4 runner pływanie {wybieranie nierówności asfaltu

LandCruiser, 4Runner, Hilux, Rav4

Moderator: Mroczny

BUNIO
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

4 runner pływanie {wybieranie nierówności asfaltu

Post autor: BUNIO » wt lip 21, 2009 9:05 pm

witam wszystkich posiadaczy tegóż autka. mam takie pytanie czy macie ten sam problem lub w czym tkwi on. moja toyota choć luzów nie ma pływa po drodze .po prostu wybiera koleiny że cały czas muszę ją pilnować bo rowy głębokie.jeżdżę na oponach o szer 265 i nie wiem czy zmiana czegokolwiek tu coś pomoże .może któryś z was miałten sam problem???

Awatar użytkownika
DamnIt!

Re: 4 runner pływanie {wybieranie nierówności asfaltu

Post autor: DamnIt! » wt lip 21, 2009 9:12 pm

BUNIO pisze:witam wszystkich posiadaczy tegóż autka. mam takie pytanie czy macie ten sam problem lub w czym tkwi on. moja toyota choć luzów nie ma pływa po drodze .po prostu wybiera koleiny że cały czas muszę ją pilnować bo rowy głębokie.jeżdżę na oponach o szer 265 i nie wiem czy zmiana czegokolwiek tu coś pomoże .może któryś z was miałten sam problem???
jeśli jesteś lajkonikiem w temacie mechanicznym to udaj się do stacji kontroli pojazdów i za 1-2 dyszki koleś sprawdzi Ci zawieszenie itd.
Lewicowość jest rodzajem fantazji masturbacyjnej, dla której fakty nie mają znaczenia. G.Orwell

BUNIO
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: BUNIO » wt lip 21, 2009 9:17 pm

jak nie wieżysz w moje zdolności jako mechanik to możesz mnie przepytać :)11 ja podejżewam że może czas zmienić fachowca od zbieżności bo cały czas jeżdżę do tego samego

rokfor32

Post autor: rokfor32 » wt lip 21, 2009 10:22 pm

Ten typ tak ma, zjawisko narasta wraz z wiekiem, a dodatkowo potęgowane jest przez szerokie koła.

Jeżeli jesteś absolutnie pewien stanu tulei zawieszenia, również tylnego, oraz łożysk w piastach, to pozostaje znaleźć stację, na której mechanicy od geometrii kół znają się na swojej robocie, i skontrolować POCHYLENIE SWORZNIA ZWROTNICY.

Natomiast o regulacji tego od ręki prawie na pewno możesz zapomnieć, chyba że masz już kupiony nowy zestaw tulei dolnego wahacza :)21 . To cholerstwo ciężko ruszyć nawet w kilkuletnim zaledwie aucie, a w starszym egzemplarzu to trzeba wycinać palnikiem.
w sprawach technicznych - rokfor32@wp.pl

CZOBI
Kontaktowanie:

Post autor: CZOBI » czw lip 23, 2009 4:32 pm

niesmiertelne howno IFs :roll:
tuleje wachaczy zamiennika brak , sworznie wachaczy zamienniki gownianee a genuin drogi
a btw zacznij od zbierznosci i koniecznie wywarazania opon! powaznie
niedawno dostwaelm qrwicy, geometria nowe sworznie nowe tuleje a telep przeokrutny, brak pomyslow
az w koncu zmienilem glupa oponiarza zbadal wymamrotal dolozyl ciezarkow i nagle cud , hill pojechalo prosto
:o fuk taka pierdola
ale to wersja bardzo optymistyczna :)21 , raczej jak Rokfor prawi...

BUNIO
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: BUNIO » pt lip 24, 2009 8:28 am

chyba macie rację !! muszę coś z tym zrobić bo zakładam nówki oponki więc szkoda by je pocięło :roll: pozatym nigdy terenówka nie bedzie osobówką i na odwrót.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Toyota”