Gdzie dostane birfieldy?
Moderator: Mroczny
Gdzie dostane birfieldy?
Jak w temacie, przeguby mam chyba lekko nadszarpnięte przez kompletny brak serwisowania przez poprzedniego właściciela (i jazda z zablokowanym środkowym dyfrem przez ponad rok albo i dwa!!!) i chciałem sobie nowe kupić. Będę się brał za kompletny przegląd układu napędowego i przy okazji bym wymienił.
Czy znacie jakieś specjalne źródła na tego typu części, czy po prostu w japancarsach kombinować?
O ASO nie wspominam, bo wymiana przegubów nie jest taka straszna, więc nie muszę mieć oryginalnych. Poza tym w USA jedna sztuka (a może dwie, nie pamiętam) kosztuje ok$600, więc u nas będzie pewnie trzy razy tyle.
Czy znacie jakieś specjalne źródła na tego typu części, czy po prostu w japancarsach kombinować?
O ASO nie wspominam, bo wymiana przegubów nie jest taka straszna, więc nie muszę mieć oryginalnych. Poza tym w USA jedna sztuka (a może dwie, nie pamiętam) kosztuje ok$600, więc u nas będzie pewnie trzy razy tyle.
Ostatnio zmieniony wt sie 28, 2007 8:11 pm przez LX450, łącznie zmieniany 2 razy.
będę zamawiał w przyszłym tygodniu TUTAJ
moja prawa strona lekko juz terkocze przy skręcie a ze powoli sie w końcu zabieram za "porządki" w przednim dyfrze to wymienię i te jak to nazywasz ... "bierfieldy" ...
moja prawa strona lekko juz terkocze przy skręcie a ze powoli sie w końcu zabieram za "porządki" w przednim dyfrze to wymienię i te jak to nazywasz ... "bierfieldy" ...

"G" -> G-UNIT - producentka adrenaliny...
LC J200 V8 '11 -> dupowozik...
sebastian dziurdzik pisze:hmmmm... jest taki - beer field - obok mnie w hipermarkecie, mniam... cala sciana... mniam![]()
![]()
![]()
Sebuś, nie pij piw z biedronki, po po nich łeb wyjątkowo napi......

...dżizaskarwajapierdole, czy w tym kraju nie można już używać normalnych słów, POLSKICH SŁÓW ? To taki tera konieczny lans, czy co ?

no co Ty, w biedronce - tfu - nie ma takiego bierfielda jak w moim supermarkecie okolicznymWiechu pisze:
Sebuś, nie pij piw z biedronki, po po nich łeb wyjątkowo napi......![]()

robok rzępoli w harapuciu
Xjeep,
A jesteś pewien, że te przeguby pasują? Bo wszędzie gdzie szukałem tam mają przeguby do roczników 94 i nie wiedzą nic więcej. A gdzieś w pierwszej połowie 94 roku zmienili długość przegubu o parę milimetrów i zmienili długość wieloklina na osi. Przez to przeguby nie pasują do naszych roczników. Ja mam 96, a Ty masz 40th anniversary z tego co pamiętam, więc rocznik 97.
No i tu jest właśnie problem. Jesteś pewien, że to jest przegub nowego typu?
A jesteś pewien, że te przeguby pasują? Bo wszędzie gdzie szukałem tam mają przeguby do roczników 94 i nie wiedzą nic więcej. A gdzieś w pierwszej połowie 94 roku zmienili długość przegubu o parę milimetrów i zmienili długość wieloklina na osi. Przez to przeguby nie pasują do naszych roczników. Ja mam 96, a Ty masz 40th anniversary z tego co pamiętam, więc rocznik 97.
piszą ze sa do modeli od 1994 w goreLX450 pisze:Xjeep,

jutro odbieram...

mam jeszcze gdzieś stary przegub oryginał który dostałem razem z autem

a mój model to faktycznie 40th Ann... ale rocznik '96
"G" -> G-UNIT - producentka adrenaliny...
Aha... No to nie jest to 40th Anniversary. Nie ma to w sumie znaczenia, ale tak tylko w ramach informacji.
Wersja 40th Ann. jest tylko z 97 roku (ewentualnie, produkcyjnie końcówka 96), posiada automatyczną klimę i dwukolorową tapicerkę skórzaną. Ponadto tandetne naklejki imitujące drewno są wszędzie, na błotnikach są znaczki 40th Ann. oraz na konsoli środkowej jest znaczek z numerem seryjnym. Blokady wszystkich mostów.
Czyli pewnie ktoś sobie tuning zrobił i przełożył znaczki z innego, ale jeśli nie masz auto klimy i tej skóry brązowo beżowej to na 100% nie jest to 40th Ann.
Wersja 40th Ann. jest tylko z 97 roku (ewentualnie, produkcyjnie końcówka 96), posiada automatyczną klimę i dwukolorową tapicerkę skórzaną. Ponadto tandetne naklejki imitujące drewno są wszędzie, na błotnikach są znaczki 40th Ann. oraz na konsoli środkowej jest znaczek z numerem seryjnym. Blokady wszystkich mostów.
Czyli pewnie ktoś sobie tuning zrobił i przełożył znaczki z innego, ale jeśli nie masz auto klimy i tej skóry brązowo beżowej to na 100% nie jest to 40th Ann.