kontrolka smarowania

LandCruiser, 4Runner, Hilux, Rav4

Moderator: Mroczny

maxx4379
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

kontrolka smarowania

Post autor: maxx4379 » ndz sty 02, 2011 2:10 pm

Witam Serdecznie w nowym roku !
Ja mam pytanko do kolegów chodzi mi o kontrolke smarowania oleju , przyjechalem toyotką do domu rano stala caly dzien na zewnątrz gdy jechalismy na sylwestra raptem zaswiecila mi sie kontrolka smarowania zgasilem auto sprawdzilem olej zobaczylem pod spodem czy gdzies nie zaczepilem misa wszystko cale odpalilem bylo ok podjechalem znow to samo tylko tak jak lampka na choince raz sie zapala raz gasnie bez wyjatku obrotów zgasilem odczekalem chwilke ponownie zapalilem i wszystko bylo ok do momentu powrotu do domu . Okolo godziny 4 rano odpalilem silnikzeby popracowal i sie ogrzal bylo ok kiedy wsiadlem i dotknelem gazu znow sie zapalila ale zaraz zgasla i bylo ok podjechalismy moze okolo 1 km zznów to samo jak w dyskotce raz gasnie raz sie pali a jak sie palila to tak mrzyla i gasla potem slyszalem szum dochodzacy gdzies z przodu silnika zgasilem autko rano odpalilem kontrolka sie nie pali ale jakis szum przy pasku silnika . Moze ktos mial podobne objawy niech podpowie co to moze byc a jeszcze toyotka ma 190000 tys przejechane wszystkie przeglady robione !! prosze o pomoc bo obawiam sie ze moze cos siedzieje silnikiem !!

jerzy gie
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Re: kontrolka smarowania

Post autor: jerzy gie » wt sty 04, 2011 6:08 pm

Witam
Może to się wyda śmieszne , ale podobny problem miałem pracując na koparkoładowarce też mi zapalała lampka od ciśnienia oleju i okazało się ,że przetarł się przewód od czujnika ciśnienia i robił zwarcie. Myślę , że musiałbyś sprawdzic przewody czy niedotykają masy, albo to może byc początek końca czujnika ciśnienia.
Ja mam kąpiele w błocie za darmo inni za to płacą.
VW Taro 2.4D 97`Extra Cab vel Hilux
GSM 504244124

ODPOWIEDZ

Wróć do „Toyota”