Walenie przy skręcie kół w Hiluxie.

LandCruiser, 4Runner, Hilux, Rav4

Moderator: Mroczny

Awatar użytkownika
Fotografik
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Walenie przy skręcie kół w Hiluxie.

Post autor: Fotografik » wt lip 27, 2010 12:16 am

Witam jeżdżę nowym hilem, wczoraj trochę poharcowałem, Samochód jest wyposażony w osłony podwozia. W zasadzie jedne co mi przychodzi do głowy, to wczoraj dotknąłem podwoziem powalonego drzewa, jednakże koła cały czas dotykały ziemi. Tak w zasadzie po zdarzeniu przejechałem jeszcze jakieś 120 km po czarnym, plus cały dzień dzisiaj. Walić zaczęło dopiero dzisiaj wieczorem, konkretnie jak parkowałem pod blokiem. Odgłos jakby któraś z osłon się obluzowała i wydawała ten dźwięk dzięki drganiom silnika, ale to dzieje się tylko przy skręconych kołach, jutro z rana tam zajrzę, jakoś na wieczór nie lubię takich rzeczy robić. Ktoś się wypowie czego konkretnie szukać? Do ASO mam co prawda 7 minut jazdy, no ale może to jakaś błahostka...

z góry dzięki i pozdrawiam :D

Kylon

Re: Walenie przy skręcie kół w Hiluxie.

Post autor: Kylon » wt lip 27, 2010 6:06 am

Sam chyba sobie odpowiedziałeś na pytanie czego szukać. Nikt z nas tego nie widzi więc trudno jest coś pomóc.
Kylon
PS. Nie zaglądam do mojego PW. Wystarczy mi e-mail.

Awatar użytkownika
Dragunov

Kontaktowanie:

Post autor: Dragunov » wt lip 27, 2010 8:47 am

chyba że chodzi o "strzały" przy maxymalnym skręcie...
no limits,no rules,no roads
4runner 1st gen. '88

Kylon

Post autor: Kylon » wt lip 27, 2010 4:29 pm

Nowy Hil nie ma już tego problemu :wink:
Kylon
PS. Nie zaglądam do mojego PW. Wystarczy mi e-mail.

Awatar użytkownika
Dragunov

Kontaktowanie:

Post autor: Dragunov » wt lip 27, 2010 6:19 pm

szczęściarze :)21
no limits,no rules,no roads
4runner 1st gen. '88

szwendała
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: szwendała » śr lip 28, 2010 8:32 am

Fotografik. Zanim wpadniesz w szpony fachowców którzy wycisna z Ciebie ostatni grosz, pomogą a jak nie to zorganizują konsylium które stwierdzi że tak musi być, wymyj dokładnie karcherem podwozie ze szczególnym uwzględnieniem miejsc gdzie elementy amortyzowane: silnik, buda, paka, mosty mogą się stykać z ramą lub osłonami

Awatar użytkownika
Fotografik
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Fotografik » czw lip 29, 2010 12:26 pm

szwendała pisze:Fotografik. Zanim wpadniesz w szpony fachowców którzy wycisna z Ciebie ostatni grosz, pomogą a jak nie to zorganizują konsylium które stwierdzi że tak musi być, wymyj dokładnie karcherem podwozie ze szczególnym uwzględnieniem miejsc gdzie elementy amortyzowane: silnik, buda, paka, mosty mogą się stykać z ramą lub osłonami
Dzięki wielkie:) podwozie myję regularnie, czyli jak się zbierze błotko;p ale dzięki za miłą radę:)

Zajrzałem pod spód, rano jak było jasno. Śruba była konkretnie obluzowana i cała osłona pod skrzynią biegów drżała.

Dzięki wszystkim za szybką odpowiedz. odpisuję dopiero teraz, bo siedzę na Castle Party w Bolkowie, a trzeba się było spakować, dokręcić śruby, dojechać...

Pozdrawiam.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Toyota”