Rozrusznik do LC 2.4TD 2LT-II
Moderator: Mroczny
- ArturoK4
-
- Kontaktowanie:
Rozrusznik do LC 2.4TD 2LT-II
Witam padł mi rozrusznik tzn. zalałem go błotem .
W bendixie spaliła się jakas cewka i mechanior twierdzi że nie da sie tego wymienic i jest potrzebny nowy rozrusznik.
Potrzebuje porady czy mam szukać rozrusznika czy dac go komuś do regeneracji.
Nie znam sie na tym a mechanik twierdzi że w tym rozruszniku nie wymienia sie bendixa.
W bendixie spaliła się jakas cewka i mechanior twierdzi że nie da sie tego wymienic i jest potrzebny nowy rozrusznik.
Potrzebuje porady czy mam szukać rozrusznika czy dac go komuś do regeneracji.
Nie znam sie na tym a mechanik twierdzi że w tym rozruszniku nie wymienia sie bendixa.
- ArturoK4
-
- Kontaktowanie:
Tak właśnie zrobię , bo co się nasłuchałem ile sie będzie musiał namęczyć się żeby sciagnąć skrzynię żeby sprzęgło wymienić (Musi jakiś wózek dorobić żeby skrzynia mu nie spadła na głowę) wzioł auto a teraz wymyśla.
Kolega Kowal też u niego był ale jak usłyszał że do wymiany sprzęgła w jego Jeepie trzeba silnik wyciognąć to pojechał do Zabrza do Biga i zrobili mu na poczekaniu.
Ręce opadają przy takich "mechanikach" !

Kolega Kowal też u niego był ale jak usłyszał że do wymiany sprzęgła w jego Jeepie trzeba silnik wyciognąć to pojechał do Zabrza do Biga i zrobili mu na poczekaniu.
Ręce opadają przy takich "mechanikach" !

Rozruszniki Toyoty są w pełni regenerowalne i nigdy jeszcze nie miałem z tym kłopotów. Samemu faktycznie ciężko jest dźwignąć skrzynię ale po to są narzędzia i podnośniki. Jeśli facet ma na wyposażeniu tylko młotek to niech otworzy warsztat prostowania gwoździ.
Kylon
PS. Nie zaglądam do mojego PW. Wystarczy mi e-mail.
PS. Nie zaglądam do mojego PW. Wystarczy mi e-mail.
- ArturoK4
-
- Kontaktowanie:
Dzisiaj mechanior sie zreflektował i po konsultacji ze mną zamówiłem "magneto starter" za 190,00zł wole jednak ta część nową niż używke tym bardziej że reszta u mnie jet w dobrym stanie .
Dziekuję wszystkim za pomoc i porady , bardzo mi to pomogło , teraz wiem jak zbudowany jest rozrusznik , wcześniej myslałem że w środku jest taki mały ludzik z korbką. he he he
Powiem szczerze że mechaniorowi zmiekła rura słysząc że szukam porady i konsultuje sie z znawcami zagadnienia i nagle znalazł mi tą część która wczesniej była nie do wymiany.
Wiem że to jest u tego mechanioka ostania naprawa
!!!!
WIECEJ MOJE BFG 31/MT u niego NIE POSTANIE
!!!!
Dziekuję wszystkim za pomoc i porady , bardzo mi to pomogło , teraz wiem jak zbudowany jest rozrusznik , wcześniej myslałem że w środku jest taki mały ludzik z korbką. he he he
Powiem szczerze że mechaniorowi zmiekła rura słysząc że szukam porady i konsultuje sie z znawcami zagadnienia i nagle znalazł mi tą część która wczesniej była nie do wymiany.
Wiem że to jest u tego mechanioka ostania naprawa

WIECEJ MOJE BFG 31/MT u niego NIE POSTANIE

- ArturoK4
-
- Kontaktowanie:
Dobry z niego mechanik ale do seryjnych plaskaczy przy zmotach załamuje ręce .
W sumie nie jego wina że nie ma w tym doświadczenia ale gębę mógł by trzymać zamkniętą na tematy przeróbek w terenówkach bo kiedyś jak się dowiedzą ci co to przerabiali to mu przerobią twarz na teranową i może nie być mu do śmichu.
ps. pewien mechanik z MPK który dorabia w garażach na piastach.
W sumie nie jego wina że nie ma w tym doświadczenia ale gębę mógł by trzymać zamkniętą na tematy przeróbek w terenówkach bo kiedyś jak się dowiedzą ci co to przerabiali to mu przerobią twarz na teranową i może nie być mu do śmichu.
ps. pewien mechanik z MPK który dorabia w garażach na piastach.
- ArturoK4
-
- Kontaktowanie:
To prawda jak by miał jaja to by nie ściągał od tygodnia skrzyni biegów żeby naprawić sprzęgło w moim pieszczochu i non stop pier..li jakie z tym problemy bo to przeróbka i wogóle kto to wszystko tak spier..lił że nie da sie wyciągnąć.
Mam go już serdecznie dość.
JAK uda mu się przy tej robocie nic nie spieprzyć to będę szczęśliwy.
Mam go już serdecznie dość.
JAK uda mu się przy tej robocie nic nie spieprzyć to będę szczęśliwy.
Witam
w mojej toyotce w rozruszniku pękło koło zębate sprzęgła kierunkowego i za cholere nie moge nigdzie takiego dostać
, w serwisie zaśpiewali 850 zł za tę część, to szukałem używki, całego rozrusznika i też klapa. Czy macie może koledzy jakiś stary niepotrzebny rozrusznik ? do LJ 70 2.4 TD 1994 r to bym odkupił
w mojej toyotce w rozruszniku pękło koło zębate sprzęgła kierunkowego i za cholere nie moge nigdzie takiego dostać

Jest taka firma w andrychowie elektryczna, (też mają kilka terenowychmawrot1 pisze:...do LJ 70 2.4 TD 1994 r ...

dzwonisz do nich, podajesz namiary z rozrusznika i mówisz że potrzebujesz zespół sprzęgający, powinni mieć na miejscu, jak nie to góra trzy dni i mają.
Samą zębatkę to niewiem czy da radę kupić.
Jeśli coś jest grzechu warte, to i grzech nie spróbować...
Dzięki wielkie PAPAS
, zadzwoniłem dzisiaj rano i okazało sie że mają to ma stanie tak jak sugerowałeś, kosztowało 160 zł i przed południem auto było naprawione, a prawie dwa tygodnie szukałem tej części.
Polecam Firme BENDIKS z Andrychowa jestem pod wrażeniem że to mieli bo inne firmy w których pytałem to nawet nie wiedzieli gdzie tego szukać.
pozdrawiam

Polecam Firme BENDIKS z Andrychowa jestem pod wrażeniem że to mieli bo inne firmy w których pytałem to nawet nie wiedzieli gdzie tego szukać.
pozdrawiam