Łozysko igielkowe półosi Hilux-- POMOCY--
Moderator: Mroczny
Łozysko igielkowe półosi Hilux-- POMOCY--
Witam
Poszukuje wymiaru lozyska igielkowego polosi przedniej w hiluxsie 2003 d4d. Moze byc symbol lub wymiary bardzo prosze jesli ktos ma bo bede mial swieta na piechote.
Pozdrawiam
Poszukuje wymiaru lozyska igielkowego polosi przedniej w hiluxsie 2003 d4d. Moze byc symbol lub wymiary bardzo prosze jesli ktos ma bo bede mial swieta na piechote.
Pozdrawiam
-
-
Re: Łozysko igielkowe półosi Hilux-- POMOCY--
Które - to w koszu satelitów? I jaki model hila?
w sprawach technicznych - rokfor32@wp.pl
Nie w koszu tylko to podpierajace półoske zaraz za wyjsciem piasty kola .Jest one na pólosce po zewnetrznej i w piascie po wewnetrznej
-
-
Ale który model hila?
2003 d4d dlux 4x4
-
-
Wychodzi z katalogu 90364‑30011 oprócz tego przychodzą jeszcze dwie tulejki ślizgowe - wewnętrzna 90381‑32001 i zewnętrzna 90381‑30003. Przy regeneracji czopa pasty wymienia się całość. Koszt około 120 ojro na stronę. Dostępność - ASO oczywiście 

wymienilem rok temu na drugim kole bez tulejek bo nie widzialem lozysko dobrej jakosci za 20zeta i jest ok ,ale nie moge znalesc ani numeru ani resztek starego
-
-
Pozostaje wyjąć stare, zmierzyć średnice (wewnętrzną, czyli półosi, zewnętrzną, czyli otworu w czopie piasty) i szerokość łożyska, i zerknąć do standardowego katalogu łożysk normowanych iso - dobrać i kupić.
wszystko fajnie ale jak jutro rozbiore a w sklepie nie bedzie to zlozenie na starym igielkowym to praktycznie fikcja ,wiec potrzebuje numer zeby sprawdzic zanim do tego sie zabiore
Czasem nie da się operacji wykonać w jeden dzień...
Radzę wymienić te tulejki też - wiem bo to robiłem u siebie ostatnio i kupowałem ori z Tujota Polska...
Radzę wymienić te tulejki też - wiem bo to robiłem u siebie ostatnio i kupowałem ori z Tujota Polska...
FON 666 131 133
koledzy dołączę się z podobnym pytaniem, mianowicie kolejna wymiana w ASO uszczelniaczy na półosiach przedniego mostu ( hil 2.5td, 2009) i kolejny raz problem, po przejechaniu 5 tyś leje od nowa
!!!!! wózek ma 110 tyś
może ktoś zna temat
?
pozdr

może ktoś zna temat

pozdr
Góral
Po pierwsze reklamacja...Po 2gie może powierzchnia po której chodzi uszczelniacz jest uszkodzona (wytarta)
FON 666 131 133
.... po gwarancji, a powierzchnie gdzie pracują uszczelniacze - perfect !, z lewej na krótkiej półosi trochę większy luz na zabieraku półosi i tyle
???

Góral
-
-
A odpowietrzenie mostu sprawne?
rokfor32 pisze:A odpowietrzenie mostu sprawne?
a, i owszem sprawdzone i działa, poza tym po wjeździe do wody by ją zaciągnęło, a tu olej czysty

Góral
Reklamacja od ostatniej naprawy - jeśli zrobiłes tylko 5tyś km w koresie nie dłuższym niż pół roku to jak najbardziej przysługuje Ci prawo do reklamacji.
Jeśli robiłeś to w ASO to tym bardziej. Co z tego że auto po gwarancji jak masz gwarancję na to co zrobiłeś ostatnio.
Jeśli robiłeś to w ASO to tym bardziej. Co z tego że auto po gwarancji jak masz gwarancję na to co zrobiłeś ostatnio.
FON 666 131 133