Wymiana żarówki podświetlenia tylniej tablicy rej. wer. USA
Moderator: Mroczny
Wymiana żarówki podświetlenia tylniej tablicy rej. wer. USA
Hej. Jak zdemontować światło z boku tylniej tablicy rejestracyjnej w wersji USA (taki typ jak ma GLINA)??? I czy żarówka jest typowa do tego podświetlenia?
Nie chcę czegoś urwać, a jedna żarówka chyba się przepaliła...
Wykręciłem 2 śrubki, ale nie wiem co dalej..., jak wychaczyć tą lampę???
Z góry dziękuję za pomoc!!!
Rafał
Nie chcę czegoś urwać, a jedna żarówka chyba się przepaliła...
Wykręciłem 2 śrubki, ale nie wiem co dalej..., jak wychaczyć tą lampę???
Z góry dziękuję za pomoc!!!
Rafał
- tytus_tytusiński
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
A ja bardzo lubię ledy. I cenie w nich to, że jak zapomnę wyłączyć świateł to...dziś jak mi moje pacholę włącza oświetlenia kabiny to auto może tak stać kilka dni i... I nic. Brum i chodzi.tytus_tytusiński pisze:BTW pamiętaj o wstawieniu jaskrawo niebieskich diod podświetlających!
![]()
zdobędziesz grono nowych znajomych ze świecącymi wentylami i spryskiwaczami
Lala KDJ120, Wolf GD300, 469B, U1234 oraz Rolka150 i...Renata
[/color]

- tytus_tytusiński
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
eee czegoś nie złapałem, czy żarówkami podświetlającymi tablice rej. oświetla się drogę cofania ?
bo chyba o tym mówił autor wątku 
natomiast jeśli chodzi o cofanie to jak najbardziej polecam wstawienie dobrego reflektorka na zadku w aucie
takie rozwiązanie robi najlepiej.

natomiast jeśli chodzi o cofanie to jak najbardziej polecam wstawienie dobrego reflektorka na zadku w aucie

Toyota BJ73 3,4D
VW T5 4Motion 2,5TDI
VW T5 4Motion 2,5TDI
- tytus_tytusiński
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
cześć Rafał. jeżeli chodzi o żaówke to powiem Ci jak wymienić bo mam to samo co Ty .a tak wogólle to chciałbym żtobą pogadać o instalacji gazowej bo niedawno montowałeś a ja się właśnie przymiezam
pogadajmy na tel. mój nr 607308343. już do siebie dzwoniliśmy tylko gdzies przepiłem twój nr. pozdrawiam.

to i ja sie podepne:) Nabylem wczoraj (po dlugich poszukiwaniach) 4 runnera 3.0v6 95r wersja usa i mam spalona żarówe mijania ! Czy ktos moze wie jaki symbol ma taka zarowka bo nie jest to h4 (zagieta w litere L i trzy wyjscia) pozdrawiam spl
spl@vp.pl
4 runner 3.0 v6
4 runner 3.0 v6
to prawdopodobnie czeka cię wymiana lamp na europejskie.spl pisze:to i ja sie podepne:) Nabylem wczoraj (po dlugich poszukiwaniach) 4 runnera 3.0v6 95r wersja usa i mam spalona żarówe mijania ! Czy ktos moze wie jaki symbol ma taka zarowka bo nie jest to h4 (zagieta w litere L i trzy wyjscia) pozdrawiam spl
GR Y61 3.0di w trakcie motania
-
- jestem tu nowy...
Jeśli chodzi o amerykańskie żaróki, to mają one symbole HB3 i HB4 (jedne do długich, drugie do krótkich, nie wiem które). Koszt to ok 10-15zł/szt. Widziałem np oryginalne Koito za 12zł na allegro. Dla przypomnienia, Koito to właśnie ta firma, która robi fabryczne oświetlenie do Toyot.
Co do żarówek w zegarach od HDJ80, to nie pamiętam modelu, ale jest to taka mała banieczka z dwoma drucikami. Wyjmujesz przepaloną żarówkę wraz z plastikową podstawką i odplątujesz żarówkę. Nową żarówkę plączesz do podstawki i wkładasz. Koszt pewnie jakieś 50gr/szt.
Postaram się znaleźć zdjęcia, bo gdzieś były w necie.
Co do żarówek w zegarach od HDJ80, to nie pamiętam modelu, ale jest to taka mała banieczka z dwoma drucikami. Wyjmujesz przepaloną żarówkę wraz z plastikową podstawką i odplątujesz żarówkę. Nową żarówkę plączesz do podstawki i wkładasz. Koszt pewnie jakieś 50gr/szt.
Postaram się znaleźć zdjęcia, bo gdzieś były w necie.
Dzięki za info. Jak wyglądają te żarówki to ja wiem, ale interesuje mnie ich oznaczenie.Stefan-wawa pisze:....Co do żarówek w zegarach od HDJ80, to nie pamiętam modelu, ale jest to taka mała banieczka z dwoma drucikami. Wyjmujesz przepaloną żarówkę wraz z plastikową podstawką i odplątujesz żarówkę. Nową żarówkę plączesz do podstawki i wkładasz. Koszt pewnie jakieś 50gr/szt. ...
Lala KDJ120, Wolf GD300, 469B, U1234 oraz Rolka150 i...Renata
[/color]

-
- jestem tu nowy...