T-BELT

LandCruiser, 4Runner, Hilux, Rav4

Moderator: Mroczny

sedes
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

T-BELT

Post autor: sedes » śr cze 06, 2007 10:22 pm

witam,

W moim 4runnerze 3.0TD 95r pali się po włożeniu kluczyka kontrolka T-BELT. Kiedy zapale silnik kontrolka gasnie. Samochod jes swiezo kupiony i poprzedni wlasciciel zarzekal sie ze rozrzad jest swiezo wymieniony.

pozdrawiam

Awatar użytkownika
banano

Post autor: banano » śr cze 06, 2007 10:29 pm

jesli poprzedni wlasciciel nie jest twoim bratem, ojcem itd... proponuje wymiane :) do konca nigdy nie ma co ufac obcemu...takie sa realia.
zawsze mozesz ew odkrecic obudowe paska i sprawdzic czy wyglada na nowy....szczegolnie ze bylo mowione o wymianie calkiem niedwano.
TOYOTA

Maniek

Post autor: Maniek » czw cze 07, 2007 12:22 am

a czasem tak nie ma być, że t-belt gaśnie po odpaleniu ?? jakby się świeciło cały czas to znaczy że coś nie tak...a poza tym popieram przedmówcę
coś będzie....

Awatar użytkownika
Miras M

Re: T-BELT

Post autor: Miras M » czw cze 07, 2007 12:34 am

sedes pisze: W moim 4runnerze 3.0TD 95r pali się po włożeniu kluczyka kontrolka T-BELT. Kiedy zapale silnik kontrolka gasnie. Samochod jes swiezo kupiony i poprzedni wlasciciel zarzekal sie ze rozrzad jest swiezo wymieniony.
Oznacza to że masz sprawną kontrolke T-BELT :wink: Zapala sie zawsze po przekręceniu kluczyka. Przy każdej okrągłej setce tys km powinna sie zapalić przy pracującym silniku celem przypomnienia o wymianie paska i rolek rozrządu. Kasuje się ją przyciskiem za szybką zegarów (dziurka zaślepiona gumką). Jeśli nie masz pewności co do rozrządu to zrób tak jak banano pisał
same starocie

Maniek

Post autor: Maniek » pt cze 08, 2007 1:22 am

a czy ten 4R nie jest biały, z Wa-wy? jeżeli tak to znam dobrze to auto.
coś będzie....

Awatar użytkownika
LR_Olek

Kontaktowanie:

Re: T-BELT

Post autor: LR_Olek » pt cze 08, 2007 6:46 am

sedes pisze:witam,

W moim 4runnerze 3.0TD 95r pali się po włożeniu kluczyka kontrolka T-BELT. Kiedy zapale silnik kontrolka gasnie.
to tak samo jak swieci sie kontrolka ladowania i cisnienia oleju itp... :lol:

sedes
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

t-belt

Post autor: sedes » pt cze 08, 2007 7:10 am

Wielkie dzieki. Macie racje, zajrze do paska i zobacze co tam sie dzieje. Samochod jest z Kielc, a dokladniej sprowadzony z ojczyzny kielbasek i piwa;)

pozdrawiam

ODPOWIEDZ

Wróć do „Toyota”