Wiem, że kilka osób na forum ma doyć bliskie powiązania z serwisem Toyoty. A mój problem jest taki: poszukuję numeru katalogowego kółka zębatego napędzającego rozdzielacz zapłonu w silniku jak w temacie. To kółeczko jest montowane do wałka rozrządu.
Ewentualnie informację, w jakich modelach ten silnik był puszczany w wersji z rozdzielaczem zapłonowym (bo ten co nabyłem z modelu HI-ACE był bez, znaczy dwie cewki i sterowanie z ECU)
Silnik 3Rz-FE
Moderator: Mroczny
-
-
Silnik 3Rz-FE
w sprawach technicznych - rokfor32@wp.pl
-
-
Wszyscy chcą VIN. Auto, z którego mam silnik w oryginale nie miało rozdzielacza zapłonu, tego kółka napędowego też. Tylko miejsce na wałku do zamontowania kółka i otwór w głowicy (zaślepiony) do zamontowania rozdzielacza. I była to toyota HI-ACE, numer vin do niej mam.
Natomiast wersje silnika z rozdzielaczem (i potrzebnym mi kółkiem) były montowane w 4R (i chyba Tacomach) w latach 96 - 97. Później też były, tak jak w tym co mam, bez rozdzielacza. Tyle w necie wyszperałem.
A, i jeszcze to, że najprawdopodobniej ta część jest identyczna w silniku 2rz-fe.
Natomiast wersje silnika z rozdzielaczem (i potrzebnym mi kółkiem) były montowane w 4R (i chyba Tacomach) w latach 96 - 97. Później też były, tak jak w tym co mam, bez rozdzielacza. Tyle w necie wyszperałem.
A, i jeszcze to, że najprawdopodobniej ta część jest identyczna w silniku 2rz-fe.
-
-
VIN dawcy silnika - JT121UK1300001636
Znalazłem też informację, że to, co mnie interesuje, było w Tacomach i T100 - VIN "M" (nie wiem, coto znaczy, mam nadzieję, że ktoś wie)
Znalazłem też informację, że to, co mnie interesuje, było w Tacomach i T100 - VIN "M" (nie wiem, coto znaczy, mam nadzieję, że ktoś wie)