niepokojący dzwięk

LandCruiser, 4Runner, Hilux, Rav4

Moderator: Mroczny

Awatar użytkownika
Fiba

Kontaktowanie:

niepokojący dzwięk

Post autor: Fiba » wt paź 02, 2007 1:27 pm

Witam .Jak samochód chodzi na wolnych obrotach to słychać taki delikatny jak by terkot spod samochodu, kiedy wcisnę sprzęgło jest cicho . Wydaje mi sie , że to reduktor takie półokrągłe urządzenie . Czy to jest jakieś grożne ? Toyote mam od niedawna i jeszcze jej dobrze nie znam . Proszę o jakies sugestie odnośnie tego tematu.Jest to toyota 4Runner 96R 2.4 TD Będę bardzo wdzięczny.

JELEŃ

Post autor: JELEŃ » wt paź 02, 2007 1:42 pm

Kolego prawdopodobnie szykuje Ci się bliskie spotkanie III stopnia z Twoim sprzęgiełkiem :lol: Ten "terkot" to prawdopodobnie łożysko oporowe na w/w :cry: Ale można z tym jezdzić-jeszcze trochę :D

Awatar użytkownika
Damian

Kontaktowanie:

Post autor: Damian » wt paź 02, 2007 2:55 pm

Albo luz na wałku reduktora, tudzież wałku głównym skrzyni.

Wrzuć N na skrzyni rozdzielczej i wrzucaj poszczególne biegi. Oczywiście sprzęgło puść :) Co słyszysz? ;)
the lifestyle you've ordered is currently out of stock.

LR

JELEŃ

Post autor: JELEŃ » wt paź 02, 2007 4:57 pm

Damian pisze:Albo luz na wałku reduktora, tudzież wałku głównym skrzyni.

Wrzuć N na skrzyni rozdzielczej i wrzucaj poszczególne biegi. Oczywiście sprzęgło puść :) Co słyszysz? ;)
Może byc Damian, że masz rację-łożysko oporowe powinno raczej szumieć niż terkotać... :oops: :oops: :oops:

Awatar użytkownika
Fiba

Kontaktowanie:

Post autor: Fiba » wt paź 02, 2007 6:46 pm

NIE wiem co ale to terkotanie ustało . Właściwie sytuacja jest wyjaśniona ale jak się to jeszcze zrobi to niebędzie wesoło . A tak nawiasem to chciałbym wymienić wszystkie oleje w skrzyni silniku i reduktorze tylko nie wiem jakiej klasy ,może mi ktoś krótko napisać ?

JELEŃ

Post autor: JELEŃ » śr paź 03, 2007 3:10 pm

Kolego-krótko to masz kilka postów wyżej-okulary na nos !! !! A przypominam również o opcji szukaj :)4

ODPOWIEDZ

Wróć do „Toyota”