ile palą wasze rav4 I.
Moderator: Mroczny
-
-
- Kontaktowanie:
ile palą wasze rav4 I.
ile palą wasze ravki z silnikiem 2,0 16V 129KM. Narazie tak licząc 10%-lasy i taki cięższy teren ( w którym nie raz się zakopałem), 40% trasa, 50% miasto i przy takiej dosyć ostrej jeździe spaliła mi 17,5 litra gazu na 100km. ( inastalacja 2 gen z kompurerem stag). Więc nie wiem czy dużo czy nie bo land rover discovery 300TDi taty spalił max 14l a jest przerobiony do typowego off-roadu. U mnie są tylko opony A/T założone i podwyższone zawieszenie o jakieś 5-7cm.
Re: ile palą wasze rav4 I.
maciek111 pisze: taki cięższy teren ( w którym nie raz się zakopałem).

Ravka pali w granicach 8-9 beny

Quidquid latine dictum sit, altum videtur
Cokolwiek powiesz po łacinie, brzmi mądrze
-
-
- Kontaktowanie:
mnie paliła minimum 10l max 16l dlatego gaz założyłem
. zakopałem się ostatnio w piachu ładna górka była mimo blokady na szczycie się zakopałem ale obróciłem kierownicą w lewo w prawo no i kolega pomógł, jakoś naszczęście na wsteku wyjechałem. ;D

Myślę kolego, że ten Twój ciężki teren nie miał zbyt dużego wpływu na spalanie 
Albo wyreguluj instalację albo zmień styl jazdy ... albo jedno i drugie.
To Twoje pierwsze auto ?

To Twoje pierwsze auto ?
Life's Too Short For A Full Time Job
Dojazd do pracy max 10km i kręcenie koło komina 12-14 LPG
-
-
- Kontaktowanie:
tak to w sumie moje pierwsze auto nie licząc tego co mama i dziadek mi dawali swoje auta... jeździć jeżdżę już sporo lat samochodem ale wiadomo jak to jest... styl jazdy trochę go nie oszczędzałem ostatnio mam ciężką nogę niestety ale muszę jakoś się wziąść za siebie żeby ta ,,cegła,, nie szła do spodu.Maqlinka pisze:Myślę kolego, że ten Twój ciężki teren nie miał zbyt dużego wpływu na spalanie
To Twoje pierwsze auto ?
gaz mam dobrze wyregulowany dopiero był założony jakiś tydzień temu. Nie strzela mi ani nie cuduje jest mała różnica mocy między benzyną a gazem wiadomo zawsze będzie to nie CNG. ( powoli ogarniam mechanikę i te rzeczy bo uczę się na technika pojazdów samochodowych-przedostatnia klasa). Czasami znajomym robie samochody ale to drobne rzeczy raz tylko wymienialiśmy uszczelke pod głowicą i rozrząd tak to wiadomo szkoła szkołą a praktyka swoje, ale nie temat o tym... Ostatnio wymieniałem świece, filtr, oleje wszystkie w moście w skrzyni i w silniku, czyściłem kopułkę troche była zabrudzona i nieszczęsne wtryski przez to mi przerywał na benzynie.
ps. zapomniałem dodać do szkoły dojeżdżam 17km w jedną stronę i też często tak jak jadę po 4km nagrzeje się silnik do odpowiedniej temperatury.
Mozesz napisac coś więcej o podwyższeniu zawieszenia o aż 5 -7cm. Z tego co widziałem to OME czy Ironman dawali max 4cm do tego modelu. Tylko wyższe sprężyny(jakie) czy jakies podkładki pod McPhersony? Co z amorami? Masz jakieś foty po przeróbce? Sorka że nie na temat.
Tora, Tora, Toyota LC LJ70, JESZCZE jest
God save the Disco 300, JUŻ jest
-
-
- Kontaktowanie:
poprzedni właściciel wymieniał są bardzo twarde. ( sprawdzałem na stacji diagnostycznej przód 79%/79%, tył 77%/77% więc są praktycznie nowe). firmy nie wiem jakiej naprawdę nie mam pojęcia. zdjęcia mam takie jak teraz stoi pod postem jest link do zdjęć. Pozdrawiam
aa zapomniałem ( jak zawsze) tak strzeliłem że 5-7cm bo sąsiadka ma takiego samego troche mój wyżej siedzi dlatego mam porównanie
aa zapomniałem ( jak zawsze) tak strzeliłem że 5-7cm bo sąsiadka ma takiego samego troche mój wyżej siedzi dlatego mam porównanie

ok, wszystko jasnemaciek111 pisze:poprzedni właściciel wymieniał są bardzo twarde. ( sprawdzałem na stacji diagnostycznej przód 79%/79%, tył 77%/77% więc są praktycznie nowe). firmy nie wiem jakiej naprawdę nie mam pojęcia. zdjęcia mam takie jak teraz stoi pod postem jest link do zdjęć. Pozdrawiam
Tora, Tora, Toyota LC LJ70, JESZCZE jest
kiedyś sobie podróżowałem ze spokojem, a tu jakiś dekiel w różowej rawce mnie wyprzedza i zajeżdża drogę.
pacze na telefon łukasz dzwoni. pacze do rawki i siedzą dwa karki w środku. ledwo się tam mieścili.

pacze na telefon łukasz dzwoni. pacze do rawki i siedzą dwa karki w środku. ledwo się tam mieścili.

-
-
- Kontaktowanie:
haha ładne zdziwienie musiało być
. jak takie karki ładnie musiał spalać 

o co ty o spalaniu cały czas?
jesteś jakimś piromanem? kuzynem kzh?

jesteś jakimś piromanem? kuzynem kzh?

- alibia1112
kolega jest w amoku uzależnieniowym
Za dużo pali

Za dużo pali

CARPE DIEM
PAHero III LONG nie seria
CLUBMan żółty
PAHERO II LONG 33 było
PAHero III LONG nie seria
CLUBMan żółty
PAHERO II LONG 33 było
w sensie, że se wszczykuje marychułane ? 

- Wowos
-
- Kontaktowanie:
Powiedzta pany - jak to jest, że co widzę jakąś ravkę to ma tak podobnie pocięty chlapacz:

OO i w vitarach też często to widuję
Przeca nie wychodziło takie z fabryki.... 

OO i w vitarach też często to widuję

y60 autobus, czerwony.
no tak ma
i po co drążyć temat?

i po co drążyć temat?

e no chyba nie
-
-
- Kontaktowanie:
z lewej strony był bity, niestety. Widziałem jakoś pare takich egzemplarzy z takim szpeniowaniem chlapacza możliwe że w terenie urywają sam nie wiem już kupiłem taki a facet nie wiedział czemu tak było... ogólnie jakoś mi to nie przeszkadza zbytnio. ( nie patrze jak auto wygląda byle żeby dobrze się jeździło i co za tym idzie bezawaryjne). Oryginalnie jest mała dziórka i ładnie spasowana do wydechu.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
-
-
- Kontaktowanie:
przepraszam że post pod postem ale mam problem uszkodziłem ostatnio katalizator ( silnik był mocno rozgrzany a przejeżdżałem przez głębszą wodę i po tym zaczął brzęczeć itp). Nie wiem czy lepiej wstawić strumienicę czy rozciąć i wstawić kawałek rurki o takim samym przekroju.
różowa??? fujgruszkin pisze:kiedyś sobie podróżowałem ze spokojem, a tu jakiś dekiel w różowej rawce mnie wyprzedza i zajeżdża drogę.

niebieska to tak ale różowa??

Quidquid latine dictum sit, altum videtur
-
-
- Kontaktowanie:
http://kwejk.pl/obrazek/1050906 zobacz sobie to... to jest paskuda...lbl78 pisze:różowa??? fujgruszkin pisze:kiedyś sobie podróżowałem ze spokojem, a tu jakiś dekiel w różowej rawce mnie wyprzedza i zajeżdża drogę.
![]()
niebieska to tak ale różowa??
odpowie mi ktoś na poprzednie pytanie?
tak sobie radzi moja żaba na szosowych oponach http://www.youtube.com/watch?v=bNXDP1GU ... ature=plcp
Nie jestem mechanikiem, ale przy uszkodzonym katalizatorze następuje spadek mocy. Ja tak miałem każdorazowo, co nie znaczy, że to reguła. Sprawdź, bo może tylko coś się poluzowało. Jeżeli jednak katalizator jest do wymiany, to proponuję coś wyglądającego jak katalizator, żebyś nie miał problemu na przeglądzie.
-
-
- Kontaktowanie:
nie wiem nie czuje dużej różnicy ( w passacie czyli moim drugim aucie czuć było dużą różnicę) nic się nie poluzowało bo grzechota strasznie w nim jakby był żwir z piachem w nim. Za niedługo jak będe w warsztacie wezmę rozetne go wybebeszę zaspawam i osłoną zakryje jak było.Robo67 pisze:Nie jestem mechanikiem, ale przy uszkodzonym katalizatorze następuje spadek mocy. Ja tak miałem każdorazowo, co nie znaczy, że to reguła. Sprawdź, bo może tylko coś się poluzowało. Jeżeli jednak katalizator jest do wymiany, to proponuję coś wyglądającego jak katalizator, żebyś nie miał problemu na przeglądzie.