4 runner 2,4td most przedni jaki

LandCruiser, 4Runner, Hilux, Rav4

Moderator: Mroczny

turbi
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

4 runner 2,4td most przedni jaki

Post autor: turbi » czw sie 02, 2007 9:06 pm

witam serdecznie,pytanie mam. Padl mi przedni naped w 4 runnerze,most -bo wal sie kreci,a nie wiem czy sa roznice w przelozeniach.Ja mam model z ,92, 24td.prosze o porade.

Awatar użytkownika
Miras M

Post autor: Miras M » czw sie 02, 2007 9:34 pm

Ale co, zmielony? A masz sprzęgiełka manulane czy dopinaną półośke (ADD)? Przełożenie masz pewnie 4,56 ale można je sprawdzić na tabliczce z vin'em pod maska na grodzi, jest tam taki kod... Napisz więcej szczegułów bo może nie trzeba nic wymieniać ;)
same starocie

turbi
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: turbi » pt sie 03, 2007 7:59 pm

o jest szansa,fajnie slyszec cos pozytywnego-dzieki.
ja to jeszcze calkiem zielony jestem w tym temacie,bo auto dopiero niedawno kupilem,a juz kosilem sosny,odbudowa chwile trwala,bo z gratami ciezko,a na dodatek mam wyjazdy miedzyczasie,ale efekt jest super,tylko ten naped cos nawalil,jednoczesnie sprzeglo jarmoli,po wduszeniu pedalu spoko,tak teraz mysle sobie o tym co pisales,to moze miec cos wspolnego.
jak myslisz?

Awatar użytkownika
Miras M

Post autor: Miras M » pt sie 03, 2007 8:40 pm

Sprzęgło to swoją drogą, mi chodzi o sprzęgiełka przednich piast. Masz pokrętła w piastach czy takie ustrojstwo z rurkami na przednim dyfrze? Bo z tego co piszesz to dyfra nie zmieliłeś więc może coś z podciśnieniami do zapinania półośki nie halo albo masz sprzęgiełka na free :lol:
same starocie

ODPOWIEDZ

Wróć do „Toyota”