Znany i polecany zakład Wrocław
Moderator: Mroczny
Znany i polecany zakład Wrocław
Witam wszystkich jest to mój pierwszy post na tym forum. chciałbym się dowiedzieć gdzie we wrocławiu lub okolicach znajduje się jakiś godny polecenia zakład specjalizujący się w toyotach. Konkretnie chodzi mi o hiluxa. Jest to samochód mojego ojca i niedawno skończyła sie gwarancja, wiec szukamy jakiegoś zakładu w którym można wykonać jakieś naprawy. Przykładowo teraz padł alternator i w aso za regenaracje krzyknęli 1800zl...
Re: Znany i polecany zakład Wrocław
nikt nie mówił, że będzie tanio
jasne, nikt nie mówił, wiadomo ze za wiedze i jakosc trzeba płacić , a czy ta wiedza i jakosc w aso zawsze jest warta swojej ceny?
Zdecydowanie nie w Aso Toyoty, o Alan Auto z Wrocka książkę mógłbym napisać na podstawie tylko dwóch przypadków 

Your body is not a temple, it's an amusement park. Enjoy the ride.
tel. 504126172
tel. 504126172
no właśnie
Ja też z Alanem mam złe doświadczenie. Jeden samochód u nich kupiłem ale wtedy nie byo jeszcze Nowakowskiego. Teraz z nowym LC jeżdżę właśnie do Nowakowskiego a z HZJ jeżdżę niedaleko mnie do Jelcza do chłopaków z Rayo. Oni głównie robią Land Rovery ale radzą sobie też z Nissanami, Toykami itd. Na Twoim miejscu zadzwoniłbym do nich bo sami pewnie tego i tak nie robią ale podadzą kogoś kto dla nich robi.
A propos Alana: przypomniało mi się jak na jeździe próbnej sprzedawca w Land Cruiserze szukał guzika do zwolnienia hamulca ręcznego....
A propos Alana: przypomniało mi się jak na jeździe próbnej sprzedawca w Land Cruiserze szukał guzika do zwolnienia hamulca ręcznego....

Jak mam potrzebę zakupu jakichś części oryginalnych Toyotowych to na bank nie pojadę do AlanAuto, wolę jechać na Bielany do Nowakowskiego.
Obsługa jest normalna i nie ma problemów.
W AlanAuto są nieuprzejmi i robią łaskę, że w ogóle sprawdzą po numerze części cokolwiek.
Nie mówię o tym że dzwonię zawsze z numerem części i nie musza nic już robić poza wklepaniem numerku co jest i tak nie lada poświęceniem z ich strony. Obsługa koszmar.
Są jeszcze nieautoryzowane warsztaty które potrafią to i owo z Troyotą zrobić
W AlanAuto są nieuprzejmi i robią łaskę, że w ogóle sprawdzą po numerze części cokolwiek.
Nie mówię o tym że dzwonię zawsze z numerem części i nie musza nic już robić poza wklepaniem numerku co jest i tak nie lada poświęceniem z ich strony. Obsługa koszmar.

FON 666 131 133
To załatw mi sondę Lambda z wymianą do Yarisa za mniej niż 1200 pln... Będę wdzięczen.alban pisze:Jak mam potrzebę zakupu jakichś części oryginalnych Toyotowych to na bank nie pojadę do AlanAuto, wolę jechać na Bielany do Nowakowskiego.
Nie mówię o tym że dzwonię zawsze z numerem części i nie musza nic już robić poza wklepaniem numerku co jest i tak nie lada poświęceniem z ich strony. Obsługa koszmar.![]()
tel. 504126172
tel. 504126172
Są są.
Pod warunkiem, że czasem odpowiadają np. na PW. 

@Cruiser - do mnie nie pisałeś...
@Kabal - jaki to Yaris?

@Kabal - jaki to Yaris?
FON 666 131 133
A pisałem pisałem...... Na innym forum. Tym od Cruiserów. 

druga generacja. Jak coś ustalisz, to dzwoń, mam mało czasu na net w tym tygodniu. Do jutra wieczorem muszę wiedzieć, inaczej w piątek auto jedzie do ASO. Z góry wielkie dzięki za pomoc.alban pisze:@Cruiser - do mnie nie pisałeś...![]()
@Kabal - jaki to Yaris?
tel. 504126172
tel. 504126172
Rok produkcji, pojemność i moc silnika...
A najlepiej VIN.
A najlepiej VIN.
FON 666 131 133
jutro rano zadzwonię.alban pisze:Rok produkcji, pojemność i moc silnika...
A najlepiej VIN.
tel. 504126172
tel. 504126172