Kompatybilnosc skrzyn.....

LandCruiser, 4Runner, Hilux, Rav4

Moderator: Mroczny

Nikos

Kompatybilnosc skrzyn.....

Post autor: Nikos » ndz sty 28, 2007 3:52 am

Zadam pytanie......... bo moze ktos wie......

Chodzi mi o kompatybilnosc nastepujacych skrzyn Aisina

A343F
A341F
A340F

Wiem Ze roznia sie sterowaniem,Zaworami, czujnikami przelozeniami...... walkami...... ale czym rozni sie obudowa a konkretnie to jej tyl...... tzn:

Czy uda mi sie polaczyc np.A343F lub A341F przez adaptor z landa UZJ100 z reduktorem od FJ80 , Hdj80
Są bardzo podobne do siebie ale niemam 100procentowej pewnosci stad tez pytam........

Bo to ze polaczenie np.A341F poprzez adaptor z Skrzynii a440F reduktora z 80 nie wypali bez manufaktury flanszy to wiem bo sprawdzilem.......

Moze cos wiecie?

Awatar użytkownika
LX450

Post autor: LX450 » wt sty 30, 2007 9:08 am

Zapytaj się lepiej na ih8mud. Oni tam wszyscy na automatach jeżdżą a w Polsce tylko garstka.

Skrzynia A343F napewno pasuje do serii 80 bo właśnie pochodzi od FZJ80 (powyżej 93 czy 95 roku). Musisz jednak mieć do niej komputer bo jest sterowana elektronicznie i pewnie wszelkie skrzynie późniejsze niż A440F też są elektroniczne.

Najlepiej jakbyś dorwał dwa cruisery 100, w tym jeden z dawniejszych lat z silnikiem 1FZ-FE. Jeśli obydwie setki będą miały te same reduktory to znaczy, że wszystkie skrzynie występujące w serii 100 są zamienne i tym samym zamienne z serią 80.

No ale jak pisałem poprzednio, A343F pasuje na bank bo mam ją pod tyłkiem. Reduktor HF2AV. Starsze modele mają reduktor HF2A i nie ma on po prostu wiskozy ale pasuje zamiennie.

Nie wiem czy bardzo pomogłem, ale jak pomyślisz logicznie i trochę pokombinujesz to będziesz wiedział co do czego pasuje. Zajrzyj może w FSMy jeśli masz a jeśli nie masz to zainwestuj 30zł i sobie ściągnij do tych modeli, które potrzebujesz. Chyba wiesz gdzie znaleźć skrypty do automatycznego zrzucania FSMów do całych modeli. Jak nie to daj znać.

Nikos

Post autor: Nikos » wt sty 30, 2007 7:35 pm

Nevermind juz sie dowiedzialem od kogos innego......... wykorzystam moja skrzynie

ODPOWIEDZ

Wróć do „Toyota”