konck sensor poszukiwany Toyota $Runner

LandCruiser, 4Runner, Hilux, Rav4

Moderator: Mroczny

BUNIO
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

konck sensor poszukiwany Toyota $Runner

Post autor: BUNIO » śr kwie 25, 2007 5:28 pm

Witam wszystkich użytkowników Toyotek 4Runner.
Ledwo uporałem się z wadliwą sondą Lambda, to mam nowy problem, mam nowy kod błedu 52 (knock sensor). Według czyjejś porady wykreciłem kolektor ssący z silnika 3VZE i nadal nie wiem gdzie on się znajduje i jak on wygląda. Drodzy koledzy pomóżcie, kiedyś się z wami spotkam to się napijemy. Z góry dzieki.

Awatar użytkownika
Zachary

Re: konck sensor poszukiwany Toyota $Runner

Post autor: Zachary » śr kwie 25, 2007 6:13 pm

BUNIO pisze:Witam wszystkich użytkowników Toyotek 4Runner.
Ledwo uporałem się z wadliwą sondą Lambda, to mam nowy problem, mam nowy kod błedu 52 (knock sensor). Według czyjejś porady wykreciłem kolektor ssący z silnika 3VZE i nadal nie wiem gdzie on się znajduje i jak on wygląda. Drodzy koledzy pomóżcie, kiedyś się z wami spotkam to się napijemy. Z góry dzieki.
Funkcja "Szukaj" i... WYNIK

Może to Ci pomoże.
Lala KDJ120, Wolf GD300, 469B, U1234 oraz Rolka150 i...Renata ;-)[/color]

BUNIO
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: BUNIO » sob kwie 28, 2007 10:42 am

DZIĘKI TOBIE w końcu go znalazłem!!! i mam dobrą nadzieje że po wymianie kabla problem minie z tego względu że ten kabel wogóle był nie podłączony a tak pozatym to pourywany w 10 miejscach. więc kupię nowy. tylko pytanie . przyłącz do tego kabelka wychdzi z wiązki kabli idących na wtryski od strony kierowcy???? bo jest tam niby pasujaca wtyczka tyle że ktoś ją musiał doczepic do czarnego i brązowego kabła PO OMACKU bo nawet nie zaizolował a pozatym wogóle nie podłączył bo 2 wtyka od knock sensora leżała pod kolektorami. którędy te kable poprowadzic z pod tych kolektorów ??

Awatar użytkownika
Glina

Post autor: Glina » pn kwie 30, 2007 9:41 am

dziurą fabryczną w kolektorach, wtyknąć do wiązki idącej po stronie kierowcy tej od wtrysków w JEDYNE pasujące miejsce a drugi koniec w sensora
Darz Bór!

ray76

Post autor: ray76 » wt maja 01, 2007 1:09 pm

Hej. Spóźniłem się... Jak by co mam jedną taką wiązkę, kupiłem w serwisie i się nie przydała... Jeśli ktoś w przyszłości będzie potrzebował takiej wiązki niech mailuje lub dzwoni do mnie: 604-096-133 (nieraz nie mam czasu zaglądać na forum...). Powodzenia!!!

pozdrawiam
Rafał
LC100 4,2TD, 4 Runner 3.0V6 aut.

BUNIO
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: BUNIO » czw maja 03, 2007 5:15 pm

powiem tak. byłem w serwisie toyoty kupilem kabelek do knocka . wczoraj podłonczyłem i puściłem tak jak kolega DARZ BÓR podpowiedział . pracę zakończyłem na założeniu górnego kolektora . zostało mi jeszcze milion kabelków i przewodów do podłonczenia i powinno chodzić :lol: bo jak nie to ubiore kask i puszczę go z Himalajów :D za parę dni powiem co i jak. POZDRAWIAM WSZYSTKICH

BUNIO
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: BUNIO » śr maja 30, 2007 8:47 pm

nie odpowiadałem zbyt długo ale poprostu wymiana kabelka nie pomogła!!!!!czeka mie wymiana knock sensora kupa kasy. oby nie nadarmo. wiec poszukuje kogoś z takim samym problemem.lub z jakaś wiedzą na ten temat.

BUNIO
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: BUNIO » śr maja 30, 2007 8:52 pm

nie odpowiadałem zbyt długo ale poprostu wymiana kabelka nie pomogła!!!!!czeka mie wymiana knock sensora kupa kasy. oby nie nadarmo. wiec poszukuje kogoś z takim samym problemem.lub z jakaś wiedzą na ten temat.

ray76

Post autor: ray76 » śr maja 30, 2007 9:29 pm

Hej BUNIO. Dzwoniłeś do mnie o 21-ej ? Jeśli chodzi o knocksensor to mam tą wiązkę do niego... Nie wymieniłem jej u siebie podczas wymiany uszczelek pod głowicą, ponieważ serwis mnie przeciągnął z dostawą i musiałem dać auto do złożenia (naszczęście nowy kabelek okazał się zbędny). Jutro najwyżej oddzwonię do ciebie bo dziś już pewnie za późno (odebrałem o 22,30).

pozdrawiam
Rafał
LC100 4,2TD, 4 Runner 3.0V6 aut.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Toyota”