Witam, podczas jazdy na autostradzie zaświeciły się wszystkie 3 franie jedne, patrzyłem na forach w USA i szczerze powiem że opcji jest wiele- korek paliwa (za szczelny czy cuś),woda w paliwie,awaria wtryskiwaczy itp.Ja myślałem że awarii uległ system kontroli trakcji ponieważ sprawdzałem go (but w podłodze) i nie robi, ale po przeczytaniu lektury made by usa zgłupiałem, może ktoś zna problem, który jak zauważyłem, za oceanem jest mnogi.
Pzdr.
rav4 2.4 świeci VSC TRAC i kontrolka silnika
Moderator: Mroczny
Re: rav4 2.4 świeci VSC TRAC i kontrolka silnika
Do toyoty jechac
Inteligent testerem II się podłączyc i bedzie wszystko wiadomo.... tam za duzo elektroniki jest aby ,,spekulować,, co moze byc.
W przypadku detekcji jakiegolokwiek bledu w ster. silnikiem kontrola trakcji jest automatycznie wylaczana.
Inteligent testerem II się podłączyc i bedzie wszystko wiadomo.... tam za duzo elektroniki jest aby ,,spekulować,, co moze byc.
W przypadku detekcji jakiegolokwiek bledu w ster. silnikiem kontrola trakcji jest automatycznie wylaczana.
-
- jestem tu nowy...
Re: rav4 2.4 świeci VSC TRAC i kontrolka silnika
Okazało się, że mechanior nie dokręcił przewodów elektrycznych, które są zamontowane na klemie i stąd wywaliło błąd, oj ci mechanicy
Pzdr

Pzdr