Gdzie kupić Hiluxa 3.0 D-4D

LandCruiser, 4Runner, Hilux, Rav4

Moderator: Mroczny

Awatar użytkownika
El_Chueco
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...
Kontaktowanie:

Gdzie kupić Hiluxa 3.0 D-4D

Post autor: El_Chueco » pt lut 29, 2008 12:44 am

Cześć Koledzy i Koleżanki!

Tam sobie rozważałem pewną nieprawidłowość w świecie polskiej sieci sprzedaży Hiluxa 3.0 D-4D - o ile OFICJALNA nie istnieje - to zawsze znajdzie się ktoś, kto takie samochodziki sprowadza na własną rękę - czasem jest to diler Toyoty, czasem jakiś multisalon.... różnie - dziw tylko bierze, że:
- np taki Ciesielczyk z Poznania za Hiluxa 3.0 D-4D w wersji SR5 żadą tyle prawie samo co Toyota Ukleja z Ujścia k/Piły - czyli w granicach 130 000 zł
Za to taki Nawrot chce za wersje SR5 119 000 zł - ceny brutto oczywiście - ceny allegrowe też oscylują w granicach 120 000 - 125 000 zł za cene SR5.
Nieukrywam, że szukam oferty możliwie najtańszej przy wiarygodnym źródle (najlepiej jakby to był jednocześnie diler, a nie jakaś firma krzak) - w ogóle - właśnie - czym taka różnica cen jest uwarunkowana (ceny podane dla wersji SR5 w manualu, bez nadbudówki)
GG: 559899
www: Galeria Surowiec.org

Kylon

Re: Gdzie kupić Hiluxa 3.0 D-4D

Post autor: Kylon » pt lut 29, 2008 6:15 am

El_Chueco pisze: w ogóle - właśnie - czym taka różnica cen jest uwarunkowana (ceny podane dla wersji SR5 w manualu, bez nadbudówki)
Demokracją i wolnym rynkiem
Kylon
PS. Nie zaglądam do mojego PW. Wystarczy mi e-mail.

Awatar użytkownika
jurgen

Post autor: jurgen » pt lut 29, 2008 8:44 am

Pytasz o sparawdzone żródło, czy nie odnajdujesz się w wolnorynkowym swiecie?
Jezeli o pierwsze to ja kupowałem u Nawrota. Samochód z Hiszpanii.
Nie mieli podstęplowanej k. serwisowej. Odesłali 3 tyg po odbiorze sam.
Bez problemów. Chyba mozna polecić.

Awatar użytkownika
El_Chueco
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...
Kontaktowanie:

Post autor: El_Chueco » pt lut 29, 2008 9:02 am

Raczej o pierwsze - trochę o drugim - bo dziwi mnie dziwna relacja cen - jedni mają wersje SR5 w cenie oscylującej przy 119 000 tys zł brutto - inni w okolicach 130 000zł brutto (nic pośrodku). Jakaś prawidłowość musi w tym być - czyżby się te modele różniły modelami "na południową europę" i na "północną"? - i miało to wpływ? Dzisiaj przejadę się do Nawrota to może mi coś powie

BBK
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: BBK » sob mar 01, 2008 1:22 pm

Witam

Dwa miesiące temu kupowałem Hiluxa 3.0, ale z automatem w najwyższej wersji za 140k. Samochód z niemieckiego rynku, oczywiście gwarancja podbita :wink: . Salon znajduje się w Pile, jest to firma Euro Car. Kiedy przyjechałem tam, żeby zobaczyć samochód zostałem mile zaskoczony tym jak nas przyjął właściciel salonu (ponieważ jechałem z Warszawy i była to sobota, dotarłem na miejsce po 15 i salon był zamknięty - oczywiście umówiłem się z nim wcześniej) oraz dużym wyborem samochodów ( ponad 10 szt. w różnych konfiguracjach). Po godzinie bardzo miłej rozmowy podczas której cena zeszła ze 150 do 140, mieliśmy już podpisaną umowę.
Więc jak najbardziej polecam.

P.S. Nie mam pojęcia ile tam kosztuje wersja z manualem, ale mogę dać namiary do salonu jak byś chciał

Awatar użytkownika
El_Chueco
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...
Kontaktowanie:

Post autor: El_Chueco » sob mar 01, 2008 2:41 pm

byłbym zobowiązany :] - co prawda EuroCar jest tyci od Ujścia :] - pare km dosłownie - więc mile będzie skonfrontować różnice

Swietlik
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Swietlik » pt mar 21, 2008 5:43 pm

Jezeli jeszcze nie zakupiles to zerknij na oferte AutoCC (Cleio Cars),
Hil-3.0 D4D wersja SOL z metalikiem 28000 ojro (brutto),
przy obecnym kursie wychodzi Stowka, a to chyba dobra cena. Broker pare lat na naszym rynku wydaje sie wiarygodny, rodowod chyba z Francji.
Ze strony wysylasz zapytanie i po 2-3 dniach dostajesz mailem dosyc szczegolowy wzor umowy z kosztami dodatkowymi itp. Gwarancja europejska.
Nie wiem ile sie czeka na auto,trzeba dzwonic,przedstawicielesa w Warszawie, Wroclawiu, Katowicach i Czestochowie. POZDROwionka !!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Toyota”