Zawieszenie 4R 93 V6

LandCruiser, 4Runner, Hilux, Rav4

Moderator: Mroczny

M.D-75
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Zawieszenie 4R 93 V6

Post autor: M.D-75 » pt lis 23, 2007 6:18 am

Witam
Mam pytanko, jak dużą kasę szykować na remont zawieszenia, wymianę amorków i przegubu wewnętrznego ?
Śmigam sporo w terenie, ale nie sportowo
Z góry dzięki
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Maiki

Post autor: Maiki » pt lis 23, 2007 9:03 am

Jeżeli chodzi o amory to wbijaj się od razu w Trailmastera +10 cm, fajnie poprawiają wykrzyż i tłumienie, a koszt jakieś 450 zł/szt.

Przegub wewnętrzny to raczej allegro, bo w ASO cena chyba zaporowa.
GR Y61 3.0di w trakcie motania

powa

Re: Zawieszenie 4R 93 V6

Post autor: powa » pt lis 23, 2007 10:17 am

M.D-75 pisze:Witam
Mam pytanko, jak dużą kasę szykować na remont zawieszenia, wymianę amorków i przegubu wewnętrznego ?
Śmigam sporo w terenie, ale nie sportowo
Z góry dzięki
Pozdrawiam
przegub - zapytaj tu http://www.polosie.pl/www/index.html lub tu http://www.przeguby.pl/sklep/ . A amorki to napisz na jakich jeździłeś. Lift jakiś robiłeś? Czy masz oryginalne i standardowe zawieszenie?

M.D-75
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: M.D-75 » sob lis 24, 2007 9:14 am

Zawieszenie standart, amorki chyba jeszcze fabryczne, poprzedni właściciel nie zjeżdżał z czernego

powa

Post autor: powa » sob lis 24, 2007 11:09 am

Skoro jeździsz sporo poza czarnym to sam wiesz najlepiej czy potrzebujesz poprawić dzielność terenową zawieszenia poprzez np. lift, czy wystarczy ci standardowe. Reszta to detale :wink:.
Jeśli zostajesz przy standarciku to kup po prostu jakieś porządne amory. A jeśli chcesz lift, to najlepiej zapytaj ludzi siedzących w Toyotach non-stop, np. @Kylona.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Toyota”