauczyć się być w świecie, oglądać go, odkrywać, zwyczajnie, nim zniknie..."
Porównując 1 do 1 to pewnie tak, ale chodziło mi o to, że jesteś w stanie zrobić u P. Kazia taki sprzęt za 1000 zł. Stal kupisz za stówkę, kilka gięć i cięć, polakierujesz sprayem i masz gotowe.Elwood pisze:
Tylko w takiej serii, koszt zderzaka to 35% ceny końcowej a jak "nasz skladacz" zechce zarobić to tez do takiego wniosku dojdzie.
CAMP COYOT 20-23.08.2009
www.coyot.pl
www.coyot.pl
emsi pisze:Porównując 1 do 1 to pewnie tak, ale chodziło mi o to, że jesteś w stanie zrobić u P. Kazia taki sprzęt za 1000 zł. Stal kupisz za stówkę, kilka gięć i cięć, polakierujesz sprayem i masz gotowe.Elwood pisze:
Buehehehehe- to rób. Lol
e nie cwaniakuj tylko namiary podawaj bo soćmi sie wydaje że z tymi cenami to troszku przesadziłeśBullitt pisze:emsi pisze:Porównując 1 do 1 to pewnie tak, ale chodziło mi o to, że jesteś w stanie zrobić u P. Kazia taki sprzęt za 1000 zł. Stal kupisz za stówkę, kilka gięć i cięć, polakierujesz sprayem i masz gotowe.Elwood pisze:
Buehehehehe- to rób. Lol

Buhahahaha, ja mam, ale sie nie chwaleBullitt pisze:
Buehehehehe- to rób. Lol

CAMP COYOT 20-23.08.2009
www.coyot.pl
www.coyot.pl
Kwiatec pisze:e nie cwaniakuj tylko namiary podawaj bo soćmi sie wydaje że z tymi cenami to troszku przesadziłeśBullitt pisze:emsi pisze: Porównując 1 do 1 to pewnie tak, ale chodziło mi o to, że jesteś w stanie zrobić u P. Kazia taki sprzęt za 1000 zł. Stal kupisz za stówkę, kilka gięć i cięć, polakierujesz sprayem i masz gotowe.
Buehehehehe- to rób. Lol
Tia i przy okazji sie hieny rzuca zarobic

- Elwood
-
- Kontaktowanie:
No dobra koniec ściemniania. Zderzak zrobiłem Bullittowi testowo. Cena od 1200 do 1700zł w zaleznosci od modelu i właściciela. Ten na zdjęciu idzie za 1700. Bagażnik do dupy bo jak Bullitt po nim skakał to się poprzeczki się pogięły i mało rynienek nie urwał. Rury założyłem od skasowanego przez Bullitta HDJ-ta stąd jego awersja do diesla, popłynął na szutrze (normalnie ściga się na asfaltach). Faktycznie na wszystko zarobił sam ale jest jeszce młody i hormony górą. Wirtualnie nieznośny ale w realu bardzo fajny gość jak my wszyscy. Z charakteru Frank Bullitt.
Zamawiać! Szczegóły na priv
Zamawiać! Szczegóły na priv

The Bluesmobile