Tacoma czujnik ABS

LandCruiser, 4Runner, Hilux, Rav4

Moderator: Mroczny

chavez
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Tacoma czujnik ABS

Post autor: chavez » czw lis 24, 2011 11:30 am

Witam!
Poszukuję czujnika ABS przedniego lewego koła do Toyoty Tacoma. Niestety w kraju jakoś nowego nie mogę dostać a ze stanów ściągać na razie nie chcę. Może ktoś jest w stanie pomóc? Niestety gdzieś zapodziałem numer z czujnika ale jak będzie potrzebny to się sprawdzi jeszcze raz. Może być ewentualnie używany jeśli ktoś posiada.

rokfor32

Re: Tacoma czujnik ABS

Post autor: rokfor32 » czw lis 24, 2011 11:48 am

Nie ma takiej opcji, żeby ASO toyoty tego nie ściągnęło.

Jak chcesz szukać zamienników, to wklep sobie numer oryginału tutaj: http://www.toyodiy.com/parts/xref, wylistuje Ci modele na Europę, w jakich stosowano ten sam czujnik.
w sprawach technicznych - rokfor32@wp.pl

Awatar użytkownika
Wojtek_W

Post autor: Wojtek_W » czw lis 24, 2011 12:17 pm

Zajebista strona.
:)2
Do innych marek tez cos takiego funkcjonuje?
y61 long `99 +2`TrailMaster +SuperWinch +ARB przod + inne swiatelka,przelaczniki,bagazniki...

chavez
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: chavez » czw lis 24, 2011 12:51 pm

Nie no ASO ściągnie bez problemu ale szczerze mówię cena lekko przesadzona ale jak nie będzie innej drogi to trudno.

rokfor32

Post autor: rokfor32 » czw lis 24, 2011 5:20 pm

Wojtek_W pisze:Zajebista strona.
:)2
Do innych marek tez cos takiego funkcjonuje?
Nic mi nie wiadomo na ten temat. Może, choć wątpię.

Jak korzystam z tej strony bardzo często, szczególnie jak potrzebuję jaką część z ASO. Nie ma dyskusji, że nie mogą znaleźć, bo nie ma VUN-u, a było zylion modeli, albo lexusa to oni już nie prowadzą ... - dostają ode mnie numer, a ja info czy będzie na jutro (z Wawy) czy za trzy dni (z Belgii). Czasem, bardzo rzadko, realizacja zamówienia trwa dwa tygodnie - jeżeli jakaś część jest nietypowa na Europę i idzie z Japonii. W dodatku ceny tam podane z grubsza odpowiadają cenom w serwisie, można więc ocenić rząd wielkości kosztów, jak się coś planuje.

Oprócz tego w toyocie jest dostępna pełna dokumentacja serwisowa do dowolnego modelu - niestety płatna dosyć słono. Po opłacie masz dostęp do serwisówek identycznych jak ASO, w trybie on line. Można też sobie zamówić formę papierową - też do dowolnego modelu.

Serwisówki fabryczne w porównaniu do np. Haynesa mają się tak, jak komputer do kalkulatora ... :wink:
w sprawach technicznych - rokfor32@wp.pl

ODPOWIEDZ

Wróć do „Toyota”