Rejestracja Hzj76 - jakis tor przeszkód

LandCruiser, 4Runner, Hilux, Rav4

Moderator: Mroczny

Kuba777
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Rejestracja Hzj76 - jakis tor przeszkód

Post autor: Kuba777 » czw cze 26, 2008 6:43 pm

Czołem,
Mam taki drobny problem, mianowicie postanowiłem sprowadzić samochodzik (hzj76 4,2D rocznik 2007 lub 2008) i nawet znalazłem (egipt i takie tam) całkiem ciekawe oferty z kierownicą po ludzkiej stronie, ( cenowo to i bez kombinowania z cłem i vat'em wychodzi całkiem całkiem). I zaczęły się schody - nijak nie mogę się nigdzie dowiedzieć czy da się to cudo zarejestrować w kraju nad wisłą. Jedni piszą że urzedy jakoś rejestrują a inni że nie, a w urzędzie bez papierów nie są w stanie powiedzieć i tu błędne koło się zamyka. Może ktoś z szanownych forumowiczów przerabiał to formalno-administracyjne ćwiczenie i wesprze radą ;-) Dzięki

Kuba777
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Kuba777 » pt cze 27, 2008 4:06 pm

Rany julek, nic, zadnej pomocy ? dziwne

Awatar użytkownika
tigerr

Post autor: tigerr » pt cze 27, 2008 8:15 pm

znajdź mnie na GG
tel. 500 590 696

Awatar użytkownika
busz

Post autor: busz » ndz cze 29, 2008 9:28 pm

Da się zarejestrować bez homologacji, jedną sztukę na swój użytek. Tylko musisz się pośpieszyć, bo może być zmiana przepisów. Pytaj w swoim wydziale komunikacji, nie daj się spławić, powiedz że jest taki przepis i chcesz, żeby to sprawdzili.

cij

Re: Rejestracja Hzj76 - jakis tor przeszkód

Post autor: cij » ndz gru 21, 2008 6:25 pm

Kuba777 pisze:Czołem,
Mam taki drobny problem, mianowicie postanowiłem sprowadzić samochodzik (hzj76 4,2D rocznik 2007 lub 2008) i nawet znalazłem (egipt i takie tam) całkiem ciekawe oferty z kierownicą po ludzkiej stronie, ( cenowo to i bez kombinowania z cłem i vat'em wychodzi całkiem całkiem). I zaczęły się schody - nijak nie mogę się nigdzie dowiedzieć czy da się to cudo zarejestrować w kraju nad wisłą. Jedni piszą że urzedy jakoś rejestrują a inni że nie, a w urzędzie bez papierów nie są w stanie powiedzieć i tu błędne koło się zamyka. Może ktoś z szanownych forumowiczów przerabiał to formalno-administracyjne ćwiczenie i wesprze radą ;-) Dzięki
Kolego Kuba777 daj znać jak się temat rozwija bo sam się nad podobnym rozwiązaniem swojego czasu zastanawiałem a i pewnie jest więcej osób na forum które ten temat interesuje, jeśli możesz to zacytuj cennik HZJ 76 z Egiptu.

Pozdrawiam,

ODPOWIEDZ

Wróć do „Toyota”