HDJ80 - problem z siln. blokady tylnego mostu - brak prądu
Moderator: Mroczny
HDJ80 - problem z siln. blokady tylnego mostu - brak prądu
Witam!
Mam problem z zasilaniem silniczka blokady tylnego mostu - silniczek wyremontowałem i działa super (podłączany do akumulatora). Podłączony do instalacji samochodu nie działa. Po włączeniu pokrętła blokady tylnego mostu miga odpowiednia lampka i nic się nie dzieje (słychać tylko załączanie przekaźnika).
Sprawdzałem również na silniczku wykręconym z mostu.
Przednia blokada działa poprawnie.
Może ktoś spotkał się z takim problemem? Może ktoś dysponuje schematem elektrycznym blokad mostów?
Będę wdzięczny za wszelką pomoc.
Pozdrawiam, Sławek
Mam problem z zasilaniem silniczka blokady tylnego mostu - silniczek wyremontowałem i działa super (podłączany do akumulatora). Podłączony do instalacji samochodu nie działa. Po włączeniu pokrętła blokady tylnego mostu miga odpowiednia lampka i nic się nie dzieje (słychać tylko załączanie przekaźnika).
Sprawdzałem również na silniczku wykręconym z mostu.
Przednia blokada działa poprawnie.
Może ktoś spotkał się z takim problemem? Może ktoś dysponuje schematem elektrycznym blokad mostów?
Będę wdzięczny za wszelką pomoc.
Pozdrawiam, Sławek
LC HDJ80, Gaz 67 Czapajew
Stowarzyszenie PODLASIE 4x4
Re: HDJ80 - problem z siln. blokady tylnego mostu - brak prądu
na przyszlosc
wywalilem komputer i zrobilem po swojemu wg schematu .... 4 przekazniki, pare kabelkow i dziala
wywalilem komputer i zrobilem po swojemu wg schematu .... 4 przekazniki, pare kabelkow i dziala

Gaz..Uaz..Patrol..Pajero..HDJ80.. a teraz Cherokee XJ
Jak w "Misu" - Komputer
! co bys nie zrobil to i tak sie pomyli 

LC GRJ120
http://www.tlc.org.pl
http://www.tlc.org.pl
miałem to samo. Rozbierałeś to ustrojstwo? Smarowałes? W srodku zębatka musi stykac się z tymi blaszkami od spodu. Inaczej nie będzie zamykał się obwód i nie będzie prundu
Problem najczęsciej pojawia się wtedy gdy po przejrzeniu tego ustrojstwa wszyscy pchają tam za dużo smaru.

byle dalej:)
Temat zamknięty 
Przyczyną problemów byłą uszkodzona wiązka, która leci do silniczka blokady. Po naprawie wiązki i wymianie wtyczki silniczka i gniazdka na końcu wiązki (na nieoryginalne niestety) wszystko działa jak należy!
Szukając przyczyny kupiłem drugi silniczek blokady i teraz mam dwa

Przyczyną problemów byłą uszkodzona wiązka, która leci do silniczka blokady. Po naprawie wiązki i wymianie wtyczki silniczka i gniazdka na końcu wiązki (na nieoryginalne niestety) wszystko działa jak należy!
Szukając przyczyny kupiłem drugi silniczek blokady i teraz mam dwa

LC HDJ80, Gaz 67 Czapajew