Jaka zawiecha!!!
Moderator: Mroczny
Jaka zawiecha!!!
witam.
Jak w temacie doradzcie z doswiadczenia co zapodac do toyki Old Man Emu , TJM, TrailMaster czy Iron Man.
Pytanko zadaje w imieniu kumpla, ja mam miska na TJM robi dobrze ale w toykach nie bede sie wymądrzał .Autko to LJ 73 fajna sztuka asfalt i teren ale zadnych extremów
Jak w temacie doradzcie z doswiadczenia co zapodac do toyki Old Man Emu , TJM, TrailMaster czy Iron Man.
Pytanko zadaje w imieniu kumpla, ja mam miska na TJM robi dobrze ale w toykach nie bede sie wymądrzał .Autko to LJ 73 fajna sztuka asfalt i teren ale zadnych extremów
2,8 TD`96 GLS AMD,aut.
@asgas - OME
@avan - moze byc zestaw TM plus drazek TJM plus OME - u mnie robilo milutko na 285/70 R16
@avan - moze byc zestaw TM plus drazek TJM plus OME - u mnie robilo milutko na 285/70 R16
CAMP COYOT 20-23.08.2009
www.coyot.pl
www.coyot.pl
Sugerujesz amory i sprezyny TM, drążki JTM, amor skrętu OME?emsi pisze:@asgas - OME
Mam kilka pytań, jaki amor skretu pasuje do 4R 30 czy 35cm?
Jakiej długosci powinienem kupić spręzyny aby podniesc auto o około 2cale
4R 3.0V6+LPG KL-71 MT 31'
- Sugerujesz amory i sprezyny TM, drążki JTM, amor skrętu OME?
tak
- Mam kilka pytań, jaki amor skretu pasuje do 4R 30 czy 35cm?
nie wiem, zapytaj sprzedawce jaki jest dedykowany
- Jakiej długosci powinienem kupić spręzyny aby podniesc auto o około 2cale
TM ma juz gotowy zestaw, nie musisz sie pytac o dlugosc, chyba ze chcesz kombinacje
Zestaw TM nie jest taki drogi, a naprawde fajnie jezdzil. W porownaniu ze skopanym setem do Patrola, ten do 4R byl w porzadku, przejechalem na nim 35 tys. km, teraz jezdzi u nowego wlasciciela i chyba nie narzeka.
Amory Ironmana mialem w Hiluxie (1997), porazka - dzialaly super przez 1 rok!! i wcale nie przy jakim mega przebiegu
tak
- Mam kilka pytań, jaki amor skretu pasuje do 4R 30 czy 35cm?
nie wiem, zapytaj sprzedawce jaki jest dedykowany
- Jakiej długosci powinienem kupić spręzyny aby podniesc auto o około 2cale
TM ma juz gotowy zestaw, nie musisz sie pytac o dlugosc, chyba ze chcesz kombinacje
Zestaw TM nie jest taki drogi, a naprawde fajnie jezdzil. W porownaniu ze skopanym setem do Patrola, ten do 4R byl w porzadku, przejechalem na nim 35 tys. km, teraz jezdzi u nowego wlasciciela i chyba nie narzeka.
Amory Ironmana mialem w Hiluxie (1997), porazka - dzialaly super przez 1 rok!! i wcale nie przy jakim mega przebiegu
CAMP COYOT 20-23.08.2009
www.coyot.pl
www.coyot.pl
Dodam, że mam teraz oryginalne fele Toyoty ale odwracane. Oponki 235/85 r 16- więc dośc waskie, ale rekompensuje to właśnie odwrócenie felg, tzn. auto stoi szeroko i pewniej zachowuje się na trawersach. Zależy mi na wymianie felg na odsadzone, bo te zrobili mi tacy fachowcy, że żadnej nawet w przybliżeniu nie da rady wyważyc, a bicie na kołach przekłada się na krótszą żywotnośc łożysk, itd, itp...
Stalowe felgi Dotza maja odsadzenie minus -30 ale w wersji 8,50 x 15" natomiast 16 calowe plus 13JELEŃ pisze:Stalówki DOTZ o ile wiem mają dośc małe odsadzenie, a mi chodzi tak coś min. -30 zapodac.Damian pisze:Powiem tak: nie powinny, ze względu na inne zaciski hamulcowe (jest kolizja). U mnie w LJ70 po 90 roku pasują, ale mam inne zaciski, w KZJ już nie pasują.
Możesz kupić stalówki DOTZ. Są OK
Dżip z lebiodką
GSM 501 44 66 33

GSM 501 44 66 33
Nie beda.JELEŃ pisze:Emsi a będą pasowac te MANGELSY do LJ 70 po 90 roku. Aktualnie poszukuję czegos takiego( oczywiście w rozmiarze 16 cali)emsi pisze:@asgas - OME
Moje mangelsy to 7 x 16 cali z ET + 13
CAMP COYOT 20-23.08.2009
www.coyot.pl
www.coyot.pl
- Marcin-Kraków
-
- Kontaktowanie:
Ja w swojej Toyce parę lat temu miałem sprężyny Dobinsona. Czasem w pudełkach Ironka trafiały się sprężyny tej firmy. Kiedyś z resztą ta firma proponowała mi sprzedaż mówiąc o tym, że dostarczają do Ironka sprężyny. Życzę chłopakom powodzenia w handlowaniu aczkolwiek uważam, że zostawanie importerem gratów z Australii bez bardzo dużego stanu magazynowego czyli dużego worka kasy jest nie łatwe. W Polsce nie ma na to jeszcze warunków.
Kylon
PS. Nie zaglądam do mojego PW. Wystarczy mi e-mail.
PS. Nie zaglądam do mojego PW. Wystarczy mi e-mail.