Witam Podczepie sie do tego watku by nowego nie rozpoczynac, a temat podobny: w weekend ogladalem bj73 z 1987 i ile stan blaharki i ramy mnie pozytywnie zaskoczyl to pare spraw mnie zaniepokolio i juz sam nie wiem czy ma sens zakup tego egzemplarza czy nie. Bo cena nie jest okazyjna, a:
1. jest cichy terkot ze skrzyni (reduktor na N), na 4 naglosniejszy, ale faktem jest ze trzeba otworzyc okna by to uslyszec
2. kule zwrotnic jak dla mnie bardzo kiepsko:
domyslam sie ze to uszczlniacze na poloskach, ale czy cos jeszcze ?
3. lekko zawilgocone dyfry - uszczelniacz flanszy walu napedowego ? cyba tylko to bo luzu reka nie wyczulem
4. I pewnie wyjde na ignoranta, ale mechanik ze mnie zaden, wiec wole zapytac: jak to jest z przedmuchami ? bo po odkreceniu korka paliwa dmuchalo, nie jakos bardzo mocno, ale jednak. I nie spalinami tylko powietrzem... Czyli chyba nie powinno to byc powodem do zmartwienia ? I tutaj jeszcze generalne pytanie: czy ktos zna silnik 3B ? Z tego co widze na chyba najpopularniejsze J7 sa z silnikiem 2LT o ktorym pare osob sie wypowiadalo ze slabiutki (i tu pewnie wlozylem kij w morwisko) - ja nim nie jezdzilem, ale ten BJ z 3B wydal mi sie dosc mulowaty... Czy to tylko moje wrazenie czy tak ma byc ? I w ogole jaki to silnik w ekspoatacji ? Wiem ze teoretycznie niezniszczalny, ale rowniez wiem ze nie ma takich rzeczy

Domyslam sie ze pali wiecej niz 2LT, na papierze ma wiekszy moment niz rzeczony 2LT, ma pompe smarowana oleje wiec pewnie kiepskie paliwko mu nie takie straszne... Ale moze ktos podzeli sie wrazeniami ? Z opcja "szukaj" raczej kiepsko bo 3B to za krotkie slowo aby przeszukac forum

)))
pozdrowienia
piotrek