koncowki wtryskiwaczy 4r
Moderator: Mroczny
koncowki wtryskiwaczy 4r
witam,
czy koncowki wtryskiwaczy firmy DENSO oferowane przez JC to dokladnie to samo co oferuje ASO? Dzis zostalem zmiazdzony przez kolesia z Toyoty, ktory bez najmniejszego drzenia w glosie powiedzial, ze jedna koncowka kosztuje 1500zl!!! Dwa razy pytalem, czy nie chcial powiedziec "komplet". W JC mam do wyboru DENSO po 281zl lub JC po 115zl ale ostatnia opcja odpada oczywiscie. Czy tak duze przebicie ASO w jakikolwiek sposob przeklada sie na jakosc?? Co o tym myslicie?
pzdr
czy koncowki wtryskiwaczy firmy DENSO oferowane przez JC to dokladnie to samo co oferuje ASO? Dzis zostalem zmiazdzony przez kolesia z Toyoty, ktory bez najmniejszego drzenia w glosie powiedzial, ze jedna koncowka kosztuje 1500zl!!! Dwa razy pytalem, czy nie chcial powiedziec "komplet". W JC mam do wyboru DENSO po 281zl lub JC po 115zl ale ostatnia opcja odpada oczywiscie. Czy tak duze przebicie ASO w jakikolwiek sposob przeklada sie na jakosc?? Co o tym myslicie?
pzdr
- Romeo
- Kontaktowanie:
To raczej całe wtryskiwacze niźli końcówki. Mnie też wystraszono że końcówka kosztuje 200 o czym pompiarz mnie poinformował jak robiłem pompę (czyli 1000 plus robocizna 150). I gdyby nie fakt że w mrozy musiałem wymienić świece żarowe to byłbym święcie przekonany że tak kosztują....
Świec też się obawiałem z względów cenowych a tu niespodzianka 21 pln sztuka....och jak miło
Końcówki to koszt pomiędzy 50 a 100 PLN już dokładnie nie pamiętam oryginał DENSO.....do silnika 2LT.
Sklep specjalistyczny w Wawie na tyłach Warszawskich zakładów mechanicznych. Więcej info na PW.
Świec też się obawiałem z względów cenowych a tu niespodzianka 21 pln sztuka....och jak miło

Końcówki to koszt pomiędzy 50 a 100 PLN już dokładnie nie pamiętam oryginał DENSO.....do silnika 2LT.
Sklep specjalistyczny w Wawie na tyłach Warszawskich zakładów mechanicznych. Więcej info na PW.
koncowki do mojego silnika - 13B - mialy kosztowac w ASO okolo (nie pamietam dokladnie) 350 pln brutto/szt... dzieki uprzejmosci jednego z Kolegów z Forum stalem sie posiadaczem kompletu boscha za znacznie mniejsze pieniadze... ale Ty napisz lepiej jakie masz objawy - leją
konieczna wymiana? btw ciekawostka - po wymianie moich lejących na nowe silnik... osłabł 

robok rzępoli w harapuciu
wejdz na
www.mabi.pl znajdz numer telefonu i zadzwon
bedziesz mial oryginalne koncowki denso o ponad polowe taniej niz w aso
www.mabi.pl znajdz numer telefonu i zadzwon
bedziesz mial oryginalne koncowki denso o ponad polowe taniej niz w aso
Dzieki Nikos, zaraz do nich zadzwonie.
Wtryskiwacze podobno leja, byly sprawdzane i stwierdzono, ze przeszlifowanie czy jak sie tam tak to regeneruje nic nie da. Objawy sa takie, ze po odpaleniu auta, szczegolnie na zimnym silniku bardzo nierowno pracuje na jalowym, a za samochodem unosi sie tak wielka chmura dymu, ze nawet nie wiem jak to opisac.
Po zwiekszeniu obrotow gdzies do 1500 zaczyna sie wszystko powoli uspokajac.
Juz wszystko wiem... koncowki jakie potrzebuje w Mabi kosztuja 231zl brutto, czyli o 50zl mniej niz w JC, nie mowiac juz o ASO

Juz wszystko wiem... koncowki jakie potrzebuje w Mabi kosztuja 231zl brutto, czyli o 50zl mniej niz w JC, nie mowiac juz o ASO
Witam,
Na wstepie dziekuje wszystkim ktorzy przyczynili sie do tego, ze niebawem dotra do mnie koncowki w nieporownywalnie lepszej cenie niz proponuje ASO i JC.
Teraz tylko takie pytanie odnosnie postepowania:
Skladam wszystko do kupy w odpowiedniej kolejnosci, etc. Teoretycznie powinno dzialac. Ale z tego co wiem, cisnienie otwarcia mozna regulowac. Czy zanim zaloze wtryskiwacze do samochodu jechac z nimi do jakiegos pompiarza zeby sprawdzil cisnienie otwarcia? Jesli trzeba regulowac to czy odpowiednie podkladki pod sprezyne sa standardowe czy trzeba zakupic w dupaso?
A gory dziekuje
pzdr
Na wstepie dziekuje wszystkim ktorzy przyczynili sie do tego, ze niebawem dotra do mnie koncowki w nieporownywalnie lepszej cenie niz proponuje ASO i JC.

Teraz tylko takie pytanie odnosnie postepowania:
Skladam wszystko do kupy w odpowiedniej kolejnosci, etc. Teoretycznie powinno dzialac. Ale z tego co wiem, cisnienie otwarcia mozna regulowac. Czy zanim zaloze wtryskiwacze do samochodu jechac z nimi do jakiegos pompiarza zeby sprawdzil cisnienie otwarcia? Jesli trzeba regulowac to czy odpowiednie podkladki pod sprezyne sa standardowe czy trzeba zakupic w dupaso?
A gory dziekuje
pzdr
koniecznie do pompiarzawujek pisze:....
Czy zanim zaloze wtryskiwacze do samochodu jechac z nimi do jakiegos pompiarza zeby sprawdzil cisnienie otwarcia? Jesli trzeba regulowac to czy odpowiednie podkladki pod sprezyne sa standardowe czy trzeba zakupic w dupaso?
A gory dziekuje
pzdr

najlepiej zawieź mu całe wtryski i końcówki, niech sam rozbierze i poskłada.
Jak dobry pompiarz to podkładki powinien mieć .

LJ 70
sebastian dziurdzik pisze:koncowki do mojego silnika - 13B - mialy kosztowac w ASO okolo (nie pamietam dokladnie) 350 pln brutto/szt... dzieki uprzejmosci jednego z Kolegów z Forum stalem sie posiadaczem kompletu boscha za znacznie mniejsze pieniadze... ale Ty napisz lepiej jakie masz objawy - lejąkonieczna wymiana? btw ciekawostka - po wymianie moich lejących na nowe silnik... osłabł

Najlepsze jest to ze wyglada na to ze zostal wyslany poczatkiem miesiaca - jak mniemam nie dostales ? Ciekawym jest kto w takim razie go dostalsebastian dziurdzik pisze:ja Cie prosze Ty mnie nie irytuj z tym rachunkiemZun pisze:a rachunek gdzies w bombaju w tej chwili
![]()
bo ekipe interwencyjna wyślę

Nie martw sie , co sie odwlecze to nie uciecze

A kocyk tez czeka

dobre, dobre - to tak jak przekonywanie "dzwonilem do Pana, ale Pan nie odbieral" - a w dobie komorek polaczenia nieodebrane sie rejestruja, a tu nieodebranych brak...
no to warto byloby jeszcze wiedziec gdzie zostal wyslany
bo swojego listonosza o zabor korespondencji nie posądzam...

robok rzępoli w harapuciu
Ja to podalem jako ciekawostek - bo rachunek poszedl a nawet adresu pracownikowi nie podalemsebastian dziurdzik pisze:dobre, dobre - to tak jak przekonywanie "dzwonilem do Pana, ale Pan nie odbieral" - a w dobie komorek polaczenia nieodebrane sie rejestruja, a tu nieodebranych brak...![]()