Ciśnienie
Moderator: Mroczny
Ja bez względu na to co piszą producenci i co ludzie mówią, zawsze pakuję 2.5atm i jest dobrze. Oprócz terenu mocno kamienistego, stromego itd... Wtedy dla lepszej przyczepności spuszcza się powietrze nawet poniżej 1atm i na takich flakach lepiej się trzyma skał. Ale skoro zadajesz takie pytania to znaczy, że wycieczki w teren jeszcze daleko przed Tobą, więc napompuj sobie do 2.5 i się nic nie martw. Co tydzień sprawdzaj czy nie schodzi, bo w terenówkach flaków nie widać. Opony mogą normalnie wyglądać a mieć np zaledwie 1.5 atmosfery
Re: Ciśnienie
myślę ze optymalnym cisnieniem będzie ok.2 atm (pisząc to, mam na myśli ciśnienie miedzy 1.8-2.1).przemas1 pisze:Witam.Od miesiąca jestem szczęśliwym posiadaczem LC 90. Proszę o info co do ciśnienia w ogumieniu [265/70R16] wzależności czy to w trasę czy w piachPozdr
w więkości auto ta informacja jest zazwyczaj podana na drzwiach od strony kierowcy, więc popatrz tam.
chyba że drzwi były lakierowane.
Dzika Koza
-
- jestem tu nowy...
Witam. Spodziewałem się tekstu w stylu Seby,ale myślę że lepiej się dowiedzieć niż udawać że się wie ,a forum to dobre żródło info.Na drzwiach nie ma żadnej naklejki .Dzięki za podpowiedż.Teraz mam ok 1.8 i tak to zostawię. Przy okazji zapytam czy w LC90 na drzwiach powinna być naklejka ze wskazówkami podobnie jak w innych Toyotach 

sa jeszcze manuale do toyoty
tam tez jest takie info
tyle ze ta informacja dotyczy seryjnych opon a kazda zmiana rozmiaru \szerokosci \wysokosci zmusza do korekty cisnienia
jest jeszcze info na oponie odnosnie cisnienia

tyle ze ta informacja dotyczy seryjnych opon a kazda zmiana rozmiaru \szerokosci \wysokosci zmusza do korekty cisnienia
jest jeszcze info na oponie odnosnie cisnienia
Nissan GR - era motania
Sportage - dupowoz
cos nadchodzi ...wiekszego
gps 21.3... -51.5...
Sportage - dupowoz
cos nadchodzi ...wiekszego
gps 21.3... -51.5...