reduktor TLC 90

LandCruiser, 4Runner, Hilux, Rav4

Moderator: Mroczny

Awatar użytkownika
cybul
Kontaktowanie:

reduktor TLC 90

Post autor: cybul » ndz lis 04, 2012 6:32 pm

Witam. Zmieliłem reduktor w 90 tce 30kz automat. W aso zyliony. Kiedys widziałem na forum ale teraz nie mogę znaleźć.
Poszukuję cześci lub całego.
Pozdrawiam
Profesjonalne przygotowanie aut do motorsportu i turystyki.
https://www.facebook.com/CYBUL.eu

rokfor32

Re: reduktor TLC 90

Post autor: rokfor32 » ndz lis 04, 2012 9:02 pm

Słabo. Ja robiłem ostatnio adaptację do takiego modelu na reduktor z J12 - ale jest to dosyć kosztowne, bo trza kupić też skrzynię z J12 ze względu na inny typ adaptera, plus kilka "drobiazgów" do przeróbki które wychodzą w trakcie takiej roboty :)21

Ogólnie - jak nie narobiło zbyt dużego bajzlu - to opłacalna jest naprawa (KAŻDY reduktor z J9, jaki byś chciał kupić na części (czyli uszkodzony), ma uszkodzoną dokładnie tą samą część - jarzmo satelitów w centralnej różnicówce). Ten element kosztuje w serwisie ok. 1200 zeta. Klient, u którego robiłem przeróbkę, się zdecydował, bo w tydzień załatwił dwie ori sztuki ... :wink: Mam je teraz obie u siebie w ramach kupki złomu do zagospodarowania ... :)21

Gdybyś się zdecydował na naprawę - to są dwa typy tego jarzma, różnią się grubością (o ok. 1 mm). Więc jeżeli auto ma swój ori reduktor - to część koniecznie po vin, jeżeli już było motane (w sensie już wymieniany reduktor), to trza wcześniej rozebrać celem identyfikacji (sam nie dasz rady, ale wtedy mogę podpowiedzieć czym się różnią oba typy żeby je zidentyfikować).
w sprawach technicznych - rokfor32@wp.pl

Awatar użytkownika
alban

Post autor: alban » pn lis 05, 2012 1:09 am

wikiRokfor32ToyotoPedia.pl jest zawsze niezawodna jeśli chodzi o Toyoty i nie tylko :)2 :)21
FON 666 131 133

Awatar użytkownika
cybul
Kontaktowanie:

Post autor: cybul » pn lis 05, 2012 4:12 pm

Dzięki Rokfor jak zwykle mozna liczyć na ciebie.
A te jażma masz z satelitami bo u mnie się podtarły sporo.
Chętnie kupię jeśli chcesz się pozbyć.
pozdrawiam Cbul
Profesjonalne przygotowanie aut do motorsportu i turystyki.
https://www.facebook.com/CYBUL.eu

ODPOWIEDZ

Wróć do „Toyota”