Tundra na ratunek w Gdyni
Moderator: Mroczny
- Misiek Cypr
-
Tundra na ratunek w Gdyni
Ostatnio zmieniony czw gru 22, 2011 7:27 pm przez Misiek Cypr, łącznie zmieniany 1 raz.
Obecnie park maszyn nie zawiera 4x4
513549044
513549044
- Misiek Cypr
-
Re: Tundra na ratunek w Gdyni
Naukowcow nie trzeba, ale dla naukowcow te wszystkie anteny musieli zamontowac 

Obecnie park maszyn nie zawiera 4x4
513549044
513549044
No ale tytuł jasno wskazuje "twórców"
Kod: Zaznacz cały
Gdyńscy naukowcy skonstruowali pojazd ratowniczy
Disco 300 ES
- wojtek_kom
-
Ja tam widzę, tylko gotowe klocki, poskładane do kupy.
Szału nie ma, średnio rozgarnięty warsztat to zrobi, na zlecenie
Szału nie ma, średnio rozgarnięty warsztat to zrobi, na zlecenie

Nissan-y
- Igor V8
-
okurwajapierdole
to UE padła na parę groszy
Co za idiota wpadł na taki pomysł ....
... i skalne kapcie do wody ... to jest najbardziej potrzebne naszym ratownikom śródlądowym

Co za idiota wpadł na taki pomysł ....

... i skalne kapcie do wody ... to jest najbardziej potrzebne naszym ratownikom śródlądowym

Idee Lenina wiecznie żywe ... komunista , chwilowo w konspiracji ... 

- Damian
-
- Kontaktowanie:
dość...typowe
the lifestyle you've ordered is currently out of stock.
LR
LR
- wojtek_kom
-
Jaki kraj, tacy naukowcy:
http://wiadomosci.onet.pl/regionalne/po ... omosc.html
Cytując "nie potwierdzają tego żadne badania, w budynku przy ul. Dojazd w Poznaniu zostaną zamontowane odpromienniki żył wodnych. "
I tak, zdrowia życzę.
http://wiadomosci.onet.pl/regionalne/po ... omosc.html
Cytując "nie potwierdzają tego żadne badania, w budynku przy ul. Dojazd w Poznaniu zostaną zamontowane odpromienniki żył wodnych. "
I tak, zdrowia życzę.
Nissan-y
Statecznośc tego pojazdu na wodzie na pierwszy rzut oka budzi zasadnicze watpliwości 

KASZTANIARZ- SENIOR
BUDUJEMY PROTOTYPY
tel 798215618 /GG2385761/
blaszczyk4x4.pl
BUDUJEMY PROTOTYPY
tel 798215618 /GG2385761/
blaszczyk4x4.pl
Ale Panowie!
Poza kasą przecie o nic więcej tu nie chodzi...
Jak ktoś tu napisał "średnio rozgarnięty warsztat" wszystko poskładał do kupy i zgarnął niezłą kasę którą EU wywaliła.
Znam przypadek z podwórka obok (zbieżność sytuacji zupełnie przypadkowa) jak pewna grupa "ekologów" dostał pule na pojazd do oglądania "żabki niewydymki".
"średnio rozgarnięty warsztat" (akurat ten jest rozgarnięty) - wziął sprawę w swoje ręce i zrobił 3 samochody warte 120Kpln za 210Kpln za sztukę dokumentując zasadność zastosowanych elementów dostępnych bez problemu w IC np.
Wszyscy są zadowoleni.
EU, bo spełnili ich ustawowy obowiązek, "ekolodzy" bo mają zajefajne fury do lansu i "średnio rozgarnięty warsztat" bo jest zarobiony.
Na tym to polega i tylko się z tego cieszyć!
Oby więcej takich inwestycji EU
Jak ktoś tu napisał "średnio rozgarnięty warsztat" wszystko poskładał do kupy i zgarnął niezłą kasę którą EU wywaliła.
Znam przypadek z podwórka obok (zbieżność sytuacji zupełnie przypadkowa) jak pewna grupa "ekologów" dostał pule na pojazd do oglądania "żabki niewydymki".
"średnio rozgarnięty warsztat" (akurat ten jest rozgarnięty) - wziął sprawę w swoje ręce i zrobił 3 samochody warte 120Kpln za 210Kpln za sztukę dokumentując zasadność zastosowanych elementów dostępnych bez problemu w IC np.
Wszyscy są zadowoleni.
EU, bo spełnili ich ustawowy obowiązek, "ekolodzy" bo mają zajefajne fury do lansu i "średnio rozgarnięty warsztat" bo jest zarobiony.
Na tym to polega i tylko się z tego cieszyć!
Oby więcej takich inwestycji EU

FON 666 131 133
Ale palce maczali profesjonaliści z naszego podwórka (trójmiejskiego), jak widzę. Więc o co ta piana?
Się te boćki nalatają... Elwood
Uszczelniłbyś Tundrę, by tak spokojnie śmigała? Skąd wiesz, co to za projekt? Oczywista zaraz kopa w dupę tym, którym się chce.alban pisze:Ale Panowie!
Ale o jaką pianę Ci chodzi?
Jeśli odebrałeś jakąś negatywną przesłankę do "waszego podwórka" to jesteś jak to mówią w mylnym błędzie.
Odniosłem się do wypowiedzi moich przedmówców potwierdzając ich zdanie.
A to że napisałem więcej niz jedno zdanie to już problem?
I skąd wiesz co jestem w stanie uszczelnić?
Jeśli odebrałeś jakąś negatywną przesłankę do "waszego podwórka" to jesteś jak to mówią w mylnym błędzie.
FON 666 131 133
Ja uszczelniłem. Rylo. Można wyjechać na motorze... Kluczyk masz?
Nie trzymam Kobiet w domu...
erpe_roman
Za tęczowym mostem: Ranger, Fiorino, Hąda, Pajero, Frontera, Sintra
erpe_roman
Za tęczowym mostem: Ranger, Fiorino, Hąda, Pajero, Frontera, Sintra
alban pisze:Ale o jaką pianę Ci chodzi?
Ale w czym potwierdzasz, że to utopiona kasa?
Niby gdzie, skoro to akademicki projekt.
To super sprawa, że można w ramach uczelnianych projektów coś w końcu skonstruować a jak się trafi, coś po ofroadowej drodze, to... masakra i kpiny?
Gdybyś mógł skorzystać z takiego grantu, to byś krytykował?
Nie wiem, co jesteć w stanie uszczelnić i czy byłby w stanie ogarnąć to średnio ogarnięty zakład OR w taki sposób, żeby miałoby to ekonomiczne uzasadnienie.
Wg mnie bronisz czegoś, czego się nie da obronic. Nie o chęci tu chodzi. Jaki to pojazd ratowniczy? Do czego, dla kogo? Przecież on sam ledwo trzyma się na wodzie. Sposób wsiadania, jak do łodzi podwodnej z I wojny dyskwalifikuje go do jakiejkolwiek akcji. Itd...Blues4x4 pisze:alban pisze:Ale o jaką pianę Ci chodzi?
Ale w czym potwierdzasz, że to utopiona kasa?
Niby gdzie, skoro to akademicki projekt.
To super sprawa, że można w ramach uczelnianych projektów coś w końcu skonstruować a jak się trafi, coś po ofroadowej drodze, to... masakra i kpiny?
Gdybyś mógł skorzystać z takiego grantu, to byś krytykował?
Nie wiem, co jesteć w stanie uszczelnić i czy byłby w stanie ogarnąć to średnio ogarnięty zakład OR w taki sposób, żeby miałoby to ekonomiczne uzasadnienie.
Frontera 2,4 zagazowana, Disco II
Alfa Romeo Sprint.
Alfa Romeo Sprint.
Blues, ale nikt nie pisze, że to źle, że coś zrobili. Kwestią jest jak. Na uj w tym aucie murzyńskie felgi i skałkowe opony za zylion? Myślę, że mogło to być tańsze, albo inaczej, można było zaoszczędzone na niepotrzebnych fantach pieniądze wydać inaczej, ot co.
A jak ktoś coś robi naukowo, to musi być przygotowany na krytykę swoich dokonań. A jak robi to za publiczne pieniądze, to musi być przygotowany, na krytykę również od strony finansowej.
A jak ktoś coś robi naukowo, to musi być przygotowany na krytykę swoich dokonań. A jak robi to za publiczne pieniądze, to musi być przygotowany, na krytykę również od strony finansowej.
Your body is not a temple, it's an amusement park. Enjoy the ride.
tel. 504126172
tel. 504126172
Trzeba powiedzieć prawdę jasno i wyrażnie.
Powstał twór, który z uwagi na dokonane przeróbki ciężko nazwać autem homologowanym. Ani to samochód ( z tymi wiszącymi jaśkami) ani łódź. Widać jaki jest niestabilny w wodzie i jak mało sterowny. Dołozenie dodatkowego ładunku ( np. osoby) zachwieje jego stabilnością.
Do czego to ma być używane??? Przecież jeśli ma pomagać w wodzie to raczej przy falach morskich albo od razu zostanie wywrócony na bok albo będzie kompletnie pozbawiony kontroli.
Jak dla mnie tragedia.
Powstał twór, który z uwagi na dokonane przeróbki ciężko nazwać autem homologowanym. Ani to samochód ( z tymi wiszącymi jaśkami) ani łódź. Widać jaki jest niestabilny w wodzie i jak mało sterowny. Dołozenie dodatkowego ładunku ( np. osoby) zachwieje jego stabilnością.
Do czego to ma być używane??? Przecież jeśli ma pomagać w wodzie to raczej przy falach morskich albo od razu zostanie wywrócony na bok albo będzie kompletnie pozbawiony kontroli.
Jak dla mnie tragedia.
tel. 509700949
https://www.escape4x4.pl/
https://www.escape4x4.pl/
- Igor V8
-
Karwa ...Blues4x4 pisze: To super sprawa, że można w ramach uczelnianych projektów coś w końcu skonstruować a jak się trafi, coś po ofroadowej drodze, to... masakra i kpiny?

Weź obejrzyj ten film jeszcze raz ...
Jaki widzisz sens tej Tundry jako samochodu ratowniczego ?
Nie prościej było podnieść walory terenowe zwykłej Tundry , dorzucić lekką przyczepę terenową z lekkim pontonem z dużym silnikiem ?
Idee Lenina wiecznie żywe ... komunista , chwilowo w konspiracji ... 

Może to nie jest najzajebistrzy pojazd ratowniczy i pewnie to co napisał Igor ma większy sens ale jest jeszcze takie cos jak doswiadczenie studenciaków, którzy to konstruowali a potem składali do kupy co dla mnie wydaje sie dużo ważniejsze w tym projekcie,
Ale Ty odbiegłeś od tematu - my o czym innym a Ty o czym innym...Tomek-o pisze:Może to nie jest najzajebistrzy pojazd ratowniczy i pewnie to co napisał Igor ma większy sens ale jest jeszcze takie cos jak doswiadczenie studenciaków, którzy to konstruowali a potem składali do kupy co dla mnie wydaje sie dużo ważniejsze w tym projekcie,
Nikt z nas nie mówił że rozwój Polskiej nauki czy myśli technicznej to zło.
Chodzi o wpakowywanie kasy z EU na patenty które nie mają racji bytu lub gadżety które są tylko potrzebne do lansu.
AmenIgor V8 pisze:Karwa ...![]()
Weź obejrzyj ten film jeszcze raz ...
Jaki widzisz sens tej Tundry jako samochodu ratowniczego ?
Nie prościej było podnieść walory terenowe zwykłej Tundry , dorzucić lekką przyczepę terenową z lekkim pontonem z dużym silnikiem ?

FON 666 131 133
- tkocy20
studenciaki do roboty, nie do zabawy!
wóz bojowy już gotowy, teraz naukowcy wdrażając testy, próby, badania itp wykażą że taki pojazd nie nadaje się do prowadzenia akcji ratunkowej. W ten sposób ocalą dalsze wydawanie kasy i ewentualnie życie ludzkie które miałoby być ratowane. Boże jakby takie coś miało mnie łowić z wody w morzu to ja wolę "po palach idioto, po palach ...."
Swoją drogą żerowanie na budżecie jest coraz bardziej imponujące. Od razu przypomniał mi się super pojazd dowodzenia policji o masie kilku ton i cenie zylion złotych. Zupełnie jak byśmy żyli w strefie Gazy.
Taki wydatek, zamiast kupić im nowe maszyny do pisania w komisariatach
Jedyna nadzieja w tym, że za te absurdy płaci UE
wóz bojowy już gotowy, teraz naukowcy wdrażając testy, próby, badania itp wykażą że taki pojazd nie nadaje się do prowadzenia akcji ratunkowej. W ten sposób ocalą dalsze wydawanie kasy i ewentualnie życie ludzkie które miałoby być ratowane. Boże jakby takie coś miało mnie łowić z wody w morzu to ja wolę "po palach idioto, po palach ...."
Swoją drogą żerowanie na budżecie jest coraz bardziej imponujące. Od razu przypomniał mi się super pojazd dowodzenia policji o masie kilku ton i cenie zylion złotych. Zupełnie jak byśmy żyli w strefie Gazy.
Taki wydatek, zamiast kupić im nowe maszyny do pisania w komisariatach

Jedyna nadzieja w tym, że za te absurdy płaci UE

z wiekiem rośnie ilość osób mogących jedynie pocałować mnie w ....
A nie mogli wziąc czegoś tańszego, musiała byś to tundra za zylion? Wiem, lepiej się prezentuje w TVTomek-o pisze:Może to nie jest najzajebistrzy pojazd ratowniczy i pewnie to co napisał Igor ma większy sens ale jest jeszcze takie cos jak doswiadczenie studenciaków, którzy to konstruowali a potem składali do kupy co dla mnie wydaje sie dużo ważniejsze w tym projekcie,

Frontera 2,4 zagazowana, Disco II
Alfa Romeo Sprint.
Alfa Romeo Sprint.
Wiesz tkocy, inwestowanie w naukę nigdy nie było w tym kraju opłacalne.
I dlatego między innymi nie ma na maszyny do pisania w komisariatach.
A może wygląda tak, że auto przekazała do testów Toyota a opony ich producent?
Warto też luknąć na filmiki z innymi autami adaptowanymi do podobnych celów, choćby przepłynięcia cieśniny Beringa? Polecam! Można dowoli krytykować stabilność a jednak przepłynęło!
Chętnie poznałbym uzasadnienie projektu, zreszta pogadam z jego autorem i podziele sie informacją.
I dlatego między innymi nie ma na maszyny do pisania w komisariatach.
A może wygląda tak, że auto przekazała do testów Toyota a opony ich producent?
Warto też luknąć na filmiki z innymi autami adaptowanymi do podobnych celów, choćby przepłynięcia cieśniny Beringa? Polecam! Można dowoli krytykować stabilność a jednak przepłynęło!
Chętnie poznałbym uzasadnienie projektu, zreszta pogadam z jego autorem i podziele sie informacją.