Przekładka budy? Czemu nie?

LandCruiser, 4Runner, Hilux, Rav4

Moderator: Mroczny

Awatar użytkownika
Damian

Kontaktowanie:

Przekładka budy? Czemu nie?

Post autor: Damian » pn wrz 24, 2007 9:42 am

Zdaję sobie sprawę, że tylko jedna osoba może znać odpowiedź na moje pytanie ;) Ale nigdy nic nie wiadomo.

W moim KZJ70 buda to wynik współpracy blacharza i ekipy budowlanej - szpachli jest mnóstwo, dach i słupki są nierówne. Czyli był kiedyś dach + nieudolna naprawa.

Mogę kupić niedrogo budę od LJ70 sprzed 90 roku, w stanie bardzo dobrym, nieuzbrojoną. Wystarczy odświeżyć, dać podkład i ładny lakierek i jest jak nowa.

Czy ta buda podejdzie do KZJ70? Jakiego zakresu prac należy oczekiwać?

Pomijając fakt dobrego stanu owej budy, to mi sie o wiele bardziej podoba niż ta nowa.

P.S. Coś czuję że to poroniony pomysł :lol:
the lifestyle you've ordered is currently out of stock.

LR

arekg

Post autor: arekg » pn wrz 24, 2007 10:02 am

przód możesz przekręcić swój i masz to samo , no chyba że błotniki masz pokryklane także

ja Ci powiem Damian tak , narobisz się nawku....... wydasz worek pieniędzy , bo zawsze coś się urwie coś nie odkręci i krew człowieka zaleje , i jak znam życie pojedziesz i na pierwszej zabawie uszkodzisz , a po takiej robocie to boli

Awatar użytkownika
Damian

Kontaktowanie:

Post autor: Damian » pn wrz 24, 2007 10:17 am

KZJ służy mi bardziej jako dupowóz i auto na dalsze wyjazdy, bez topienia się po szyby.

Dach i słupki w budzie były chyba prostowane przez średniowiecznego pijanego kowala :\ Tylne słupki są tak spasowane, że jest malutka szparka między tylnym oknem a jego ramką :o No i furkocze jak pędzę :D

Arku, czyli rozmumiem że teoretycznie wszystko pasuje? Mocowania budy do ramy te same? Wszystkie wymiary, mocowanie baku i insze pierdoły?

LR

Awatar użytkownika
Piter69A

Post autor: Piter69A » pn wrz 24, 2007 1:15 pm

Wszystko przy budzie powinno pasować. Trzeba by jednak przekładać też środek(deska, elektryka). Pod maską będą różnice w mocowaniach do wszystkich pierdoł, więc przód lepiej zostaw z KZJ.
Land Cruiser HZJ-73
GAZ 69A (2,4TD-nie oryginał)
GAZ 69M (2,4-oryginał)

Awatar użytkownika
Damian

Kontaktowanie:

Post autor: Damian » pn wrz 24, 2007 1:32 pm

Buda jest do kupienia goła, nieuzbrojona.
Na dodatek lubię swoje wnętrze, jest niezniszczone, no i ma kilka usprawnień :)

Przodu nie chcę wymieniać, chcę ten stary właśnie. A co do pierdół - to chyba tylko chłodnica i światła, no bo cóż więcej? Ew. mocowania wiązek przewodów płynów, elektryki, itd, ale to pikuś...

LR

ODPOWIEDZ

Wróć do „Toyota”