Zawory przelewowe oleju w 2LT
Moderator: Mroczny
- Romeo
- Kontaktowanie:
Zawory przelewowe oleju w 2LT
Może ktoś próbował je wymieniać.
Przelewna ciepłym silniku u mnie otwiera się przy 4,2 bara (3000 obrotów)a powinien przy 5,9 bara.
Po otwarciu zaworu spada do 3,5 a obroty rosną.....
Cisnienie na wolnych obrotach też nie jest powalające 2,2 bara a powinno być 2,9.....
Proszę o konkretne odpowiedzi Pozdrawiam
Przelewna ciepłym silniku u mnie otwiera się przy 4,2 bara (3000 obrotów)a powinien przy 5,9 bara.
Cisnienie na wolnych obrotach też nie jest powalające 2,2 bara a powinno być 2,9.....
Re: Zawory przelewowe oleju w 2LT
Przerabialem to juz kilkakrotnie - nie udalo sie nam dojsc do ladu z tym- jedyna rozsadna rzecz to wymiana - chyba ze komus na forum udalo sie z tym uporac.RJK9 pisze:Może ktoś próbował je wymieniać.
Ja wymienilem tylko sprezyne z tloczkiem , i to nie kupowalem w aso - dorabialem (moje aso zastrzelilo mnie cena) , koszt byl mniejszy - ale jak w aso wolaja 40 pln to warto brac. Wszytsko robilo ok , auto sprzedalem ale mam ciagly kontakt z wlascicielem - problem wrocil - ale co sie okazalo - dobral sie do tego zaworu i wszytsko tam wyglada okRJK9 pisze:Pytanie czy wymieniać tylko tłoczki i sprężyny czy też obudowę w której pracują??
Tłoczki i sprężyny całe 40,00 Pln w ASO więc cena nie odstrasza

Ojciec mojego mechanika jest tokarzem i ma tokarnie - trudno mi w tej chwili powiedziec jak pomierzyl wszystkoRJK9 pisze:Rozumiem że prowadzenie tłoczków (cylinderek) jest aluminiowy czy w korpus jet wciśnięta jakaś tuleja....
To trzeba chyba by było pomierzyć tylko jak??
Po za tym nigdzie nie znalazłem danych dotyczących pasowań jak i harakterystyki długości sprężyn...