koncowki wtryskiwaczy 4r

LandCruiser, 4Runner, Hilux, Rav4

Moderator: Mroczny

wujek
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

koncowki wtryskiwaczy 4r

Post autor: wujek » śr lut 14, 2007 2:59 pm

witam,

czy koncowki wtryskiwaczy firmy DENSO oferowane przez JC to dokladnie to samo co oferuje ASO? Dzis zostalem zmiazdzony przez kolesia z Toyoty, ktory bez najmniejszego drzenia w glosie powiedzial, ze jedna koncowka kosztuje 1500zl!!! Dwa razy pytalem, czy nie chcial powiedziec "komplet". W JC mam do wyboru DENSO po 281zl lub JC po 115zl ale ostatnia opcja odpada oczywiscie. Czy tak duze przebicie ASO w jakikolwiek sposob przeklada sie na jakosc?? Co o tym myslicie?

pzdr

Awatar użytkownika
seburaj

Post autor: seburaj » śr lut 14, 2007 3:03 pm

myślę, że pan z toyoty upadł na głowę z drabiny na przykład na chwilę przed Twoją wizytą :o i mial na mysli raczej jednak komplet... a wogole co to za silnik? KZT?
robok rzępoli w harapuciu

wujek
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: wujek » śr lut 14, 2007 5:01 pm

Tak, silnik 1KZT... Tak sobie mysle, moze koles podal mi cene calego wtryskiwacza a nie koncowki, tak jak prosilem. Czy w praktyce zdarza sie, ze wymiana koncowek wtryskiwaczy kiedy te leja nie pomoze i trzeba wymienic cale?

Awatar użytkownika
Romeo
Kontaktowanie:

Post autor: Romeo » śr lut 14, 2007 7:10 pm

To raczej całe wtryskiwacze niźli końcówki. Mnie też wystraszono że końcówka kosztuje 200 o czym pompiarz mnie poinformował jak robiłem pompę (czyli 1000 plus robocizna 150). I gdyby nie fakt że w mrozy musiałem wymienić świece żarowe to byłbym święcie przekonany że tak kosztują....
Świec też się obawiałem z względów cenowych a tu niespodzianka 21 pln sztuka....och jak miło :-)
Końcówki to koszt pomiędzy 50 a 100 PLN już dokładnie nie pamiętam oryginał DENSO.....do silnika 2LT.
Sklep specjalistyczny w Wawie na tyłach Warszawskich zakładów mechanicznych. Więcej info na PW.

Awatar użytkownika
seburaj

Post autor: seburaj » czw lut 15, 2007 10:39 am

koncowki do mojego silnika - 13B - mialy kosztowac w ASO okolo (nie pamietam dokladnie) 350 pln brutto/szt... dzieki uprzejmosci jednego z Kolegów z Forum stalem sie posiadaczem kompletu boscha za znacznie mniejsze pieniadze... ale Ty napisz lepiej jakie masz objawy - leją ?? konieczna wymiana? btw ciekawostka - po wymianie moich lejących na nowe silnik... osłabł :o

Nikos

Post autor: Nikos » czw lut 15, 2007 11:15 am

wejdz na
www.mabi.pl znajdz numer telefonu i zadzwon
bedziesz mial oryginalne koncowki denso o ponad polowe taniej niz w aso

wujek
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: wujek » czw lut 15, 2007 12:12 pm

Dzieki Nikos, zaraz do nich zadzwonie. :) Wtryskiwacze podobno leja, byly sprawdzane i stwierdzono, ze przeszlifowanie czy jak sie tam tak to regeneruje nic nie da. Objawy sa takie, ze po odpaleniu auta, szczegolnie na zimnym silniku bardzo nierowno pracuje na jalowym, a za samochodem unosi sie tak wielka chmura dymu, ze nawet nie wiem jak to opisac. ;) Po zwiekszeniu obrotow gdzies do 1500 zaczyna sie wszystko powoli uspokajac.

Juz wszystko wiem... koncowki jakie potrzebuje w Mabi kosztuja 231zl brutto, czyli o 50zl mniej niz w JC, nie mowiac juz o ASO

wujek
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: wujek » wt lut 20, 2007 10:20 pm

Witam,
Na wstepie dziekuje wszystkim ktorzy przyczynili sie do tego, ze niebawem dotra do mnie koncowki w nieporownywalnie lepszej cenie niz proponuje ASO i JC. :)
Teraz tylko takie pytanie odnosnie postepowania:
Skladam wszystko do kupy w odpowiedniej kolejnosci, etc. Teoretycznie powinno dzialac. Ale z tego co wiem, cisnienie otwarcia mozna regulowac. Czy zanim zaloze wtryskiwacze do samochodu jechac z nimi do jakiegos pompiarza zeby sprawdzil cisnienie otwarcia? Jesli trzeba regulowac to czy odpowiednie podkladki pod sprezyne sa standardowe czy trzeba zakupic w dupaso?
A gory dziekuje

pzdr

Awatar użytkownika
Mag69

Post autor: Mag69 » wt lut 20, 2007 11:24 pm

wujek pisze:....
Czy zanim zaloze wtryskiwacze do samochodu jechac z nimi do jakiegos pompiarza zeby sprawdzil cisnienie otwarcia? Jesli trzeba regulowac to czy odpowiednie podkladki pod sprezyne sa standardowe czy trzeba zakupic w dupaso?
A gory dziekuje

pzdr
koniecznie do pompiarza !!
najlepiej zawieź mu całe wtryski i końcówki, niech sam rozbierze i poskłada.
Jak dobry pompiarz to podkładki powinien mieć .

:)21
LJ 70

Awatar użytkownika
Romeo
Kontaktowanie:

Post autor: Romeo » śr lut 21, 2007 7:55 am

Bez odpowiedniego stanowiska pomiarowego nie jesteś w stanie tego zrobić sam.
Tylko pompiarz albo niektóre warsztaty naprawiające diesle posiadają tego typu stanowiska ale raczej polegał bym na dobrym pompiarzu :lol:
4 RUNNER
HILUX-taczka :)
i przyszło mieszkać na górce w Beskidzie wyspowym-jest pięknie :D

wujek
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: wujek » czw lut 22, 2007 7:52 pm

ok, nigdy tego nie robilem wiec chcialem sie upewnic jaka jest procedura, dzieki. :)
Mam jeszcze jedno, ostatnie pytanie: Czy cisnienie otwarcia jest takie samo w 1kzt jak 1kzte?

pzdr

Awatar użytkownika
Zun

Post autor: Zun » pt lut 23, 2007 8:25 am

sebastian dziurdzik pisze:koncowki do mojego silnika - 13B - mialy kosztowac w ASO okolo (nie pamietam dokladnie) 350 pln brutto/szt... dzieki uprzejmosci jednego z Kolegów z Forum stalem sie posiadaczem kompletu boscha za znacznie mniejsze pieniadze... ale Ty napisz lepiej jakie masz objawy - leją ?? konieczna wymiana? btw ciekawostka - po wymianie moich lejących na nowe silnik... osłabł :o
:)21 a rachunek gdzies w bombaju w tej chwili :)21

Awatar użytkownika
seburaj

Post autor: seburaj » wt lut 27, 2007 11:58 am

Zun pisze: :)21 a rachunek gdzies w bombaju w tej chwili :)21
ja Cie prosze Ty mnie nie irytuj z tym rachunkiem 8)
bo ekipe interwencyjna wyślę :wink:

Awatar użytkownika
Zun

Post autor: Zun » wt lut 27, 2007 12:13 pm

sebastian dziurdzik pisze:
Zun pisze: :)21 a rachunek gdzies w bombaju w tej chwili :)21
ja Cie prosze Ty mnie nie irytuj z tym rachunkiem 8)
bo ekipe interwencyjna wyślę :wink:
Najlepsze jest to ze wyglada na to ze zostal wyslany poczatkiem miesiaca - jak mniemam nie dostales ? Ciekawym jest kto w takim razie go dostal :)21

Nie martw sie , co sie odwlecze to nie uciecze :)21
A kocyk tez czeka ;)

Awatar użytkownika
seburaj

Post autor: seburaj » wt lut 27, 2007 1:07 pm

dobre, dobre - to tak jak przekonywanie "dzwonilem do Pana, ale Pan nie odbieral" - a w dobie komorek polaczenia nieodebrane sie rejestruja, a tu nieodebranych brak... 8)

no to warto byloby jeszcze wiedziec gdzie zostal wyslany :)
bo swojego listonosza o zabor korespondencji nie posądzam... :wink:

Awatar użytkownika
Zun

Post autor: Zun » wt lut 27, 2007 1:11 pm

sebastian dziurdzik pisze:dobre, dobre - to tak jak przekonywanie "dzwonilem do Pana, ale Pan nie odbieral" - a w dobie komorek polaczenia nieodebrane sie rejestruja, a tu nieodebranych brak... 8)

no to warto byloby jeszcze wiedziec gdzie zostal wyslany :)
bo swojego listonosza o zabor korespondencji nie posądzam... :wink:
Ja to podalem jako ciekawostek - bo rachunek poszedl a nawet adresu pracownikowi nie podalem :lol: - pechowy ten rachunek - wydrukuje nowy i postaram sie w tym roku go nadac ;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Toyota”