Trail master czy OME?

LandCruiser, 4Runner, Hilux, Rav4

Moderator: Mroczny

boryś
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Trail master czy OME?

Post autor: boryś » czw maja 10, 2007 10:54 pm

Witam,
wiem że temat był już kiedyś wałkowany ale obeszło się bez konkretnych wniosków. Dlatego też pozwalam sobie ponownie rzucić temat na tapetę.

Trail master - wiadomo tańsze od OME i na pewno gorsze jakościowo - no własnie ale czy na pewno aż tak gorsze? Czy w efekcie stosunek Jakość/Cena nie wychodzi na plus dla TM?

P.S.
Nie ukrywam że temat jest mi bardzo poręczny bo mam właśnie dylemat - co wybrać :)
HZJ 80

Kylon

Post autor: Kylon » pt maja 11, 2007 5:30 am

Trailmaster nie produkuje zawieszenia do HZJ80.
Kylon
PS. Nie zaglądam do mojego PW. Wystarczy mi e-mail.

Awatar użytkownika
Eskapada

Post autor: Eskapada » pt maja 11, 2007 8:25 am

Odważna teoria z tym gorsze jakościowo - to na podstawie własnych doświadczeń czy tylko dla tego ze są ciut tansze :roll: BTW ten temat tez Ci nie rozwiąże dylematu bo trzeba było by zapodać te zawiechy to dwóch identycznych aut. Skatować je Ładodze. Kazać mim długo i non stop pracować Trans Syberii na końcu sprawdzić w dużych upałach wytrzymałość amortyzatorów na Pustyni Gobi.

Porównywanie dwóch markowych producentów i stawianie pytanie o stosunek jakości do ceny jest co najmniej bez sensu – nie wspominając o tym że różnice w cenie przy sprężynach do średniego obciążenia nie są znaczące.

Takie porównanie mam sens w przypadku sprężyn Iron Man które za komplet kosztują około 500 zł a OME około 1 tys. zł -

Old Man Emu czy TJM na pewno maja większy wybór spręzyn do HZJ 80 począwwszy od wyskości liftu po dodatkowe obciążenie nawet do 600 kg.

Obojtenie cos kupisz to ..... przypomina mi sie fragment skeczu Kabarteu Moralnego Niepokoju - będzie paan zadowoooolonyy :)21
Dżip z lebiodką :)21
GSM 501 44 66 33

Bullitt

Post autor: Bullitt » pt maja 11, 2007 9:00 am

Założyłem przed chwilą OME do FZJ 80 lift 2,5 cala i spręzyny pod wieksze obciążenie. Ponieważ wczesniej pod seryjna zawiechę założyłem stalowy bahaznik i jebutny zderzak z wyciągara na przód to mam porównanie pomiędzy tymi dwoma zestawami.

Generalnie na nowym zawiasie mimo, że auto stoi wyżej to porwadzi się lepiej, mniej sie przechyla i wogóle jest sztywniejjsze. Komfort podrózowania praktycznie bez zmian. Efekt wizualny bardzo zaskakujący- bo seryjny zawias się sklepał i na nowym wcale nie poszło w górę o 2,5 cala ale o jakies 5 cali.

Pozdr

Kuba

ODPOWIEDZ

Wróć do „Toyota”