nowy landcruiser
Moderator: Mroczny
nowy landcruiser
fajny jest landcruiser z nowym silnikiem 4.4 d-cat o mocy 286.tylko niestety zamiast jakies 200tysięcy bo tyle kosztuje auto z 3 litrowym dieslem to kosztuje ponad 300.
Re: nowy landcruiser
rexok pisze:fajny jest landcruiser z nowym silnikiem 4.4 d-cat o mocy 286.tylko niestety zamiast jakies 200tysięcy bo tyle kosztuje auto z 3 litrowym dieslem to kosztuje ponad 300.
a moze kolega fora pomylił

http://www.autogaleria.pl/forum/showthr ... 175&page=2
Strasznie mi z tego powodu wszystko jedno 

I sie opowiadało co to tam u baci/wujka po stodołach sie wala.Damian pisze:Oj tam, to po prostu dzieciak.
Za naszych czasów się jeździło na bmx'ach, kopało piłkę i kopało bunkry po lasach, a teraz dzieciaki całe dnie przed komputerem spędzają
Teraz przechlapane... 5s googlowania i gawiedzi nie oszukasz

Pajero 2,8TD LWB, bodylift 2'' i MT 33x12,5''
Eeeee.... za 6 lat będzie warte 90-100
to i tak ze 2 razy za dużo. Plastik i tania wschodnia elektronika
Konsumpcjonizm i tyle. Ten pojazd już nie wiele ma wspólnego z terenem.
Szczerze powiedziawszy wolałbym solidne kombi. Ot taka zabawka, dla tych co mają dużo kasy
. Raczej badziew. Po oglądnięciu LC 100 też mam mieszane uczucia......................
ten zawias jak w cytrynie..... naje....ne elektroniki- dla podstarzałych playbojów z brzuszkiem
Z luksusów to chyba Touareg mi się podoba najbardziej.

Konsumpcjonizm i tyle. Ten pojazd już nie wiele ma wspólnego z terenem.
Szczerze powiedziawszy wolałbym solidne kombi. Ot taka zabawka, dla tych co mają dużo kasy

Z luksusów to chyba Touareg mi się podoba najbardziej.
Higway to hell
ale wbrew pozorom lekko doszpejowana 100 nadaje sie bardzo do turystyki.
wygodna, duza, dynamiczna spalanie tez da sie przezyc. ceny spadaja , wiec coraz wiecej osob bedzie wybierac wlasnie 100 jako auto rodzinno wypadowe . duzo latwiej kupic dobra 100 ( duzo jest od pierwszego wlasciciela, najczesciej sa to bogaci ludzie , wiec nie ma druciarstwa) powoli ceny spadaja i zblizaja sie do dobrze utrzymanych 80
http://www.rajdy4x4.pl/rajdy/2007/syber ... e8=532.jpg
wygodna, duza, dynamiczna spalanie tez da sie przezyc. ceny spadaja , wiec coraz wiecej osob bedzie wybierac wlasnie 100 jako auto rodzinno wypadowe . duzo latwiej kupic dobra 100 ( duzo jest od pierwszego wlasciciela, najczesciej sa to bogaci ludzie , wiec nie ma druciarstwa) powoli ceny spadaja i zblizaja sie do dobrze utrzymanych 80

http://www.rajdy4x4.pl/rajdy/2007/syber ... e8=532.jpg
19-20 litrów/100 km- klasyka spalania 100.
Można dołożyć gaz i kombinować na podwójnym zasilaniu. Wielkościowo chyba nie wiele większa od 80- przynajmniej w środku
. Tej elektroniki się trochę boję- wszak to Toyota
i polskie ASO
O matko Kozłowska
, żeby się tylko nie kaszaniła
Pozdro
Franc
Można dołożyć gaz i kombinować na podwójnym zasilaniu. Wielkościowo chyba nie wiele większa od 80- przynajmniej w środku

Pozdro
Franc
Higway to hell
Ja Ciem Franc proszem
Mój HDJ100 robi jako holownik do j7
j7 ważyłem wyszło z kierowcą 2650kg
z duuużą lawetą agregatem, spawarką, narzędziami i innymi szpejami w bagażniku na trasie, przelotowa ok. 100km/h spalanie 15-16l/100km czasem nawet mniej
Po mieście ciśnięta wciąga około 14l
ot tyle

Mój HDJ100 robi jako holownik do j7
j7 ważyłem wyszło z kierowcą 2650kg
z duuużą lawetą agregatem, spawarką, narzędziami i innymi szpejami w bagażniku na trasie, przelotowa ok. 100km/h spalanie 15-16l/100km czasem nawet mniej
Po mieście ciśnięta wciąga około 14l
ot tyle

Land Cruel J73 V8, HJ61 intercooler, HDJ100, FZJ80 superchargered, Corsa 1.2i 

Fracek skoro Tuarega porownojesz do LC to moze rzeczywiscie kup sobie kombi
najlepiej folkswagena
pitolenie ile to benzyna to mozesz uskuteczniac na forum tuningowym a tutaj to raczej diesel lub gaz nieprawdaz?
moje 3,0 TD przed zczipowaniem palilo 11 na miescie a nogilekkiej nie mam, teraz pali 13wiec jest gicior.
ale 335k to chyba lekka przesada...

pitolenie ile to benzyna to mozesz uskuteczniac na forum tuningowym a tutaj to raczej diesel lub gaz nieprawdaz?

moje 3,0 TD przed zczipowaniem palilo 11 na miescie a nogilekkiej nie mam, teraz pali 13wiec jest gicior.
ale 335k to chyba lekka przesada...
- Damian
-
- Kontaktowanie:
Eeee...a kto szuka właśnie setki?Francek pisze:Konsumpcjonizm i tyle. Ten pojazd już nie wiele ma wspólnego z terenem.
Szczerze powiedziawszy wolałbym solidne kombi.

the lifestyle you've ordered is currently out of stock.
LR
LR
Już nie szukam
bo znalazłem. Teraz jednak trwa intensywny proces dedukcyjny
Nie wiem czy jednak nie zostawić śmietnika- cuś ostatnio się przestał psuć
A na 3 złomy mnie nie stać po prostu......
PS Gaz się niestety nie wszędzie dobrze tankuje i trzeba sie wspomagać wachą- a to może boleć
PS2 VW kombi mam i nie narzekam. Touareg mi bardziej pasi i nie wiem o co takie oburzenie- ja nie widzę specjalnie różnic
zresztą cenowych również
- ale to i tak nie moje sfery i progi
Pozdro

PS Gaz się niestety nie wszędzie dobrze tankuje i trzeba sie wspomagać wachą- a to może boleć

PS2 VW kombi mam i nie narzekam. Touareg mi bardziej pasi i nie wiem o co takie oburzenie- ja nie widzę specjalnie różnic

Pozdro
Higway to hell
Premiera europejska już była, teraz czekamy na nową Toykę w salonach - od 1 marca. W PL już sprzedano ponad 100.
Jeżeli uznamy, iż pewne aksjomaty muszą być również w off-roadzie (bo inaczej dupa, życie traci sens
) i to są: rama, reduktor, napęd 4x4 - wszystko naraz - to odpowiedźcie sobie przed lustrem, co jeszcze jest terenówką. Touareg? Disco III? Skoda Octavia 4x4?
A od elektroniki i tak nie uciekniemy, i już.
Jeżeli uznamy, iż pewne aksjomaty muszą być również w off-roadzie (bo inaczej dupa, życie traci sens

A od elektroniki i tak nie uciekniemy, i już.
CAMP COYOT 20-23.08.2009
www.coyot.pl
www.coyot.pl
W Moskwie jest już zamówionych 5 tysięcy sztuk. Rosjanie wkurzają się że w nawigacji nie ma ich języka mimo możliwości wyboru kilkunastu. Lexus też już jest jako wypas dla mniej zamożnych
Pełne opisy w rosyjskich gazetkach off-road.
Emsi wrażenia z jazdy już ma. Ja niebawem też będę mógł się wypowiedzieć

Emsi wrażenia z jazdy już ma. Ja niebawem też będę mógł się wypowiedzieć

Kylon
PS. Nie zaglądam do mojego PW. Wystarczy mi e-mail.
PS. Nie zaglądam do mojego PW. Wystarczy mi e-mail.