Snorkel w HZJ73 ??????????

LandCruiser, 4Runner, Hilux, Rav4

Moderator: Mroczny

malibu

Snorkel w HZJ73 ??????????

Post autor: malibu » ndz kwie 15, 2012 5:16 pm

Witam Kolegów !
Kupiłem snorkel do mojej HZJ73 w Krakowie ( mimo, że nie Safarii to dobrej jakości i w bardzo przyzwoitej cenie) no i jak przyłożyłem do boczku Toyoty to rozpacz bierze taki piękny boczek a tu trzeba rypać wielką dziurę, nawiercać, rżnąć obudowę filtra, usunąć piękny boczny kierunkowskaz i napis TLC i to wszystko dla wstrętnej rury :) , która niestety jest potrzebna. Moje pytanie sprowadza się do tego czy Ktoś z Kolegów nie spotkał innego rozwiązania, chodzi o to, że pod maską aż prawie do przedniej szyby można by jakąś rurą poprowadzić powietrze (niekoniecznie w przestrzeni błotnika) , kwestia wyjścia na zewnątrz jest najgorsza gdyż z boczku przy szybie jest akumulator ( chyba Defendery mają takie wyjście z boku). Oczywiście pytanie jak wpłynie to na opory dolotowe powietrza i jak wpłynie to na pracę silnika i czy to ma znaczenie?. W każdym razie wrzuciłem ten temat bo chyba wielu Kolegów miało takie rozterki duchowe proszę o wszelkie info na ten temat ewentualnie wzmocnienie na duchu coby wprowadzić mnie w stan znieczulicy do autka .
Pozdrawiam Malibu

Awatar użytkownika
Zbowid

Re: Snorkel w HZJ73 ??????????

Post autor: Zbowid » ndz kwie 15, 2012 6:25 pm

Jest wersja snorkeli, gdzie nie musisz "wycinać" kierunku. Ja taką miałem w Bj-ocie.
Zbowid

malibu

Re: Snorkel w HZJ73 ??????????

Post autor: malibu » ndz kwie 15, 2012 9:08 pm

Zbowid !
Możesz coś więcej rzeknąć w temacie tych snorkeli, info, namiary, itp. ?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Toyota”