Po założeniu pomy......
Moderator: Mroczny
Po założeniu pomy......
Po założeniu 35 cal kapci auto prowadzi się tylko na aswalcie, w czasie jeżdżeniu w terenie z chwilą włączenia mechanicznej wyciągarki z przodu wyciekał całkowicie płyn ,samochód prowadzi się tylko po koleinach i przez cały czas warczało wspomaganie, bórzył się olej w zbiorniku wyrównawczym, po rozebraniu pompy stwierdziłem, żę simering jest zurzyty, a panewki mają wiele do życzenia. Kupiłem pomę od tira ''reno mayor'' gabaretowo jet zbliżona do orginalnej ma napewno większe cisznienie i wydajność tylko boję się czy nie rozpieprzy mi przekładni kierowniczej. W orginalnej pompie za ciścienie odpowiadają chyba spreżyny , które są na zaworze zwrotnym i myślałem pozakładać sprężyny twardzzsze tylko nie wiem czy to ma sens? czy poma nie jest już zurzyta? Bo nie podoba mi się olej w zbiorniku wyrównawczym, który jest spieniony.(ma w sobie powietrze) 

Toyota LC HJ 60
Ja wysnowam teze ze koles ma wyciagarke ale hydraulik a nie mechanik na jednej pompie ze wspomaganiem
I sie pompe poszla ...
(Jezeli o to Ci chodzi to sprawdz jakie ta pompe od renault ma cisnienie i wydajnosc, potem sprawdz w serwisowce jakie ma ta oryginalna. Moim zdaniem rozjebiesz sobie przekladnie i tyle. Kup sobie druga oryginalna pompe albo zrob ta, pompe od renault zaloz osobno pod sama wyciagarke. )

(Jezeli o to Ci chodzi to sprawdz jakie ta pompe od renault ma cisnienie i wydajnosc, potem sprawdz w serwisowce jakie ma ta oryginalna. Moim zdaniem rozjebiesz sobie przekladnie i tyle. Kup sobie druga oryginalna pompe albo zrob ta, pompe od renault zaloz osobno pod sama wyciagarke. )
Xj renix 4.0 pickup 2door,springi tyl, besterlocker, 35"
ZJ 4.0 up3.5" 31x10.5 mt
ZJ 4.0 up3.5" 31x10.5 mt
Zakładałem do jakiegoś małego ciężarowego(chyba LTek lub mały MAN) pompę wspomagania o większej wydajności i chyba wyższym ciśnieniu. Skończyło się na remoncie przekładni i to dosyć szybko - zaczęła cieknąć z każdego możliwego miejsca. Tak więc sam widzisz....Sodoma pisze:Bardzo przepraszam za mój chaotyczny tekst![]()
![]()
. Moje pytanie brzmiało : czy ktoś zakładał mocniejsz pompy i z jakim skótkiem. Jeszcze raz przepraszma!
reszty postu nie rozumiem