toyota hilux surf ssrx przekładka z anglika
Moderator: Mroczny
toyota hilux surf ssrx przekładka z anglika
witam. sprowadziłem z Japoni, fajny egzemplarz hiluxa surf ssrx z 97 roku, chciałbym zrobić przekładkę na lewo stronny układ kierowniczy. Z tego co się orientowałem to jest dużym problemem znaleć w ogóle ten model hiluxa w Polsce a co dopiero częsci do przekładki. czy mógłby mi ktoś pomóc gdzie najlepiej szukać i jakie części można zamienić ewentualanie od landcruiser`a, ponoć coś pasuje od 110tki????
Re: toyota hilux surf ssrx przekładka z anglika
przeca to 4runner 

z jakim silnikiem ten samochod?
nie 4 runner tylko hilux surf produkowany 0d 96 roku, jest to wersja produkowana głównie na japonie i australnie, jest tez ich trochę w USA, rzadkość na naszym rynku, zdecydowanie różni się od 4 runner`a do 95roku, których jest bardzo dużo w naszym kraju. wersja z silnikiem disla 3l w automacie

Obie nazwy były stosowane zamiennie, w zależności od rynku. Taki? http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C10192311
same starocie
Jeżeli to jest to auto co na fotce to tego w stanach jest jak psów i w dodatku są tam tanie jak barszcz.
Do przekładki proponuję części z hiluxa z tego samego rocznika, albo właśnie z wersji amerykańskiej, lecz z doświadczenia wiem, że ciężko jest coś znaleśc, bo szukałem lusterka jakiś czas.
Do przekładki proponuję części z hiluxa z tego samego rocznika, albo właśnie z wersji amerykańskiej, lecz z doświadczenia wiem, że ciężko jest coś znaleśc, bo szukałem lusterka jakiś czas.
Cool jest 

Raczej ten, oznaczenie KZN185, tak? Magiel jest ten sam co w Tacomie, reszty nie chce mi sie sprawdzać ale raczej inna. Hilux z tych roczników jest zupełnie inny.
Dziwi mnie jak można ściagnąć auto do przekładki wiedząc że będzie problem z częściami? A będzie trzeba ich troche wymienić, w wersji JDM chyba nawet kierunki wrzuca sie prawą ręką
Dziwi mnie jak można ściagnąć auto do przekładki wiedząc że będzie problem z częściami? A będzie trzeba ich troche wymienić, w wersji JDM chyba nawet kierunki wrzuca sie prawą ręką

same starocie
dokładnie to ten model od 96-02 , taj jak myślałem ze będzie problem z częsciami, auto sprowadziłem bo używałem go już kilka lat za granica, z lewo stronnym ruchem. Myślę ze jedyną szansą będzie ściągać części z USA ...