4runner 2,4i
Moderator: Mroczny
4runner 2,4i
Jako nowy użytkownik na starcie witam wszystkich kolegów jak i koleżanki
mam okazje kupić tanio 4runnera I, tylko z silnik to 2,4 benzyna (o ile mi wiadomo 112 konny) o którym mało co mogę znaleść. Czy ktoś może mi coś o nich powiedzieć jak np z częściami do tego? Jak one się spisują ? czy były jeszcze w czymś popularniej montowane ? Czy po prostu to padaka do której ciężko bedzie znaleźć części i nie ma co się w to bawić? Pozdrawiam i z góry dziękuje za odpowiedź ponieważ jest to dla mnie w miarę pilne.

Re: 4runner 2,4i
normalny, niezbyt wyśilony motorek 22re zapewnie. Rozrząd na łańcuchu. Celica,Hilux na tym jeździło. Z częściami specjalnych problemów nie ma, ceny czasem śmieszne. Nieco upierdliwe upchanie kabloteki i wężyków pod maską ale do przeżycia. Idiotyczne umiejscowienie filtra paliwa. Spokojnie znosi gazowanie LPG (oczywiście przez fachowca). Mnie brało toto max 12 litrów na 100km cyklu mieszanego. Około 10 litrów na 100km trasy (bez przedniego mostu oczywiście i tempo rzędu 90-100km/h). Gazu zjada odpowiednio 15(mieszane) - 12litrów (trasa). W sumie nie trzeba przekraczać 3000 obrotów
bardzo spokojny silnik.
Auto 88 rok, 260.000 przebiegu, kompresja 11,5na każdym cylindrze.
Amerykanie potrafią z tego sporo wyciągnąć (podniesiona pojemność, turbocharger itp) ale tam częściej 3,6l działało.
imho podstawowy silnik, szału nie robi ale tragedii nie powoduje

Auto 88 rok, 260.000 przebiegu, kompresja 11,5na każdym cylindrze.
Amerykanie potrafią z tego sporo wyciągnąć (podniesiona pojemność, turbocharger itp) ale tam częściej 3,6l działało.
imho podstawowy silnik, szału nie robi ale tragedii nie powoduje

no limits,no rules,no roads
4runner 1st gen. '88
4runner 1st gen. '88
Re: 4runner 2,4i
dziekuje bardzo za pomoc !