EDIC

LandCruiser, 4Runner, Hilux, Rav4

Moderator: Mroczny

namib
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

EDIC

Post autor: namib » wt wrz 18, 2012 6:22 pm

Witam
Zaczynam sie zapoznawac z BJ73 i wyglada na to ze w miare tej znajomosci pojawia sie wiecej pytan i zagadek niz odpowiedzi... Ale po kolei, moze ktos ma pod reka albo kiedys mial w rece ramie/popychacz (?) EDIC'a od 3B albo 2H (chyba sa takie same) ? Na toyodiy to numer 84580‑36021. Juz pisze o co mi chodzi: myslalem ze jest to ustrojswto regulowanej dluogosci, ale podczas poszukiwaniu uzywki znalazlem w jakims ogloszeniu tekst sugerujacy ze w srodku jest sprezyna. Wiem, jest to duperela, ale juz nie do dostania w Toyocie, w uzywce chyba rownie ciezko, wiec mysle o wstawieniu sztywnego popychacza (he, kawalek blachy), tylko sie matwie co bedzie jesli bedzie on troszku za dlugi, czy cos w pompie nie pokielbasi ???
pozdrowienia
piotrek
ps
ktos moze zapytac jak cos takiego sie moglo zepsuc. no nie moglo, po prostu nie bylo od poczatku i juz. ktos jeszcze bardziej dociekliwy spyta jak zatrzymuje silnik. ano jest dorobione dodatkowe ciegno. gdziez na jakims fourm widzialem ze ludzie przy awarii edica przerabiaja reczne ciegno gazu na stop silnika - ja mam osobne. edica juz doprowadzilem do porzadku, ale na razie wjacha sobie macha w powietrzu...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Toyota”