Przepływomierz 22R-E

LandCruiser, 4Runner, Hilux, Rav4

Moderator: Mroczny

Awatar użytkownika
xem
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...
Kontaktowanie:

Przepływomierz 22R-E

Post autor: xem » sob cze 13, 2009 8:37 pm

Witam wszystkich a szczegolnie ciepło Rokfora
:D
Swieci mi sie na stałe Check, po wyświetlanym Kodzie (31) i mądrej ksiązce wyszło mi że to ani chybi przepływomierz, nowy zabił mnie ceną (ok 650) na alledrogo sa ale zupełnie nie z moimi oznaczeniami ( moje :22250-35050)- czy da się cos taniej dobrac? czy dobierac wyłacznie po numerze czy np po pojemności ?(np Previa2,4) czy może być wyłacznie do tego typu?
pozdrawiam
Taro...nie ma takiego samochodu...

Awatar użytkownika
Wieśmak

Re: Przepływomierz 22R-E

Post autor: Wieśmak » sob cze 13, 2009 8:58 pm

Spróbuj od starej mazdy 323:)
BYŁO:GR, L200 4runner Niva Frota UAZ K160 Grand cherokee Samurai Explorer Pajero JEST Disko td5

Awatar użytkownika
xem
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...
Kontaktowanie:

Post autor: xem » sob cze 13, 2009 10:03 pm

Dzieki bede probowal

rokfor32

Post autor: rokfor32 » pn cze 15, 2009 9:39 am

Przepływomierz w tym modelu należy do mega niezajebliwych, jak chodzi o elektronikę we wnętrzu. Przytrafia się mu natomiast, że klapka się przycina. Zatem na początek trzeba go rozebrać i porządnie sprawdzić, serwisówka podaje zresztą jakie powinny być parametry elektryczne na poszczególnych stykach, łatwo sprawdzić, czy nie ma gdzieś przerwy w obwodach. Jeżeli miernik pokaże przerwę, to trzeba otworzyć pokrywę (jest uszczelniona jakimś silikonem, ja to wycinam nożem), i poprawić luty na złączu.

Co do zamienników - nie ma. Może być od innego modelu toyoty, ale musi być z silnika 22-RE.

Z 3VZ-E wygląda i gabarytowo jest identyczny, ale ma inny układ wyprowadzeń (nie da się poprzekładać kabelków w kostce, bo brakuje jednego pinu, właśnie tego, którym ECU w 22R-E kontroluje poprawność działania urządzenia)
w sprawach technicznych - rokfor32@wp.pl

Awatar użytkownika
xem
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...
Kontaktowanie:

Post autor: xem » pn cze 15, 2009 11:14 pm

Czesc Rokfor :D
W moich rekach jednak zajebliwy-niestety. Musiał go ktos robic wczesniej bo ten silikon w polowie wypadl i przez to dostala sie woda z piachem ,zaczałem rozbierac jednak nie od strony klapki tylko tej z pinami i no i upieprzylem plytke.a tam popękało nie tylko na scieżkach ale i na rezystorach, takze bez nowego sie nie obejdzie.Szkoda ze nie ma uzywanych skoro piszesz że to takie niezawodne
pzdr

ODPOWIEDZ

Wróć do „Toyota”