Obsługa napędów w Hiluxie pilna prośba o pomoc...

LandCruiser, 4Runner, Hilux, Rav4

Moderator: Mroczny

Sarin
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Obsługa napędów w Hiluxie pilna prośba o pomoc...

Post autor: Sarin » ndz mar 13, 2011 6:45 pm

Cześć,
w poniedziałek w pracy dostanę samochód służbowy i będzie to Toyota Hilux 1996 r 2.4 TD niestety do tej pory nie miałem absolutnie rzadnej styczności z prawdziwymi samochodami terenowymi w związku z tym za radą kolegi skierowałem swoje pierwsze kroki na forum4x4.pl i mam do was ogromną prośbę o chociaż którtki instruktaż obsługi napędów w tym samochodzie (chodzi mi o to krótszą wajhę :wink: ) czy napędy tą wajhą przełącza się z użyciem sprzęgła? Czy robi się to na postoju? Do czegu służy tam N i kiedy się go używa? Wiem że dla was to banalne pytanie i będziecie niezły ubaw mieli ale niestety ja nigdy nie jeździłem takim samochodem a nie chce go popsuć.

rokfor32

Re: Obsługa napędów w Hiluxie pilna prośba o pomoc...

Post autor: rokfor32 » ndz mar 13, 2011 7:14 pm

Jeżeli nikt nie zajumał - to na spodniej stronie osłon słonecznych (kierowcy) jest instrukcja używania tej wajchy. Zaraz obok instrukcji konserwacji i smarowania elementów napędu ... :wink:
w sprawach technicznych - rokfor32@wp.pl

Sarin
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Sarin » ndz mar 13, 2011 8:50 pm

Hiluxa będe miał w poniedziałek więc do tego czasu chciałbym wiedzieć chociaż podstawy a i obawiam się że tej instrukcji o której mówisz może nie być.

Awatar użytkownika
sbb

Post autor: sbb » ndz mar 13, 2011 8:59 pm

Land Rover Discovery 300tdi 96 r - zielony :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Toyota”