1. znalazłem coś co nie wiem do czego służy, ulokowane jest w prawej dolej części nóg pasażera czyli tu:

Jest to coś na potencjometrze ale jeszcze nie doszedłem do czego to służy. a wygląda tak:

2. Czy mogę założyć sprężyny OME + 40 mm do seryjnych ( przynajmniej tak mi się wydaje) amortyzatorów ( są koloru białego). autko lekko leci na tył, myślę, że jak dociążę, będzie to nie tak jak być powinno, dlatego delikatnie bym podniósł tył. Czy jest to możliwe bez wymiany amorków ( diagnosta stwierdził, na przyrządach że są nowe).
3. Opony jakie posiadam to Goodyear Wrangler AT/R 235/75 R15 /30x9.5/ R15 jak dopasować ciśnienie do jazdy na czarnym i jak na lekko terenowo. Wklejki pokazują 2.7 mim zdaniem autko na czarnym wydaje się lekko za twarde. Opony są w stanie hmm prawie nowym i nie chciał bym im zrobić krzywdy jeżdżąc po asfalcie z zbyt małym ciśnieniem. Do ilu mogę sobie zejść tak żeby ich nie zmęczyć za szybko. Mam nadzieje, że w przyszłości po przekonaniu się do autka będą większe ale na początek muszą wystarczyć.
4. Pytanie nr. 4 jak zrobić, czym zrobić konserwacje ramy i całego spodu. Autko póki co wygląda całkiem zdrowo za wyjątkiem dołów od środka przednich drzwi ( zostaną zrobione w najbliższym czasie). Może kto się tym zajmuje np. w okolicach Jeleniej Góry lub Zielonej Góry i zrobi to dobrze. Lub jak to zrobić samemu i czym.
To tak na początek co mi wpadło do głowy, myślę, że pytań tego typu będzie więcej w miarę użytkowania autka. Dzięki z góry za odpowiedzi.
Kto chciał zobaczyć nabytek i pytał o to w poprzednim moim wątku czyli wybór między 4r a disco proszę. Jak już wiecie padło na 4r, nie do końca ten, który miał być ale jest 2.4 td:

Mam tylko nadzieję, że to będzie jeździć